למי יש מתכון מנצח?

אסנת

New member
למי יש מתכון מנצח?

לרגל חג השבועות, יש תחרות עוגות גבינה אצלנו בקיבוץ. אני אשמח לקבל מתכונים מרעננים (לא בנאלים).
 

מעיין©

New member
הנה מתכון שאני מאוד אוהבת../images/Emo13.gif

אבל היא לא פשוטה להכנה
אם זה מסובך לך מדי, אני אחפש משהו אחר
מתכון של "ארקפה" טארט גבינה ותפוזים
המצרכים לקלתית הבצק בתבנית פאי בגודל 26: 300 גרם חמאה 60 גרם סוכר 120 גרם אבקת סוכר 60 גרם שקדים טחונים דק קורט מלח 2 ביצים גדולות 500 גרם קמח
המצרכים למלית הגבינה: 300 גרם גבינת שמנת 30 אחוז 225 גרם שמנת מתוקה 60 גרם סוכר 30 גרם דבש 3 ביצים קליפת תפוז אחד מגוררת חופן שעועית או חומוס
לציפוי: 200 גרם שמנת חמוצה 20 גרם סוכר
אופן ההכנה אופן הכנת הבצק: 1. במערבל מזון בוחשים את החמאה הקרה במהירות נמוכה במשך כעשר דקות עד קבלת קרם אחיד ורך אך לא מוקצף, ועוצרים את המערבל. 2. מוסיפים לחמאה את הסוכר, אבקת הסוכר, השקדים והמלח, ממשיכים לערבל עד לקבלת קרם חלק ועוצרים את המערבל. 3. יוצרים מהבצק מלבן שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, רצוי למשך לילה שלם. אופן הכנת העוגה: 1. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, מלבישים אותו על תבנית פאי ומצננים במשך 30 דקות. 2. מצפים את החלק הפנימי של הקלתית בנייר אלומיניום ומניחים משקולת או ממלאים בשעועית או חומוס. 3. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות, ובינתיים מכינים את המלית. 4. מוסיפים לגבינת השמנת את השמנת המתוקה ובוחשים עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הסוכר, הדבש וקליפת התפוז המגוררת ומערבבים. 5. בגמר אפיית הקלתית מורידים את חום התנור ל-160 מעלות, מסירים את נייר הכסף והשעועית, מורחים ביצה וממתינים. מוזגים את מלית הגבינה. מחזירים לתנור ואופים במשך כעשרים דקות עד שמילוי הגבינה אינו רוטט יותר. 6. מצננים מעט את העוגה, מורחים עליה שמנת חמוצה מעורבבת בשתי כפות סוכר, ומכניסים לתנור לשתי דקות נוספות.
 

icy rain drop

New member
מה עם עוגת גבינה ופסיפלורה?

אם יש ביקוש אני אחפש לך את המתכון.
 
למעלה