למי יש נסיון עם המכשיר הבא או מכשיר

למי יש נסיון עם המכשיר הבא או מכשיר

דומה לו? עוד כחודש אני חוזר לאוניברסיטה (אוניברסיטת אילינוי שבשיקגו). תהיה לי פגישה עם מרכז הסיוע ללקויי למידה וכבר מראש התבשרתי שלא אקבל טייפ להקלטת הרצאות אך אולי אקבל רשות להקלות הרצאות. החלטתי לקנות את מכשיר ההקלטה בעצמי מצאתי את המכשיר הבא שעל הנייר נראה מאוד מפטה. מי מכיר אותו מעבודה בשטח? מי מכיר מכשיר דומה לו מעבודה בשטח?
 

papylove

New member
מכשיר הקלטה

כשאני למדתי באוניברסיטה היה לי אומנם טיפ אחר אבל השתמשתי בטיפ מנהלים קטן מה שכן צריך לשבת בקרבת המרצה מה גם זה טרחה די רצינית אם כל הקלטות שמצברות לך ביום לימודים אחד ואחר כך לשכתב את זה בבית למיין לסדר עבודה רצינית אבל מה עזר לי מאוד
 
לפני שלוש שנים השתמשתי בשיטה

טובה יותר מזו שאת מתארת. הקלטתי בטייפ של עיתונאים ושמעתי בטייפ של עיוורים. לא הייתי חייב לערוך ולשכתב שום דבר ואת הסיבה לזה תוכלי לקרוא בחומר הנלווה של הפורום, באתר שעודכן לאחרונה לפני שלוש שנים. מאז צצו בשוק מחשירים שפוטרים מהצורך לקנות קלטות ומקטילים אפילו עם פחות רעשים מטייפ של עיתונאים כי אין למם מנוע ולא רעש של מנוע. אלה המכשירים הדיגיטלים. חלקם מצויינים וחלקם לא משהו. השאלה הייתה 'כיצד לסווג את המכשיר הזה?' אגב כבר יש לי תשובה והיא תפתיע אותך. אתן אותה כתשובה לשאלה של עצמי.
 
חקרתי והתשובה מפתיעה.

למי שיש מחשב נייד, מיותר להתעסק אפילו עם מכשירי הקלטה דיגיטליים איכותיים. קונים עוד בטרייה למחשב בנייד כך שהוא יוכל לעבוד כ8 שעות בין הטענה להתענה. קונים מקרופון מיוחד להרצאות שיש לו פונקציית ביטול רעשים דיגיטלית. המקרופון חיצוני למחשב ומחובר למחשב בחוט כך שיהיה מבודד מרעשי המחשב. למקרופון יש צורת קונכיה שפונה למרצה ופוטרת את התלמיד מהצורך לשבת בשורה הראשונה. אם יש לך כם סורק נייד, תוכל לסרוק את המחברת של התלמיד יושב לצידך בדקה שאחרי השיעור לפני שמספיקים לקום מהכיסא וכך תתייק את קובץ הקול וצילום סיכום השיעור ביחד. לי כבר יש מחשב נייד עם סורק נייד. כעת יש מבצע בשיקגו שבו נותנים בטריית מחשב חינם לכל הלקוחות של החנות בה קניתי אם הבטריה הישנה שלהם מיושנת (ושלי כן מיושנת) ומהקרופון המיוחד יעלה לי 30 דולר במקום כ200 שעולה מכשיר הקלטה דיגיטלי טוב או טייפ טוב של עיוורים (בלי להחשיב את מחיר הקלטות). מה אעשה עם הכסף שאחסוך המעיסקה? אל דאגה, יש מה לעשות איתו. הביטוח הרפואי של הבן עשה לנו שוב תרגיל בהבנת הנקרא והוא יקח את הכסף הזה עבור השירותים שהבן כבר מקבל בלא תמורה נוספת. כמה שאני מתגעגע לקופת החולים בארץ.
 

papylove

New member
קראתי הפנמתי ואשמך

לקבל תדרוך איך עושים זאת. לבן שלי יש בעיה דומה רק שהוא עדיין תלמיד בבית הספר אישרו לו להביא מחשב נייד לשיעורים במקום מחברות וכאלה לכתוב במחשב לוקח לו הרבה יותר מהר מאשר במחברות והוא די זריז יש לציין אבל מצא חן בעיני הרעיון של להקליט דרך הנייד אפשר לקבל תדרוך (או שאני אצטרך להזמין הביתה מישהוא שמתעסק בזה שיראה לנו?)
 
