בבקשה, מתכון להכנת קרפעלך
מצרכים: לבצק: 2 ביצים 2 כוסות קמח 1/2 כפית מלח 2 כפות שמן 1/4 כוס מים למלית בשר: שמן לטיגון 2 בצלים, קצוצים דק 300 גר’ בשר בקר טחון מלח ופלפל שחור למלית כבד: 500 גר’ כבד 2 בצלים קצוצים דק שמן לטיגון אופן ההכנה: להכנת הבצק: שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד, דביק מעט. מקמחים משטח עבודה ולשים עליו את הבצק 10 דק’ לבצק גמיש. צרים מהבצק כדור, מכסים במגבת ומשהים חצי שעה (אל תוותרו על הלישה הארוכה ועל ההשהייה. זה הכרחי לקבלת קרעפלך דקיקים ונימוחים). להכנת המליות: מלית בקר - מחממים במחבת את השמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שכל הנוזלים בסיר התאיידו.מתבלים במלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.. מצננים לפני המילוי. מלית כבד - מחממים במחבת את השמן ומזהיבים את הבצל. מטגנים את הכבד עד שהוא מוכן. קוצצים את הכבד/מגרדים על פומפייה ומוסיפים לבצל המטוגן. מתבלים במלח ופלפל. להכנת הכיסונים: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק. בעזרת כוס מקומחת קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס”מ. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מברישים את השוליים במעט מים, מקפלים לשניים ומהדקים היטב. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקרעפלך ומבשלים 10-12 דקות עד שהם מוכנים. מוציאים מהמים ומגישים עם מרק עוף צח.