למי יש נסיון עדכני בהעברת סכומי כסף גדולים מישראל לארה"ב?

Boston Guy

New member
למי יש נסיון עדכני בהעברת סכומי כסף גדולים מישראל לארה"ב?

חבר פנה אלי בשאלה בנושא המיסוי והדיווח בארה"ב על העברות סכומי כסף גדולים מישראל (ירושה), ולפני שאני עונה לו רציתי לבדוק אם השתנה משה בנושא בשנים האחרונות.

הבחור ירש חצי דירה לפני כ 10 שנים כשאחד מהוריו עבר לעולם שכולו טוב, ועכשיו הוחלט למכור את חצי הדירה הזו ליורש של החצי השני ולהעביר את הכסף לארה"ב.
הוא עובד עם עורך דין בישראל וטוען שהנושא של חבויות מס שם מבחינתו מטופל.
מה שהוא שןאל זה "למי הוא צריך לדווח בארה"ב, והאם הכסף הזה צריך להופיע באיזושהיא צורה בדיווחי המס שלו בארה"ב".

יש למישהו נסיון עדכני?
מר טוריאל - יש לך תובנות בנושא?

xbuffalomen

New member
להעביר את הכסף אין בעיה

שני רואי חשבון אמרו לנו שצריך לדווח על העיסקה במסגרת החזרי המס השנתיים. שניהם טוענים שלא נשלם מס בארצות הברית. זה נכון ללפני כחודש,

Midriff

New member
יש טופס שצריך למלא

כשההעברה נעשית, אני באופן אישי מעדיפה לתת לשלם לרואה החשבון שימלא אותו למרות שהוא טופס פשוט יחסית.
מעבר לזה, זה יופיע ביתרות של החשבון בארץ והחשבון בארה"ב במיסים, מדווחים את המיסים ששולמו בארץ.

debby12

New member
מנהל
מה מעמדו ההגירתי של החבר?

האם הוא אזרח אמריקני? או רק תושב קבע עם כרטיס ירוק או משהו אחר?

שואלת כי לפני איזה שנתיים אמא שלי, כפרעליה, קראה איזו כתבה באידיוט אחרונות או משהו ברמה הזו שזה עושה הבדל עצום מבחינת מיסוי ירושות אם היורש בארה"ב הוא אזרח או לא. בלחץ משותף שלה ושל הוריו של רמבו, אצנו רצנו לעורך דין ירושות/מיסים כדי להתייעץ עימו, יען כי רמבו בחר שלא להתאזרח בארה"ב ויש לו רק כרטיס ירוק.

עורך הדין שאל מה גובה הירושה המשוער, ואני זוכרת שהיה הבדל בגובה התקרה של הפטור-מס-ירושות בין האזרחית (שפחתכם הנאמנה) לבין התושב-קבע (להלן רמבו). אבל שניהם היו מאוד גבוהים. משהו כי 12 מיליון דולר לאזרח אבל "רק" 6 מיליון דולר לתושב קבע, שמעליו יש צורך לשלם מס ירושה. מאחר שאצלנו זה לא שינה לכאן או לכאן כי לדעתנו לא נגיע לתקרה הזו ממילא, גם לא לנמוכה מביניהם - הוא אמר להירגע, לשתות כוס מים קרים, ולהציע להורים לעשות אותו דבר
. והוא שלח חשבון על הייעוץ כך שזה לא היה "בחינם" (רק מציינת כדי שלא ייצא כאילו העצה היתה "שווה כמה שעלתה")

חייבת לציין שזה היה לפני הרפורמה החדשה, אבל למיטב ידיעתי הרפורמה החדשה העלתה עוד הרבה יותר את הפטורים ממסי ירושות

בקיצור -לא ממש עזרתי הרבה - אבל חלקתי את העצה שקיבלנו לפני שנתיים.

אה - ועוד משהו. משיחה בשבוע שעבר עם יועץ מיסים הוא קונן על כך שעכשיו הפטורים ממס ירושה כל כך גבוהים (משהו כמו הועלו ל21 מיליון דולר לאדם (?)) שפרנסתם של יועצי הירושות/מיסים די נעלמה כי רוב האנשים מהיישוב לא מגיעים לסכומי הירושה האלה ולכן לא נזקקים יותר לכל מיני תכנוני מס מסובכים הנוגעים לירושות.

debby12

New member
מנהל
רק להבהיר

כל הנ"ל לא היה כדי להציע שלא צריך לדווח. אלא רק כדי לציין שלדעתי זה יהיה פטור ממס כלשהו [אלא אם כן מדובר בחצי בית פרטי בארסוף בשווי 80 מיליון דולר....]

לדעתי באופן הגיוני צריך לדווח כי זה "ייספר" לו לטובת התקרה של מס ירושות.

Boston Guy

New member
להבנתי, הנ"ל ירש את הרכוש די מזמן - משהו כמו עשור...

מה שקורה עכשיו הוא רק "הפיכת הנדל"ן לכסף" והעברת הכסף לארה"ב.
למיטב ידיעתי הבחור הוא אזרח ארה"ב כבר שנים רבות.
בדקתי כרגע בדף הויקיפדיה שלו - מסתבר שהוא יליד 1949, כלומר כמעט נוגע ל 70. מדהים - אני הייתי בטוח שאין לו עוד 60...

Midriff

New member
בדיוק המצב שהתייחסתי אליו

ובגלל זה אני חושבת שעדיף שרואה החשבון שלו ימלא את הטופס - ככה שזה יהיה ברור שזה הכנסה מירושה. וישקף את הנושא בדיווחי המס שלו.

למעלה