למישהי יש מושג

צימעס

New member
למישהי יש מושג

או מוכנה לעזור לי לחפש - אפרופו דיון המידות - מה שטחה של שליה? מה שטח הפנים של שק מי שפיר? (ממוצע, ממוצע) למה אני שואלת? תהינו איך זה ששיליות של תאומים ממוקמות בד"כ די קרוב זו לזו. אחת ההשערות היתה שממילא השיליות די גדולות, ולכן יש הסתברות גדולה שיתמקמו קרוב. בעצם אני מוסיפה עוד שאלה - מישהי יודעת יותר על מיקום שיליות תאומים זו יחסית לזו? (שלא יהיה משעמם...)
 

אם פי 3

New member
לא יודעת אבל

לא נראה לי ש"אין להן ברירה". יש להן ברירה, ובכל זאת הן "בוחרות" להתמקם קרוב, ולפעמים גם להתאחד. לא מצאתי את גודל השיליה בגיגול מהיר (ההתייחסות היא למשקל, נפח או פרמטרים אחרים, אבל לא שטח) אבל ממראה עיניים, גודלה הוא פחות מ"חצי תינוק" כלומר - יש די מקום ברחם למיקומים רחוקים (לפחות 4 שיליות על תינוק, ובתאומים הרחם גדול יותר, לרוב...). בתאומים זהים ברור למה השיליות יהיו קרובות. בתאומים לא זהים, זה באמת מעניין. אנסה לחפש על זה קצת (למרות שאין לי כח לקרוא הרבה אנגלית כרגע) אגב - בחיפוש אחר גודלה של השיליה, גיליתי שיש מחקר שטוען שככל שהשיליה כבדה יותר (מעל 500 ג' ובמיוחד מעל 700ג') יש עליה משמעותית בסיכון לסרטן השד. מעניין מה זה אומר לגבי הריון תאומים (הקשר האפשרי הוא כמות ההורמונים המופרשים). זה כרגע נושא שמעניין עבורי. מצד שני, בהמשך מישהי מהאגודה נגד (מתקשה לתרגם במדויק, אבל הרעיון ברור), מפרטת דרכים להקטין את הסיכון למחלה (לא קשור ישירות למחקר), והיא אפילו לא מזכירה הנקה, כך שקצת קשה לי להתייחס ברצינות לנושא.
 

צימעס

New member
אולי זה רק כי הנקה אינה

"דרך לעשות משהו", כי "מנסים, ואם מצליח - מצליח". זו לא בחירה אמיתית, ולכן זה סתם מתסכל לומר לאשה "כדאי לך להיניק, בייחוד עם הגנטיקה שלך (בהקשר לסרטן שד) לא-משו".
 

אם פי 3

New member
בניגוד לגודל השיליות

שזה משהו שיש לנו עליו שליטה מלאה
(טוב, האמת היא שזה גם ההיא אומרת שזה לא משהו שאפשר לעשות איתו משהו). נראה לי שלא תהיה לי ברירה, אלא לעשות עוד ילד, כדי לעבור את זמן ההנקה של 4 שנים....
 
אולי כי הנקה אינה במתאם ישיר

עם הקטנת הסיכון לסרטן השד. אלא, שהנקה לרוב מונעת לתקופה מסויימת את המחזור הנשי, כלומר מצמצמת חשיפה לאסטרוגן וזה מה שמקטין את הסיכון לסרטן השד. המופלטה, למשל, יונק כבר כמעט 3 שנים, אבל המחזור חזר כבר אחרי 6 שבועות (!) ולכן, כפי הנראה, ההנקה שלו לא תרמה בהקשר של סרטן השד (אחים שלו היו יותר פילנטרופים).
 

אם פי 3

New member
למיטב ידיעתי

הנקה של 4 שנים נותנת הגנה "מקסימלית" (או בתרגום שלי: עד לכאן בדקנו) בין אם הונק תינוק אחד (ואז מן הסתם הפוריות חזרה לפני תום ההנקה) ובין אם הונקו כמה. למשל, כאן http://www.cancer.org.il/dover_news/news.asp?catID=&ID=614&linkA=dover&PageCurr=15&numOfRow=20 <שיט, ברגע זה איבדתי את מה שהיה שמור לי בקליפבורד, בשביל שאוכל לשחזר מה שעשיתי לפני שעפה לנו המערכת> מעניין לשים לב להבדל דווקא אצל הערביות (למרות שהמספרים מפתיעים בעיני), כי אצל היהודיות, זה באמת יכול להיות מה שאת אומרת, אבל אצל הערביות זה לא מתאים.
 

בלינקה

New member
היא טוענת שגודל השליה מגדיל את

הסיכון לסרטן השד מעצם היותה של הדליה גדולה, או שנמצא שנשים עם שליה גדולה מהרגיל נטו יותר לחלות בסרטן השד? כי שליה גדולה מהרגיל עשויה לנבוע מממאירות או מנטיה לממאירות, ואז אפשר לטעון שהשליה הגדולה וגם סרטן השד נבעו מאותו גרום, אבל לא שאחד גרם לשני.
 

