למישהו פה יש נסיון ....

למישהו פה יש נסיון ....

עם טיפולים הומאופתיים בנוסף לטיפולים הקונבנציונאליים למלחמה בסרטן ? מישהו יכול לחוות דעה על כך לטובה או לרעה ? אני אשמח לשמוע. בכלל - יש פה מישו ? נורא שקט.

בטח שיש פה מישהו ../images/Emo28.gif

היי לולו. ברוכה הבאה אלינו. שאלת על טיפולים הומאופתים בזמן טיפולים קונבנציונלים. אז אני מניחה שאין טוב ורע, וכל אחד מוצא את מה שמתאים לו. ממה שאני מכירה רופאים ומטפלים בכל תחום שהוא, אף אחד לא ימליץ לך לוותר על טיפול קונבנציונלי ולעשות רק טיפול אלטרנטיבי כי ת'כלס אף אחד לא רוצה אחריות כזו על הראש שלו, וזה לגיטימי. חוצמזה, בסוגים רבים של טיפולים אלטרנטיבים לא מוכנים לטפל בחולי סרטן עד חמש שנים מגילוי המחלה כיוון שיש טיפולים שעלולים "להמריץ" היווצרות של תאים סרטניים במקרה ויש כאלו (זה הטיעון אם אני זוכרת נכון..) ויש את המטפלים שמבינים למה זה קצת מגוחך שדווקא טיפולים כאלו שיכולים להקל מאד נחוצים למטופלי סרטן. אני קיבלתי תרופות להקלה על הבחילות. אני לא בטוחה אם בהגדרה זה הומאופתי, מדובר בטיפול שמורכב ע"י חברי הקהילה האנטופוסופית שיושבת ביישוב הרדוף. ושם, ד"א, ההמלצה החמה היתה כן לעשות את הקונבנציונלי. שאלתי אליך היא האם המליצו לך על הומאופתיה? האם היית מטופלת בעבר? האם הגעת להומאופתיה בעקבות גילוי המחלה? מעניין אותי לדעת מה החלטת תרגישי טוב גלי

היי גלי....

את ההמלצה לטפל באקופנטורה בנוסף לטיפול הקונבנציונאלי קיבלתי מחברה של אימי שעברה דווקא כריתת חרם בעקבות גילוי של תאים טרום סרטניים. היא עברה גם הקרנות ועכשיו היא שנתיים אחרי ומרגישה מעולה ! שמעתי מעוד מישהי שדיקור מאד עזר לה , גם פיזית וגם נפשית. כמובן שזה לא תחליף בעיני לטיפול ה"רשמי" . את ההקרנות אני בכל מקרה הולכת להתחיל בקרוב. כמו שאמרתי (אולי בעצם לא אמרתי) אני מתגוררת בחו"ל , באזור שלי יש הרבה מאד רופאים סיניים שמטפלים בדיקור וכו'. אגב - יש בפורום עוד נשים שהחלימו מסרטן השד ? ותודה על הברכה וקבלת הפנים שלך
אם אפשר לשאול - האם את מתמודדת כרגע עם החלמה מסרטן או שאת כבר אחריי?

אפשר לשאול

מאיפה את בעולם? (שואלת בחזרה) אני טופלתי בקופת חולים בדיקור והומאופתיה עד שגילו שאני חולה. ואז הסכימו שאני אמשיך לקבל את הטיפול רק אם זה יינתן ע"י רופא קונבנציונלי שעבר לימודי רפואה אלטרנטיבית. ולא משנה מה הוא עשה לי, אבל לא חזרתי לשם לעוד טיפולים. אני יודעת שהטיפולים בהחלט עוזרים להתמודד עם תופעות הלוואי והלוואי שיותר אנשים היו מודעים לזה ונעזרים בזה. אני היום, שלוש שנים אחרי סיום כימו והודג'קינס. וטפו טפו טפו
הכל בסדר. אז מתי את מתחילה טיפולים? כמה יש לך כאלו?

גלי גלי בואי אגלה לך ../images/Emo8.gif

לא לשים לב, נחת עליי מצב רוח טוב... אז ככה: אני גרה מזה שנה וחצי באזור בוסטון, מסצ'וסטס, עם בעלי שעובד פה. אני שמחה לשמוע שאת בריאה - טפו טפו טפו ושתשארי ככה!! הסיפור שלי מאד חדש : לפני כמה חודשים גיליתי גוש קטן בשד ימני בבדיקה עצמית. מכיון שהגוש הזה לא היה שם קודם לכן- פניתי לגניקולוג שלי שהפנה אותי לממוגרפיה ואולטרסאונד. עברתי למפקטומי שאחריה התברר שהגוש הוא סרטני , טסתי לארץ לאחר כעשרה ימים כדי להרגיע את המשפחה. כשחזרתי - בסוף ינואר עברתי ניתוח שני להוצאת בלוטות שנמצאו נקיות מסרטן. וזהו. עכשיו ממתינה שהצלקות יחלימו ונתחיל הקרנות. בעקרון אני אמורה לעבור 25 הקרנות , סדרה של 5 ימים בשבוע, 5 שבועות + שבועיים של הקרנות מרוכזות למקום עצמו היכן שהיה הגידול. חוץ מזה הפנו אותי לבדיקה גנטית, אני לא יודעת כמה זה רלוונטי לסוגים אחרים של סרטן אבל בסרטן השד הגן הדפוק עובר בתורשה, אמרו שחשוב לעשות את הבדיקה עבור אחותי ואמא שלי... ביום שני יש לנו פגישה במכון לחקר הסרטן פה בבוסטון עם איזה מומחית גדולה שתגיד לי שהיא ממליצה גם לעשות כימותרפיה מן הסתם, למרות שדעות הרופאים חלוקות לגבי המקרה שלי (אם לתת או לא לתת). אחד הדברים המיידים שהרגשתי אחרי שגילו אצלי את הסרטן הוא רצון לסיים מערכות יחסים ש"לא עובדות" יותר. אנשים לא תמיד מבינים את הצורך הזה לעשות שינוי באורח החיים ובדפוסי התנהגות אחרי שקורה לך המשבר הזה. את יכולה להזדהות עם הצורך הזה לעשות שינוי ?