גשי לחנות המחשבים ובדקי אילו

1. מקרופונים להקלטת הרצאות נמצאים שם שעל האריזה שלהם כתוב 'ביטול רעש דיגיטלי'. זה העיקר. השווי בין המקרופונים השונים לפי הבנתך ובואי אלינו עם שאלות נוספות. 2. בלי קשר, גם את ההקלטה האיכותית ביותר עדיף לשמוע בקצב שמיעה שמתאים לריכוז של התלמיד. אף אחד לא מקשיב להצרה בפעם השניה בקצב ההכתבה האיטי בו היא ניתנה בהתחלה. יש צורך בשליטה מוחלטת במהירות ההשמעה. לצורך זה יש להיכנס לאתר http://www.tucows.com ולחפש תוכנה טובה (עם רייטינג של חמש פרות) שיכולה לתת שליטה מוחלטת במהירות השמעה של קטעים מוקלטים. 3. יש לדאוג שיהיה מספיק זמן בטריה להקליט יום לימודים או שהמקום הקבוע של התלמיד בכיתה יהיה בקירבת שקע חשמלי. במקרה הצורך אפשר לצייד את התלמיד בחוט מאריך אבל יש לדאוג שהחוט לא ימתח לאורך הכיתה. אני משוכנע שאת הנקודה הזו כולם מבינים. 4. הקלטה קולית לא מקליטה גרפים, נוסחאות, תרשימים וכו'. לכן מומלץ להצליב אותה עם תצלום של סיכום השיעור. אם התלמיד שמקליט את ההרצאה מעתיק מהלוח רק את מה שהמיקרופון לא קולט, יש סכנה שהוא יחדל להקשיב להרצאה ורק יצייר גרפים. כך לפחות קרה לי. כיום אני מסתובב גם עם סורק נייד שמחובר למחשב וסורק את המחברת של התלמיד היושב לידי מיד עם סוף השיעור. שתי האופציות האחרות לצילום מסמכים לא מוצאות חן בעיני. הראשונה היא חיפוש של פרייר כל הפסקה והיעלמות עם המחברת שלו למשך 20 דקות אל מכונת הצילום. זה פשוט לא מצליח. אנשים מפחדים שלא אחזור עם המחברת שלהם בזמן והם לא יוכלו לסכם את תחילת השיעור הבא. האפשרות השניה היא לצלם מחברת שלמה לפני המבחן. הצרה היא שלפני המבחן זה מאוחר מדי להתחיל לחזור על החומר. אם רוצים להפיק את המירב מהקורס, יש לחזור על השיעור לקראת השיעור הבא ולא לקראת המבחן.
 
