למי יש מתכון לפריקסה?

ddh1

New member
למי יש מתכון לפריקסה?

כבר כמה ימים בא לי להכין פריקסה. ובקשה תכתבו גם את התוספות ששמים בפנים כי אני לא זוכרת. שולחת לכם תמונות של מה שבושל בשבת, אמנם באיחור, אבל מוטב מאוחר...... מרק תימני.לא יודעת אם הוא תימני אמיתי- אבל הוא בטוח טעים
 

ddh1

New member
ודג נסיכה

הדג יצא טעים אבל לבן להפליא. איך מבשלים כך שיהיה רוטב אדום וסמיך? תודה ויום טוב לכולם
 

ddh1

New member
הי רותי, בוקר טוב

לא. אף פעם לא ניסיתי עם רסק. תמיד שמתי פפריקה. איך את מכינה? אפשר מתכון בבקשה?
 

רותי410

New member
אני מכינה מושט, אבל נראה לי שזה מתאים גם

לנסיכה. אצלנו לא אוהבים נסיכה. אני מטגנת בצל עד שמזהיב או משחים - תלוי איך אוהבים. מוסיפה שום (בגלל שאנחנו לא אוהבים את ריח השום בתבשיל, אני מטגנת אותו שלם ואחר כך מועכת), שן או שתיים קצוצות, תלוי כמה דגים וכמה שום אוהבים. מוסיפה את הדגים, זורה עליהם מלח, פלפל, כמון, מעט כורכום ומעט מאוד הל טחון (בקיצור, תערובת חוואייג' למרק), מערבבת כף רסק עגבניות עם מעט סחוג ומוסיפה לתבשיל, מכסה במים ונותנת לרתוח. אחרי רתיחה טובה מנמיכה את הלהבה ומבשלת עד שהרוטב מצטמצם. כעשר דקות לפני הסוף מוסיפה חופן עלי כוסברה. ובתום הבישול מוציאה אותם, כי לא כולם אוהבים כוסברה. וזהו. לטעמנו, יוצא טעים מאוד.
 

ddh1

New member
תודה רבה נראה טעים מאוד

אני אוהבת לנגב את הרוטב עם חלה טריה. אבל עם רוטב כמו שלי, חבל על החלה...... אנסה את המתכון שלך תודה
 

ddh1

New member
תודה גולדה

אבל קטונתי כאן בפורום. יש לי הרבה מה ללמוד מכם ואני עושה זאת בכיף והנאה שולחת לך מסר
 

ענתי42

New member
מתכון נסיכת הנילוס

דבר ראשון להשרות את הדג במים עם מלח לימון בסיר שמן זית,שום כתוש,כוסברה קצוצה,פילפל ירוק חריף פרוס,פילחי לימון,גמבה אדומה מחולקת לרבעים ,לפזר מעל מלח ,כמון,כורכום,2 עגבניות קצוצות,כף רסק,להעביר לאש לערבב ולהוסיף 2-3 כוסות מים לישטוף את הדגים ולעביר לסיר מעל הרוטב בכוס ,,לערבב פפריקה אדומה עם חצי כוס שמן זית לישפוך מעל לנענעה את הסיר קלות להעביר לאש קטנה לצימצום הנוזלים
 

יוכי68

New member
דינה, איזה יופי של מטעמים הכנת../images/Emo24.gif

לגבי הפריקסה אצרף הודעה חדשה פלוס סדנא ולגבי הנסיכה אם תוסיפי מספיק פפריקה או רסק עגבניות תקבלי צבע יפה.
 

יוכי68

New member
תראי איזה צבע מתקבל משימוש מספיק בפפריקה

ולאחרונה אני מטגנת בצל ושום בתוספת עגבניות מרוסקות.....חומוס/פולים , תבלינים וכף של רסק עגבניות בתוספת מנה הגונה של שמן.
 

nava17

New member
דינה,האוכל נראה טעים מאוד,

חוץ מזה למדת מהר להעביר תמונות,כל הכבוד!
 

ddh1

New member
תודה נאוה יקרה

עם משפחה כזאת, תומכת ומסבירה פנים ובסבלנות לכל אחד קצת קשה לא להצליח להעביר תמונות. מתכונים יקח עוד קצת זמן,יש לי עוד הרבה מה ללמוד. למרות שכתבתי לא מזמן שהלוואי והיה אפשר להעביר ריחות במחשב ומישהי הוסיפה גם טעמים.....
 
למעלה