שאלה מענינת מאד ולא רק מהיבט הגימגו
אלא מההיבט כיצד אנו מוכרים את עצמנו ובמיוחד "קידום בעבודה" וכדמ'. מספר כללים שלמדתי: 1.דבר מעט ככל האפשר וללא כניסה לפינות, (בפינה ניתן לדעת "מה אתה שווה"),בהנחה שהצד השני מקצועי וקל לו לגלות שאתה חסר כיסוי. 2. אנשים מעריכים ופוחדים מאנשים המדברים מעט, אינם יודעים כיצד לקטלג אותם? "האם אני משעמם ולא מענין אותו?",הוא אינו מוצא בי ענין?. בקיצור,כאשר מדברים קצר ולענין בן הזוג לשיחה חש לחוץ! כאשר מדברים הרבה,מעניקים לבין שיחנו חומר רב למחשבה ולהערכה שבד"כ משפרת את בטחונו העצמי ויכולה לגרום לזילזול. 3. כאשר בן השיח מרגיש שבן שיחו מגמגם, אוטומטית בטחונו עולה מאחר ויש לו עדיפות עלינו בשטח מסויים. 4. כאשר למרות שאנו מגמגמים,אנו משדרים,מקצועיות,סמכות,ודורשים תוצאות,הגימגום לא משחק מאחר ובן שיחנו חש שהוא תלוי בנו, אנו נקבע בסוף את עתידו של בן שיחנו. 5.אני עובד,כתבתי זאת בעבר, בחברת אלקטרוניקה גדולה באיזור הצפון, כמהנדס אפליקציות. יש בחברה מספר בכירים מגמגמים בדרגות שונות,חלקם במגע יום יומי עם לקוחות,הגימגום לא פגע בקידומם,קידומי,יש התבדחויות על הגימגום, במיוחד בהעדרי, וזה מעליב כששומעים זאת,צריבה ישר בלב,אבל יש להודות בכך ולהתבדח על כך ואז הנושא מאבד מעוקצו. 6.היה לי טכנאי שניסה בתקופה מסוימת להתבדח על חשבוני,כשנתתי לו משימות,היה חוזר עם המון שאלות במטרה להביאני לגימגום, במיוחד לאוזני אנשים אחרים. לבסוף נשבר לי ממנו, בהצגת תכלית, הזמנתי אותו ללוח לפני ממונים וכל המחלקה להסביר פתרונות, הבחור היה לפני קידום בדרגה, מאחר וידעתי היטב את חולשותיו המקצועיות, הצגתי לפני שאלות מלכודת, הבחור הסמיק,התרגש,גימגם. הצגתי אותו כ"אפס" מקצועי,בסוף אמרתי לו לפני כולם,גם אתה יודע לגמגם! טוב,אני מקווה שאתה באמת חריג,קראתי לעובד הטוב ביותר במחלקה שהסביר הכל תוך 5 דקות. למותר לציין שהבחור פוחד ממני פחד מוות מאז. מאחר וחרגתי משאלתיך הבסיסית, אחזור אליה.כאשר אנו נתפסים מגמגמים לפני אנשים זרים,אנו חשים פגועים ונחותים, זה טבע האדם,אנו משתדלים לתת כמה משפטים שוטפים וחכמים כדי לתקן את הרושם ולהוכיח כי למרות גימגומנו, אנו חכמים. וזאת מלכודת!! אנו מגמגמים וזהו זה!אין צורך להצטדק!! בן שיחנו הוא בשר ודם עם טחורים ובעיות רפואיות קשות יותר, אין ליחס לו חשיבות. איני יודע מה מקצועך, אולם כיום ברוב המקצועות הדואר האלקטרוני תופס את מקומו של הטלפון והישיבות הארוכות. ניתן לשלוח תשובות לתפוצה גדולה. למגמגמים יש בד"כ כושר הבעה מעולה בכתב, ומוטיוציה גבוהה להשקיע במכתב מנוסח. תשתדלי להשקיע במכתבים קצרים מנוסחים,עם צריך בחריפות,ממוקדים!ממונים ואנשים פוחדים ממכתבים עם העתקים מאחר ותמיד יהיה ניתן להוכיח כי התרענו והממונה פישל! כוונתי, כי למרות הגימגום, ניתן למלא תפקידים רבים בהצלחה, במיוחד עם שימוש מושכל בכלים החדשים(דואר אלקטרוני).