למי אפשר לפנות לייעוץ? עזרה?

faith9

New member
למי אפשר לפנות לייעוץ? עזרה?

בנוסף לעבודה העיקרית שלי עבדתי באופן זמני בעבודה נוספת.
כשהגיע תלוש השכר הסתבר ששעות שעבדתי וכן מה שמגיע (עלפי חוק?) לא שולם לי.
המעסיקה מתחמקת וכל הניסיונות שלי לקבל ממנה תשובות ברורות לא צלחו.
כמו שזה נראה, היא לא מתכוונת לשלם.
חשבתי לפנות לסיוע המשפטי, למישהי יש ניסיון אם הם יכולים לעזור במקרה כזה? האם הם מתמצאים בעינינים הקשורים לעבודה?

מרגנית2

New member
הלשכה לסיוע משפטי של משרד המשפטים

נותנת עזרה רק למי שאין לו שקל בבנק. הם בודקים דפי חשבון. ואם יש לך חסכון כלשהו הם יסרבו לעזור לך.
יש באוניברסיטה מרכז סטודנטים למשפטים שעוזרים ללא תשלום לאזרחים במצוקה.
תבררי במקום מגוריך.
כמו כן בנעמת וויצו יש יועצת משפטית. זה לא בחינם אבל סימלי (לעומת אלפי השקלים שאני משלמת לעורך דין שלי.)
בעניני עבודה כדאי שתגשי לבית דין לעבודה. שם במקום יש הרבה עורכי דין שאולי יסכימו לתת עיצה בחינם. (תשימי ליפסטיק :)
אני ניגשתי פעם לבית דין לעבודה לבד נגד מעסיק שלא הסכים לשלם לי.
הייתי בהריון מתקדם וליוותה אותי חברת פורום נכבדה. פשוט כי כל כך פחדתי לגשת לשם לבד. זה גם היה בשכונה במזרח העיר.
בסופו של דבר היה גישור ובוררות. המעסיק חויב לשלם לי 700 שח (על הלנת שכר של 4000 שח) והתהליך כולו היה משפיל וקשה מבחינתי. נאמר לי שהוא צודק כי הלין את שכרי.. והבורר בעצם כפה עלי את ההסדר. הייתי צעירה וטפשה.
שאלת... עניתי... על איזה סכום מדובר? שווה לך כל המאבק הזה?

אמאנחל

Member
מנהל
אני לא יודעת מי יכול לתת עזרה.

לא מתמצאת בתחום.
אני יודעת מאח שלי שבצעירותו הלינו לו שכר. במקרה ההוא מכתב אחד מעורך דין (יש לנו כמה במשפחה) הספיק כדי שישלמו לו כל מה שהגיע לו. אז יש תקוה. למרות שדוגמא אחת לא מלמדת על הכלל.

s p r i n g1

New member
ברמת גן יש שתי אפשרויות:

1. מרכז משפ"חה יש להם יום שאפשר לקבוע מועד לייעוץ בדיני עבודה, בדיוק מקרה כמו שסיפרת.
2. יש עוד מקום שאפשר לקבל ייעוץ לפחות טלפוני מעו"ד גם דיני עבודה, תחפשי בגוגל: יעוץ משפטי לחד הוריות או משהו כזה ברמת גן, אני זוכרת שהכתובת שלהם ארלוזורוב רמת גן, בזמנו התייעצתי איתה במייל וטלפוני, נתן לי כמה תובנות...
3. נדמה לי שבבית דין לעבודה עצמו ניתן להגיע ולקבל עזרה בהגשת תביעה.
תקראי באתר של בית דין לעבודה בתל אביב.

חשוב: יש לך הוכחות , למשל כרטיס שעון של השעות שעבדת? אם כן פשוט וקל לקחת תתדפיס שעות, אם אין למעביד שעון את צריכה שיהיה לך רישו שלך של כל השעות ולהסביר שהמעביד לא ניהל רישום נוכחות (וןזה משהו שהוא בניגוד לחוק, התברר לי רק אתמול...)

שיהיה
בדרך כלל בית דין לעבודה מאד נגד מעבידים תחמנים ונגד הפרות בוטות של זכויות עובדים, במיוחד נושאים של התחמקות מתשלומים שמגיעים לעובד. כל עוד לא פעלת וחתרת נגד המעביד בצורה פלילית והמעביד סתם תחמן ונצלן בהחלט לתבוע אותו.

דנה130

New member
עמותת "ידיד"

הייתי אצלם בסניף ר"ג לפני מספר שבועות בשביל חתימה של עו"ד. שלמתי 45 ש"ח בשביל פתיחת תיק. התנדבו לסייע בעוד נושאים (שאלו אם אני מקבלת הנחה בארנונה, הדריכו אותי כיצד להגדיל אותה, הדריכו לגבי השתתפות בשכ"ד וכו'). עשו רושם שמאוד רוצים לעזור.

דנה130

New member
הגדלת הנחה בארנונה

ראשית, כנראה שכל רשות מקומית מיישמת קריטריונים שונים. אני מניחה כי ההנחה הבסיסית להורה עצמאי היא 20%. מעבר לזה, יש מבחנים של הכנסה ומספר נפשות. תנסי קודם כל לחפש באתר הרשות המקומית בה את מתגוררת תחת "הנחה בארנונה". אולי המידע שם נגיש ונוח. הייתי שוקלת לקבוע תור ולגשת לפגישה בעמותה (בסניף ר"ג בו הייתי, קבלו אותי מהיום למחר).

רi תם

New member
הנחה בארנונה

אני קיבלתי את ההנחה המגיעה ע"פי חוק ליחידנית אבל לא הסתפקתי בה.
הארנונה אצלנו (ראשל"צ) מרקיעה שחקים ולכן, פניתי לעו"ד שיש לנו בעיר, בהתנדבות, והיא הפיקה לי מסמך (תצהיר) בו פירטה למה אני מבקשת עוד הנחה.
הגשתי המסמך לוועדת הנחות והגדילו לי ההנחה באופן מאוד משמעותי.
בהצלחה ושבוע טוב.

faith9

New member
תודה לכן

נכון, באמת לא מדובר בסכום כסף גדול במיוחד, אבל קשה לי לשתוק על גניבת כסף מעובדים ובעיקר קשה לי לשתוק לאחר שיחה ספציפית עימה בווצאפ, בה לא האמנתי , נחרדתי, שזה מה שאני שומעת.
(חוצמזה, שהיא מפרסמת מידע שיקרי באתר שלה וככל הנראה, גם מרמה לקוחות).
בכל מקרה, השגתי מלקוחה אישור חשוב מאד שיעזור לי וגם תוכן שיחת הווצאפ לגמריי לרעתה.

דנה130

New member
חשוב שתתייעצי לפני כל צעד

אם תעשי בעצמך צעד פזיז הוא יכול להיות נגדך בהמשך. מכירה מישהי שהיה לה קייס אדיר של התעמרות מנהלת, עם המון אסמכתאות. היא לא התייעצה, ובנוסף על הליך בבית הדין לעבודה החליטה להגיש גם תביעה פלילית. זה הרס לה הכל ובסוף יצאה ללא כלום ונתפסה ע"י בית הדין כקנטרנית...

למעלה