למי זה שווה?

tsents

New member
למי זה שווה?

היום דיברתי עם הבנק וקיבלתי את עמלת הפרעון המוקדם למשכנתא שלי. והפלא ופלא, העמלה הזו מכסה בדיוק את הרווח הצפוי מהפרש הריביות. אז למי זה שווה לעשות מיחזור?

tsents

New member
השאלה מופנית למנהל הפורום

ועוד שאלה... עד איזה גיל מבוטחים לוקחי משכנתא (ביטוח חיים)?

תשובות

בעיקרון אתה צודק אבל: 1. מהחישוב הכלכלי מופחתות הנחות בהתאם לוותק של ההלוואה ולסוג ההלוואה (הלוואה פרטית או הלוואה משלימה לזכאות) 2. החישוב הכלכלי נעשה לפי הריבית הממוצעת שמפרסם בנק ישראל. אם תקבל הצעה מהבנק לריבית נמוכה יותר (על ההלוואה שתיקח לצורך המיחזור) וזה בהחלט יכול לקרות, הרווחת. זאת תשובה לשאלה העקרונית של חישוב העמלה (או יותר נכון, עמלת ההיוון, שהיא המרכיב העיקרי אבל לא היחיד של עמלת הסילוק המוקדם). אבל יש עוד שיקולים לגבי כדאיות המיחזור. לענין הביטוח - בדרך כלל עד גיל 65. (אני יודע על בנק אחד לפחות שבעבר הרחוק הביטוח אצלו היה עד גיל 60

תשובה לביטוח

בינתיים , כאמור, 65. בחודש-חודשיים הקרובים תיכנס שיטה חדשה של הביטוחים במשכנתאות ואז יש לבדוק מחדש את הנושא

תשובה

מה שנאמר לך זה לא נכון. עמלת פרעון מוקדם זהו הפרש בין הריבית שלך כיום לריבית ממוצעת של בנק ישראל לתקופת המשכנתא שלך לתקופה. הריבית שתקבל היום במחזור תיהיה נמוכה מריבית ממוצעת של ב"י, ומזה תרוויח. כמו כן אם שי לך זכאות אתה זכאי להנחות בעמלה זו בהתאם לותק שלך במשכנתא עפ"י הוראות בנק ישראל, לכן גם אםהכנס גבוה עדיין שווה למחזר. יש לבדוק זאת!!! חג שמח

ירדן 41

New member
אם כך, אז -

איך זה שלי יש עמלת פרעון מוקדם 6000 ש"ח למרות שהריביות שיש לי כיום הן גבוהות יותר מהריביות הנהוגות כיום במשק, (אצלי 5.2 + 5.6), הבנק עובד עלי?

למעלה