למי בא עוגת -תפוחים מהירה, ובטעם של עוד ????

למי בא עוגת -תפוחים מהירה, ובטעם של עוד ????

חיפשתי מתכון טעים וצונן, והעיקר שיהיה מהיר הכנה, ואכן מצאתי !!! הכנתי עוגת תפוחים צוננת וטעימה במיוחד: (מקור המתכון: רות יולס מתוך הספר "עוגות ב-5 דקות"). וכך מכינים בצ'יק-צאק: בתבנית משומנת (מס' 26) , מניחים פרוסות דקות מ-3 תפוחים גדולים , (לא מקולפים), ואפשר גם לחתוך לקוביות בינוניות. ובוזקים מעל סוכר וקינמון, (לפזר כמות קטנה או גדולה,, לפי טעמכם). בקערת המיקסר מכניסים: 1 כוס קמח תופח, (אפשר קמח מלא-לעוגות-אוסם) 1 כוס סוכר (עדיף חום) 1/2 כוס שמן קנולה 3 ביצים ומערבלים,,, 2 דקות עד להמסת הסוכר, ומתקבלת תערובת סמיכה. אחרי 2 דקות עוצרים מיקסר , ומערבבים פנימה לתערובת בעזרת כף, 1/2 כוס צימוקים ו - 1/2 כוס אגוזים קצוצים. שופכים את התערובת הסמיכה על התפוחים שבתבנית, מפזרים גם מלמעלה עוד קצת סוכר מעורב עם קינמון וקצת אגוזים קצוצים דק. וזהו !!! ואופים כ-40- דקות בחם בינוני. (175 מעלות חום) הערה: בתנור טורבו שלי ,העוגה היתה מוכנה כבר לאחר 30 דקות, בתנורים אחרים אפשרות לעד 40 דקות אפייה. . לכןן חשוב לבדוק לאחר 1/2 שעה בנעיצת קיסם אם העוגה כבר אפויה ולא בצקית, ואם לא נותרו פירורי בצק על הקיסם אפשר לכבות את התנור.( ולהשאיר כך לעוד 15 דקות שתתקרר בחום התנור הכבוי, ואח"כ מעבירים לשעה למקרר לצינון. כל כך פשוט וכמעט בכלום עבודה,וכול כך ט ע י ם !!!. ממליצה חום, תכינו גם אתם ותהנו ממשהו צונן וטוב בערבים החמים.
 

שויי

New member
יופי של מתכון עבורי, אור תודה

קמח מלא וללא גבינה
מתאים לי. האם זו עוגה שהופכים בהגשה?
 
לא חייבים להפוך, אבל בכול מקרה,,

אני מכינה בתבנית סיליקון , כך שהעוגה לאחר צינון נשלפת לה בקלות רבה,לאיזה צד שרוצים. אם מכינים בתבנית רגילה חשוב לצנן את העוגה, ואח"כ להכניס כותה לפחות -3 שעות למקרר, ורק אחר כך אפשר להפוך ולפרוס,הקירור יעיל למניעת התפוררות העוגה. אגב, עשיתי עוגה נוספת כי לאחר שהיא קצרה מחמאות וחוסלה כליל !!! הפעם שיניתי קצת, כי אני אוהבת פירות מבושלים,לכן חתכתי את 3 התפוחים לקוביות, ובישלתי אותם בסיר עם 1/2 כוס מים ,1/2 כוס סוכר מעורבב עם אגבה, (סירוף נפלא טבעי מצמח האגבה,שיש להשיג בבתי הטבע), ערבבתי פנימה גם כף קינמון וחצי כוס צימוקים, ו-1/2 כפית תמצית וניל, בישלתי בסיר 12 דקות על אש בינונית-קטנה, ואחר כך כיביתי אש , ציננתי קצת ,ושפכתי לתבנית בשכבה צפופה , ואז המשכתי כרגיל, (מעל הפירות שבתבנית יצקתי את התערובת שבמיקסר, יישרתי ואפיתי). בכול מקרה עוגת פירות קלילה צוננת וההנאה מובטחת.
 
למעלה