למי יש עצות לפליק פלק טוב ?

Dekel 123

New member
למי יש עצות לפליק פלק טוב ? ../images/Emo6.gif

לפני איזה אימון או שתיים התחלתי ללמוד פליק פלק , ואני דיי מצליחה , בהתחלה זה עם גומיות ... אבל בכל מקרה אני צריכה עוד עצות כדי לחזק את הפליק פלק שלי ולהתקדם :)

Tammie

New member
דבר ראשון- מה הכוונה עם גומיות?

הדרך הכי טובה לחזק ולשפר כל אלמנט היא לפרק אותו לגורמים- לעבוד על כל חלק בנפרד. בפליק פלאק את יכולה לעבוד על קורבטים (על הרצפה, ממקום גבוה, ממקום גבוה ולנתר חזרה למקום גבוה, קורבט סיבוב ועוד ועוד ועוד), עוד דבר חשוב הוא הדחיפה בידיים (שזה בעצם הבסיס לקורבט) על זה אפשר לעבוד בעמידת ידיים דחיפה, בעמידה מול קיר במצב של סמיכה על הקיר ודחיפת הקיר, ובכל הדחיפות במצב של שכיבת סמיכה. תרגיל נוסף שאני אוהבת הוא להחזיק משהו בין הידיים (הכי טוב כדור) ולהרים ידיים ליד האוזניים, ואז ממצב של דחיפה מהכתף לזרוק את החפץ באוויר ולתפוס, כמובן שצריך כמה חזרות.... דבר נוסף חשוב בפליק פלאק הוא כמובן הניתור. אפשר לעבוד רק על ניתורים בשביל לחזק את השריר, אפשר לעבוד על ניתור מעט לאחור כאשר הדגש הוא על למתוח פויינט וליישר רגליים בניתור, זה מאוד משפר את היציאה לפליק פלאק. בנוסף אפשר לבצע ניתורים לשכיבה לגב כאשר כאן הדגש הוא על הניתור אחורה ועל פתיחת כתף חזקה כך שלמעשה כל הגוף צריך להיות מאוזן מעל המזרון בשניה לפני הנחיתה על המזרון עצמו. וזה מביא אותי לאלמנט חשוב נוסף בפליק פלאק- פתיחת הכתף. בלי פתיחת כתף חזקה אי אפשר לבצע פליק פלאק טוב. זה דורש גם גמישות (כל תרגילי גמישות לכתפיים הם טובים כאן) וגם כוח, ואז עבודה עם גומיות באמת יכולה להיות מצויינת. קצת חפרתי, אבל הייתי ברצף של כתיבה :) המון המון בהצלחה דקל! תספרי לנו איך את מתקדמת.... :)

Dekel 123

New member
גומיות../images/Emo26.gif

גומיות אני לא עושה בטרפולינה שבסרטון אבל זה אותן גומיות פשוט על דאבל מיני טרמפ. ותודה על כל העצות !

Tammie

New member
אה הבנתי :)

אני התכוונתי לגומיות אימון רגילות- כאלו שנמתחות :p

אמא לה3

New member
מסכימה מאוד עם תמי

מה שכן, אני פחות אוהבת את העבודה עם חגורה (או גומיות כמו שאת קוראת לזה), לדעתי בעבודה על פפ אין צורך בשימוש בגומיות, השמירה היא פשוטה מאוד ויש אפשרות לעבודה עם המון תחנות שיכולות לפרק את האלמנט לגורמים... בהצלחה דקל!!!

Dekel 123

New member
תודה ../images/Emo70.gif

כן, המאמן שלי לפעמים שומר לי בלי הגומיות, אבל לרוב אני לומדת עם הגומיות.. לדעתי ככה אני לומדת את ההרגשה של - לעשות פליק פלק בלי לפחד מנפילות :)

Dekel 123

New member
המשך תגובה ששכחתי../images/Emo26.gif

וגם לפני שאני עושה את הפליק פלק, כמו שאמרת, אני מפרקת לגורמים, כמו ירידה לגשר מעמידת ידיים ועלייה חזרה, כורבט, וכורבט הפוך שעובד על שני החלקים של הפליק פלק.

adi5151

New member
את האמת ..

שלקחו לי את כל המילים..אבל כמו שכולם אמרו..המון הכנות..! לפני הפ"פ אפשר ניתורים לגב למזרון גבינה ..! ירידה לגשר וכו'..

אמא לה3

New member
דקל ועדי.....

בשום מצב בפ"פ אין צורך בגשר. פ"פ הוא ניתור לאחור לעמידת ידיים, אין הקשתה אלא פתיחה של הכתף ולכן תרגיל הכנה של ירידה לגשר הוא לא רלוונטי לפ"פ. מה שכן, ניתורים לגב כמו שעדי כתבה מעולים!!!

Dekel 123

New member
תודה, ואני באמת עושה ניתורים לגב למזרון גבינה

וזה עוזר בהרבה !

למעלה