אור19 האחת
New member
למי בא עוגת -תפוחים מהירה, ובטעם של עוד ????
חיפשתי מתכון טעים וצונן, והעיקר שיהיה מהיר הכנה, ואכן מצאתי !!! הכנתי עוגת תפוחים צוננת וטעימה במיוחד: (מקור המתכון: רות יולס מתוך הספר "עוגות ב-5 דקות"). וכך מכינים בצ'יק-צאק: בתבנית משומנת (מס' 26) , מניחים פרוסות דקות מ-3 תפוחים גדולים , (לא מקולפים), ואפשר גם לחתוך לקוביות בינוניות. ובוזקים מעל סוכר וקינמון, (לפזר כמות קטנה או גדולה,, לפי טעמכם). בקערת המיקסר מכניסים: 1 כוס קמח תופח, (אפשר קמח מלא-לעוגות-אוסם) 1 כוס סוכר (עדיף חום) 1/2 כוס שמן קנולה 3 ביצים ומערבלים,,, 2 דקות עד להמסת הסוכר, ומתקבלת תערובת סמיכה. אחרי 2 דקות עוצרים מיקסר , ומערבבים פנימה לתערובת בעזרת כף, 1/2 כוס צימוקים ו - 1/2 כוס אגוזים קצוצים. שופכים את התערובת הסמיכה על התפוחים שבתבנית, מפזרים גם מלמעלה עוד קצת סוכר מעורב עם קינמון וקצת אגוזים קצוצים דק. וזהו !!! ואופים כ-40- דקות בחם בינוני. (175 מעלות חום) הערה: בתנור טורבו שלי ,העוגה היתה מוכנה כבר לאחר 30 דקות, בתנורים אחרים אפשרות לעד 40 דקות אפייה. . לכןן חשוב לבדוק לאחר 1/2 שעה בנעיצת קיסם אם העוגה כבר אפויה ולא בצקית, ואם לא נותרו פירורי בצק על הקיסם אפשר לכבות את התנור.( ולהשאיר כך לעוד 15 דקות שתתקרר בחום התנור הכבוי, ואח"כ מעבירים לשעה למקרר לצינון. כל כך פשוט וכמעט בכלום עבודה,וכול כך ט ע י ם !!!. ממליצה חום, תכינו גם אתם ותהנו ממשהו צונן וטוב בערבים החמים.
חיפשתי מתכון טעים וצונן, והעיקר שיהיה מהיר הכנה, ואכן מצאתי !!! הכנתי עוגת תפוחים צוננת וטעימה במיוחד: (מקור המתכון: רות יולס מתוך הספר "עוגות ב-5 דקות"). וכך מכינים בצ'יק-צאק: בתבנית משומנת (מס' 26) , מניחים פרוסות דקות מ-3 תפוחים גדולים , (לא מקולפים), ואפשר גם לחתוך לקוביות בינוניות. ובוזקים מעל סוכר וקינמון, (לפזר כמות קטנה או גדולה,, לפי טעמכם). בקערת המיקסר מכניסים: 1 כוס קמח תופח, (אפשר קמח מלא-לעוגות-אוסם) 1 כוס סוכר (עדיף חום) 1/2 כוס שמן קנולה 3 ביצים ומערבלים,,, 2 דקות עד להמסת הסוכר, ומתקבלת תערובת סמיכה. אחרי 2 דקות עוצרים מיקסר , ומערבבים פנימה לתערובת בעזרת כף, 1/2 כוס צימוקים ו - 1/2 כוס אגוזים קצוצים. שופכים את התערובת הסמיכה על התפוחים שבתבנית, מפזרים גם מלמעלה עוד קצת סוכר מעורב עם קינמון וקצת אגוזים קצוצים דק. וזהו !!! ואופים כ-40- דקות בחם בינוני. (175 מעלות חום) הערה: בתנור טורבו שלי ,העוגה היתה מוכנה כבר לאחר 30 דקות, בתנורים אחרים אפשרות לעד 40 דקות אפייה. . לכןן חשוב לבדוק לאחר 1/2 שעה בנעיצת קיסם אם העוגה כבר אפויה ולא בצקית, ואם לא נותרו פירורי בצק על הקיסם אפשר לכבות את התנור.( ולהשאיר כך לעוד 15 דקות שתתקרר בחום התנור הכבוי, ואח"כ מעבירים לשעה למקרר לצינון. כל כך פשוט וכמעט בכלום עבודה,וכול כך ט ע י ם !!!. ממליצה חום, תכינו גם אתם ותהנו ממשהו צונן וטוב בערבים החמים.