למי זכויות היוצרים?

למי זכויות היוצרים?

מקריאת דיונים בפורום הזה , אני מבינה שאסור לי להעתיק ו/או להדפיס חומר לצרכיי ללא אישור בעל הזכות. קראתי מאמר שתורגם "באתר מקום"....האם הרשאה מצד בעלי האתר להדפיס את החומר מספיקה ? או עצם זה שהם המתרגמים, אבל לא הכותבים המקוריים הרשאה מהם לא תספיק, ואני אחשב עוברת על החוק, אם אנסה להשתמש בחומר הזה במיוחד לתמיכת טענות משפטיות בהליך משפטי אזרחי ? שבת קסומה רחל-נשמה שחושבת שעורך דין זיסו יכול להפוך את הסוגיות והדיונים בפורום הזה, לספר רב מכר , ויהיה ראשוני בתחום המשפט בעולם האינטרנט .

בעלי הזכויות

1. בעלי הזכויות בחיבורים המתפרסמים באינטרנט הם המחברים, אלא אם כן העבירו את הזכויות מרצונם לאחרים. 2. מותר לך להעתיק ולהדפיס חומר מהאינטרנט לצרכייך האישיים, אך אסור לך לפרסמו בלי רשות בעלי הזכויות. 3. הרשאה מצד בעלי האתר מספיקה, אם הם רכשו את הזכויות כדין. לדעתי, מי שמפרסם חיבור בפורום אינטרנט אינו מעביר את הזכויות לבעלי האתר, אלא, לכל היותר, מעניק להם רשות להשתמש בחיבור. 4. תרגום הוא יצירה בפני עצמה, הנגזרת מהחיבור המקורי. מתרגם אינו רשאי לפרסם את תרגומו בלי רשות מבעל הזכויות ביצירה המקורית, וגם ההיפך נכון: בעל הזכויות במקור זקוק לרשות מבעל הזכויות בתרגום כדי לפרסמו. להלכה, אם שני צדדים שונים מחזיקים בזכויות, זה בזכויות המקור וזה בזכויות התרגום, צד שלישי, הרוצה לפרסם את התרגום, זקוק לרשות משניהם. 5. למיטב הבנתי, הצגת יצירה מוגנת בפני בית משפט לצורך תמיכה בטענות משפטיות אינה הפרת זכות יוצרים, גם אם לא התבקשה רשות לכך מהיוצר. הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

זכות היוצרים אינה הרמטית,

וההגנה אינה מוחלטת. את זכאית להעתיק על אמצעי אלקטרוני ועל נייר מאמר לצרכים ביתיים לא מסחריים שלך, ללא צורך ברשות בעל הזכות .

למעלה