../images/Emo41.gifמאמר חדש../images/Emo41.gif

החלטתי לנסח מחדש את התשובה לשלאה הנפוצה מהחומר הנלווה של הפורום, לפרסם אותה גם כאן וגם בתור מאמר: למה להקליט הרצאות: 1, אם מסכמים את ההרצאה בכתב, ההקלטה נותנת פטור מהפחד שמא נחמיץ משהו בכתיבה ולא יהיה מאיפה להשלים אותו. 2, אם קשה לסכם את השיעור היטב ובכתב, ההקלטה משלימה או מחליפה את הסיכום. יש לזכור שנוסחאות וגרפים אינם מוקלטים. 3, אם משך הריכוז שלך קצר יותר מזמן ההרצאה, פטור מסיכומה בכתב ייתן לך אפשרות להתרכז בהקשבתה במשך זמן רב יותר. 4, אם אין לך זמן לקרוא את סיכומי השיעור, הקשבה מרוכזת יותר בהרצאה עדיפה על הקשבה תוך כתיבת סיכום שלא יקרא. אגב, אם אין לך זמן לחזור על החומר בין הרצאה להרצאה, יש לך בעיה שהפטור מכתיבת הסיכום אינו פותר לחלוטין. כיצד להקליט הרצאה: 1, אפשר להקליט על קלטות ואפשר להקליט לקובץ ממוחשב. בכל מקרה יש להשתמש לא בציוד להקלטת מוסיקה אלא בציוד להקלטת הרצאות כגון: טייפ מנהלים / טייפ עיוורים (לרוב נקרא טייפ 4 ערוצים) / טייפ עיתונאים / מקליט הרצאות דיגיטלי שממנו מורידים את קבצי ההקלטה למחשב / מחשב נייד עם מיקרופון להקלטת הרצאות. זאת משום שציוד להקלטת מוסיקה מגביר את רעשי הרקע כדי לאפשר לשמוע את המנגינה כולה. ציוד להקלטת הרצאות נועד להחליש את רעשי הרקע כך שתשמע את המרצה ואת מי ששואל שאלות בקול רם בלבד. עם ציוד טוב להקלטת הרצאות אינך אמור לשמוע את המפטפטים, המתנשפים, המכוניות שבחוץ והמנוע של הטייפ (אם בכל זאת שומעים את המנוע של הטייפ, הוסף לו מיקרופון חיצוני, דאג שחוט המיקרופון לא יהיה מתוח בזמן ההקלטה ושהמיקרופון יעמוד על משטח מרופד. זאת כדי לבודד את המיקרופון ממעבר גלי קול בחומר המוצק). אחד מיתרונותיו של מכשיר הקלטת ההרצאות הדיגיטלי הוא שאין לו מנוע והוא לא מפיק רעשים משל עצמו. כשקונים ציוד להקלטת הרצאות יש לוודא שהוא מכיל מנגנונים לסינון רעש בזמן ההקלטה והדבר נכון גם לגבי מיקרופון למחשב נייד. 2, אם משתמשים בהקלטה על קלטות, הטייפ צריך להקליט בקלטות רגילות ולא קטנות כך שהרצאה אחת תוכל לתפוס צד אחד של קלטת (אם יש ציוד של עיוורים אפשר שיהיו שתי הרצאות על צד אחד בלי להשתמש בקלטות של 120 דקות שנקרעות בקלות). אם משתמשים בהקלטה לקובץ ממוחשב, יש לוודא שהמכשיר או המחשב יכולים להקליט יום לימודים שלם הן מבחינת מספר השעות המוקלטות שהמכשיר יכול להכיל והן מבחינת זמן הבטריה שלו. 3, יש להקשיב להרצאות המוקלטות על קלטת בטייפ שמאפר שליטה מלאה במהירות ההשמעה כך שכשאתה חוזר על החומר לא תצטרך להקשיב להרצאה מוכרת, בפעם השניה, לאט-לאט בקצב הכתבה. מאוד קשה להתרכז בחומר מוכר כשהוא נאמר באיטיות. לרוב טייפ של עיוורים ניכן בתכונה זו. במהירות ההשמעה של קובץ מוקלט ניתן לשלוט בעזרת תוכנות שונות שאפשר להוריד מהאתר www.tucows.com. היתרון של קובץ השמע על הקלטת הוא שזירוז השמע בו לא מעוות את הקול. טייפ של עיוורים מכיל לרוב מנגנונים להפחתת העיוות הזה אך הוא עדיין קיים. 4, לא חייבים להקליט ולהקשיב באותו טייפ. לגבי הטייפ שמביאים להרצאה, רצוי שהוא גם יהיה קטן ודיסקרטי (לא ענק, כבד ומעורר שאלות מביכות). 5, על המלצות לטייפים, מכשירי הקלטה ותוכנות עיבוד שמע כדאי לשאול בפורום כי יש כל הזמן מוצרים חדשים ומשופרים בשוק.
 
עידו

עידו שלום , אני רוצה להודות לך על העיצות הנפלאות שלך. ויש לי שאלה, איזה מיקרופון למחשב בדיוק יכול להקליט הרצאות בלי רעשי רקע האם תוכל לתת שם חברה ודגם ? האם אתה מכיר גם מצלמת וידאו למחשב שיכולה לצלם טקסטים שלמים בצורה ברורה ? אשמח אם תוכל לתת שם של חברה ומפר דגם .
 
מצלמת וידאו לא. סורק כן.

אני משתמש בסורק נייד פשוט של קנון. הוא טוב גם לסריקת ספרים להקראה ממחושבת. אפשר להשיג אותו בכל חנות מחשבים. לגבי המיקרופון, אקנה ביום ב' אחד שכתוב על האריזה שלו 'ביטול רעשים דיגיטלי'. אני עוד לא יודע איך הוא מתפקד למרות שהמוכר אומר שהוא נהדר. כשאישית גם אני אחשוב כמו המוכר, אומר בדיוק את שם הפירמה (כרגע אני גם לא זוכר).
 
למעלה