למישהי יש אולי מתכון לעוף בגריל פשוט-פשוט?

למישהי יש אולי מתכון לעוף בגריל פשוט-פשוט?

משום מה גם ההכנה בטח תהיה פשוטה, אבל הכוונה היא לעוף בגריל בלי יותר מדי תבלינים. משהו כמו העוף בגריל שמוכרים בסופר, רק להכין בבית. אפשר עם קצת תבלינים, אבל לא יותר מדי. אני הבעייתית באוכל במשפחה ואנחנו רוצים לעשות ארוחה משפחתית מחר בערב.
אמא קנתה כבר עוף וגם השיגה מתכון, אבל אמרתי שאני גם אשאל פה כי אני סומכת עליכן שיהיה לכן משהו מוצלח. תודה מראש.

אלינקה

New member
הי יש תבלין גריל עוף

שאפשר עם קצת שמן למרוח על העול לתנור בגריל אם העוף שלם לסובב אותו מידי פעם ורצוי עם רשת בתוך התבנית כדי שלא שרטב מהשומן שנוזל(אפשר לשים מתחת חתיכות תפוחי אדמה שיצלו בשומן וזה טעים מאוד אם אין את התבלין אפשר לקחת פפריקה מתוקה פלפל שחור כורכות מלח וכמון לערבב עם שמן למרוח אפשר גם תערובת של דבש וסויה אם העוף חתוך אני מציאה גודם לשים את הצד בלי העור כלפי מעלה ואח"כ להפוך עד שמקבלים צבע שחום ויפה כדאי לדעץ אם עוף שלם עשוי עד הסוף לוקחים קיסם ודוקרים ברגל(פולקה) אם הנוזלים יוצאים שקופים העוף מוכן בתאבון

תערובת הדבש והסויה היא ביחס של 1:1?

אם לא כנראה שנכין את התבלון האחר. (אין לנו תבלין גריל עוף.) והעוף שלם.

אלינקה

New member
לא זה יהיה מלוח מדי

לפי דעתי (אני עושה לפי הטעם משחקת אם זה בכמויות עד שמקבלמשהו טעים אפשר להוסיף גם קצ תמיץ תפוזים

ktumama

New member
אני שמה שליש שליש שליש

שליש כוס דבש שליש כוס סויה שליש כוס קטשופ. מורחים על העוף מכל הכיוונים וצולים. אבל הכי טעים בעיני זה עוף במלח, עוף באמצע התבנית מסביב קילו מלח גס (שלא יגע בעוף) וזהו, לתנור לצלייה. יוצא מעדן

leezi

New member
אני ממליצה במקום התבלין לשים פפריקה,פלפל שחור

ומלח ,כיוון שהתערובת הזו מכילה בעיקר מונוסדיום גלוטמט (ולכן היא טעימה)...

ruthi26

New member
עוף יאמי יאמי

אני מכינה יום לפני, או אם אין זמן, על המקום... בצלחת אני שמחה כפית כורכום, חצי כף מלח, פלפל, ושום כתוש, מוסיפה מים, מפזרת בעזרת כף על כל העוף, או חלקי העוף. משאירה קצת לאחר כך.. שמה בתנור.. ולאחר כשעה בערך מוכן... מידי פעם להפוך בתנור, ולשים שוב טיפה מהרוטב... בתיאבון רותי

מירי,

New member
עוף אינדאני.

שמים את העוף (או חלקיו) במרכז התבנית, מסביב מפזרים הרבה מלח גס ומכניסים לתנור.

ruthi26

New member
כשמפזרים מלח, לשים נייר כסף מסביב לעוף

על מנת שהמלח לא יידבק לעוף, פשוט לעשות מן טבעת של נייר כסף מסביב לעוף, ולפזר מלח גס... רותי

למעלה