תמיד טוב מצב רוח טוב

ובטח גם יהיו כאלו שלא מבינים איך זה שיש לך גידול ואת גם מסוגלת להיות במצב רוח טוב... אני חושבת שמצבים חריגים קוראים לחשבון נפש. פתאום את מגלה שאת מבזבזת את הזמן שלך היקר מכל,והנשימה שלך, על עניינים לא חשובים ואנשים לא חשובים. אצלי כשהסתבר שאני חולה, מערכות יחסים עם אנשים לא ראויים פשוט הסתיימו מעצמן. וטוב שכך. וכל שאר הקשרים שלי רק התחזקו. ומעבר לזה נעשה שינוי די משמעותי בדפוסי התנהגות, אמנם עדיין לא הצלחתי לשנות לגמרי את הדפוסים הקשים יותר של הרס עצמי, אבל גם זה לאט לאט. אני חושבת שהיתה אצלי איזושהי התפכחות והתעוררות לגבי מי שאני וכל מה שאני עושה. ונראה לי שהשינוי הזה היה בלתי נמנע ואולי באיזשהו מקום הסרטן היה השעון המעורר שלי להמשך החיים שלי כמו שהם צריכים להיות ולא כמו שהם היו עד אותו רגע - במסלול איטי אבל קבוע של הרס עצמי וחוסר סיפוק עצמי. הצורך לעשות שינוי עדיין קיים ואני משתדלת להענות לו. מתי את מתחילה את הטיפולים? תשאלי את הרופא את כל השאלות לפני שמתחילים הטיפולים, ואם את צריכה, אז תשאלי פה. שבוע טוב

גלי

אני מזדהה ומבינה את כל מה שתארת שעבר עלייך. למרות שאצלי הסרטן באמת בא בצורה יותר קלה לטיפול ולמזלי בגלל תושיה שלי עצמי - מצאו לי אותו בשלב ראשון של המחלה - אני עדיין רואה איזה-שהוא "סימן מלמעלה" - כמו אזהרה שקיבלתי מהגוף והנפש גם יחד - לעשות שינוי. מאמינה בזה באמת ובתמים. את ההקרנות אני אמורה להתחיל בקרוב מאד , פשוט חיכינו שהצלקות יחלימו לגמריי (עדיין קצת כואבת לי זו שמתחת לבית השחי). אבל בעקרון אני חושבת שממש בקרוב נתחיל. והבנתי שהקרנות גורמות לליאות (להבדיל מעייפות שאפשר להעביר בשינה). חוץ מעייפות וכויה בעור זה לא אמור לגרום לתופעות לוואי אחרות בעקרון, BUT WHO KNOWS ? איזה עוד שאלות כדאי לי לשאול את הרופא הרדיולוג? אם למישהו יש רעיונות שלא חשבתי עליהם אני אשמח לשמוע.

אני יכולה לחשוב על עוד משהו

לא יודעת כמה בלוטות הוציאו לך אבל צריך לשמור אחרי שמוציאים את הבלוטות שלא מתפתחת לימפדאמה - בעית ניקוז נוזלים, וזה יכול לקרות אם מוציאים מספר רב של בלוטות לימפה מהאזור. זה מתבטא בנפיחות של היד מאזור בית השחי עד האצבעות. אבל אם הוציאו לך רק שתי בלוטות אז לדעתי אין לך מה לדאוג. בכל מקרה יש טיפול וכמה שתופסים את זה יותר מוקדם - יותר טוב. יום מצויין שיהיה לך

לימפדמה

הרופאה שניתחה אותי הזהירה אותי מראש שזה עשוי לקרות למרות שפה לא נשמע שעושים מזה סיפור גדול, היא הזכירה את זה דיי כלאחר יד. בכל אופן לי הוציאו רק 2 בלוטות, וזה היה לפני כמעט ארבעה שבועות והכל בסדר . המנתחת ראתה אותי מאז והכל נראה בסדר. תודה רבה על הדאגה!!

flying zebra

New member
טיפולים אלטרנטיביים ועוד

שלום שלום, תמיד קצת עצוב לקדם את פניו של מישהו חדש, אבל אם כבר אז הגעת למקום הנכון! אני לקחתי תרופות של רופא סיני במהלך הכימו' והן מאד עזרו לי. הוא הציע ם דיקור אבל הסכמנו שראיתי מספיק מחטים גם בלעדיו... כמובן שטיפול כזה הוא רק במקביל לטיפול הקונבנציונלי. באשר ליחסים עם חברים, גם אצלי נערך סינון לא קטן. חלקו ביוזמתי וחלקו ביוזמת הצד השני בצורה מאד מכוערת וכואבת אבל אלו שנשארו באמת רצויים ובאמת רוצים וזה מספיק חשוב. בהצלחה עם הטיפולים וההתמודדות!!!

היי Flying Zebra

אהבתי את הניק ניים שבחרת לך. תודה רבה על האיחולים, אני בסך הכל כמה ימים בפורום הזה ומרגישה כבר בבית

למעלה