אם פי 3

New member
הטענה של המחקר

(לא של הדוברת) היא שככל הנראה יש קשר בין הפרשת ההורמונים שגורמת ליצירת שיליות גדולות, לבין סרטן השד. זה קצת מזכיר את מה שאמרת. וכן - זה אותו גורם, אבל זה מאפשר ניבוי. אגב - אני יודעת שאכן מטפלים בסרטן השד על ידי טיפול הורמונלי שמנטרל אסטרוגן (או משהו כזה), ושזה אפילו עובד, לפחות חלקית.
 

בלינקה

New member
קצת מידע וקצת ניחוש

שטח שליה בסוף ההריון הוא 15-20 ס"מ בקוטר, והיא עגולה או אליפטית. הקרומים בסוף השליש שהני-תחילת השליש השלישי מפסיקים לגדול, והם רק נמתחים (בעוד השליה ממשיכה לגדול). הניחוש שלי - אין לשליות בעצם הרבה מקום כמו שאם פי סבורה, אלא מעט, ולכן השליות קרובות. בתאומים זהים לעיתים יש שליה אחת משותפת, אגב. גם ממראה עיניים נראה לי ששטח השליה גדול יחסית לשטח הקרומים.
 

צימעס

New member
מישהי נתקלה בשתי שיליות תאומים

שהן אחת מול השניה? (=הכי רחוקות שאפשר)
 

אם פי 3

New member
אם יש שק אחד, יש גם שיליה אחת

אבל מה הקשר לאופן האבחון? (למיטב ידיעתי אפשר לראות רק בא"ס).
 

אם פי 3

New member
אבל לא להיפך. יכולה להיות שיליה אחת

ושני שקים. זה תלוי במועד ההיפרדות + שתי שיליות צמודות לפעמים מתאחדות לאחת. במקרה שלי, ברור שזה מה שהיה, כיוון שהתאומים שלי הם תאומי אחווה (fraternal, לא זהים) ולכן לא יתכן שנוצרה שיליה אחת מלכתחילה.
 
איך שליה אחת ושני שקים?

אני מנסה לדמיין לי איך זה ייראה ולא מצליחה
אולי כמו מין אשכול כזה?
 

אם פי 3

New member
רגע, אבל השיליה היא בכלל מחוץ לשק

כשהיא יוצאת, כבר אי אפשר לדעת מה מיקומה ברחם. תאומים זהים, הרי נוצרים מביצית מופרית אחת. ככל שההיפרדות קורית מוקדם יותר, כך יש פחות שיתוף ביניהם, וכמובן - להיפך. אם הם נפרדים בשלב מאד מוקדם (לא זוכרת את החלוקה ליום ההפרדה), כל המערכות יהיו כפולות: שיליה, שק חיצוני, שק פנימי, התינוקות. אם הם נפרדים מאוחר יותר, קודם השיליה תהיה משותפת, אחר כך השק החיצוני, אחר כך השק הפנימי ולבסוף, התינוקות עצמם (תאומות סיאמית).
 
אבל היא מחוברת לשק, לא?

אז נגיד היה שק ושתי שליות בשני צדדים מרוחקים... טוב, עזבי
ממילא זה רק היפותטי כי את אומרת שלא יכול להיות שק אחד ושתי שליות.
 

אם פי 3

New member
ראי תשובתי למטה בנושא תאומים זהים

אבל מה שמעניין הוא למה זה כך גם בתאומים לא זהים.
 
אחרי הלידה כשהשליה יוצאת...

זו היתה כמובן השערה תיאורטית כי לא ידעתי שתמיד בשק אחד יש רק שליה אחת.
 

אם פי 3

New member
בתאומים זהים, כאמור

ברור למה הן קרובות. לפעמים זו שיליה אחת בלבד, וגם כשלא, היא מגיעה מביצית אחת, שמשתרשת במקום אחד, והשיליות מתפתחות קרוב. דווקא מה שאת אומרת, נשמע לי תואם מאד את מה שאני אמרתי. אם שיליה היא בערך בקוטר של 15-20 ס"מ בסוף ההריון (בעצם, השאלה היא מתי היא מגיעה לגודל הזה, אבל גם זה לא מסביר נוכחות קרובה) ואורך ממוצע של תינוק בלידה הוא כ-50 ס"מ, אז שיליה היא בגודל של בערך חצי תינוק, מה שאומר שאם רוצים להקיף את התינוק (משני הצדדים) צריך לפחות 4 שיליות. זה סימן שיש די מקום תיאורטי, לשיליות להיות בדיוק זו מול זו ולא קרובות. ובכל זאת - אצלי הן היו קרובות עד כדי התאחדות לשיליה אחת (למרות שאצלי זו אולי לא דוגמה טובה, מסיבות שאני מוכנה לפרט במסר ולא על גבי הפורום).
 
למעלה