למי יש כאן טיקים? כלומר תגובות לא רצוניות בפנים או בגוף

alice1803

New member
למי יש כאן טיקים? כלומר תגובות לא רצוניות בפנים או בגוף

אני מתכוונת לקפיצות בפנים, או באזור הלחיים, או תחושה שאני חייבת לקמט את הגבות, בשביל לשחרר שם איזה עצב שיושב לי על הוריד, וזה מציק לי עד שאני משחררת אותו, עם אותה תגובה לא רצונית של קפיצה (אף אחד לא שם לב, רק אני).
למשל, "מיצמוץ בעיניים", גם נחשב מבחינתי לסוג של "התנהגות אובססיבית", בשביל לשחרר מחשבה אובססיבית, לחץ או דאגה.

אני זוכרת שמצמוץ עיניים, היה לי רק בתקופה מאוד קצרה בילדות, כי בטח מצאתי משהו אחר להתעסק בו.
אבל אני חושבת שהדבר הראשון שאני זוכרת, שבו התחילו אצלי כל האובססיות, זה היה כבר בגיל 5 בערך, ואני זוכרת את עצמי מתעסקת במשהו שמפריע לי, כביכול בין האצבעות של הידיים, ולא מפסיקה להתעסק למולל את האצבעות, ולא הבנתי אז שאלו חרדות, או התקף פאניקה, ושבטח הזעתי בידיים. והייתי בתור ילדה במתח נפשי עצום.
אז הייתי הולכת לאמא שלי, ואומרת לה שמשהו מציק לי בידיים, ושבגלל זה אני "חייבת" למולל את אצבעות הידיים כל הזמן, והיא הייתה תמיד אומרת לי תפסיקי אין לך כלום.

ועכשיו ממרום גילי, זה הפך ל"טיקים" קטנים כאלו, באזור הלחי למעלה, וכשאני בלחץ, או כשלא שמים לב, אני משחררת את זה, אני יכולה לשחרר את זה גם בחיוך אם אני רוצה
חחח כמה שזה נשמע מצחיק אבל כן, בחיוך זה עובר לי

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יש לי משהו אחר...חריקת שיניים

&nbsp
זה לא רצוני..ממש..עד שמודעים כואב...ויש לי מנוירולוגי אני לא חושב את מכוונת לשם..
&nbsp
בכל מקרה ..זה לא שאין לך כלום זה רק כואב שאמא לא ידעה לשים לב שיש והרבה..
&nbsp
מעבר לזה אם זה בשליטה שלך זה לא נשמע כמו טוראט...אז שחחררי למה לא ? מה שעובד עובד

alice1803

New member
חחח ירון, זה לא תסמונת טורט, זה רק טיקים, כנראה בגלל ה OCD

תסמונת טורט, זה מורכב מדיבור לא רצוני, משפטים שאומרים בקול רם, ולא יכולים להפסיק לומר אותם עד שנרגעים.
אבל אני מדברת על קפיצות בפנים, כמו הבעה בפנים.
דרך אגב, גם חריקת שיניים יש לי.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בקריאה שניה

&nbsp
את בעצם אומרת שזה לא רצוני...את רק משחררת את זה..אני הבנתי מקודם אחרת שאת עושה את זה לשחרר את העצמך מלחצים
&nbsp
אם זה קורה לבד ..את צריכה לבדוק ..זה אולי סתם מתח ואולי לא.....למען הרגיעה לכי לנוירולוג..
שלא תדעי חלילה אצלי זה חלק ממשהו חמור יותר, מטריד אותי שיש לך את זה.
&nbsp
מניח את זה פה..
http://www.neurology.co.il/קפיצות-שרירים.htm
:)

alice1803

New member
ירון אתה דואג יותר מידי, יש דברים שאין צורך לבדוק

יש לי את זה מהילדות, זה כביכול תגובה לא רצונית, אבל זה לא שיש לי קפיצות לא רצוניות, יש לי תחושת שיחרור כשאני מזיזה את הפנים, או מכווצת את הגבות בשביל לשחרר לחץ.
זו תופעה די ידועה, אני אחפש ואשלח לך

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
עלה דף בית

&nbsp
חיפשתי טיקים מצאתי את זה
&nbsp
איך להפסיק את הטיק? .כנראה אםאתן לינק זה גם יצא דף בית לא ישיר..לדף
&nbsp
לפי ההסבר שם יש כמה רמות עד טוראט או פגיעה נוירולוגית
&nbsp
יחד עם זאת אם את אומרת זה מוכר והכל...נרגעתי :)
&nbsp
אצלי זה שונה את יודעת...תנועות לא רצוניות ממקור נוירולוגי ..אז באמת זה טריגר לחשוש לגבייך היה ..:)

למעלה