הם נחשבים לשמנים בריאים ודלי כולסטרול, אבל כעת טוען מומחה שערך ניסויי מעבדה עם שמנים שונים, כי טיגון בשמנים צמחיים כמו שמן חמניות או שמן תירס משחרר כימיקלים רעילים פי 200 מהרמה הבטוחה, וזה עלול לגרום לסרטן, מחלות לב ודמנציה. במה כן בריא יותר לטגן?
הם נחשבים לשמנים בריאים ודלי כולסטרול, אבל כעת טוען מומחה שערך ניסויי מעבדה עם שמנים שונים, כי טיגון בשמנים צמחיים כמו שמן חמניות או שמן תירס משחרר כימיקלים רעילים פי 200 מהרמה הבטוחה, וזה עלול לגרום לסרטן, מחלות לב ודמנציה. במה כן בריא יותר לטגן?
תודה. מחקר מלפני 9 שנים שבינתיים הופרך, מה גם שהוא מתעלם לחלוטין משמן קנולה ובדק שומנים שלא מתאימים לנו בישראל. אני מטגנת לעתים מאד נדירות ומתשובות שקיבלתי בפורום אוכל טמקא בפייסבוק, שם שאלתי לאחר שלא היו כאן תגובות, הבנתי שזה סביר יחסית.