גיובץ' - 2 מתכונים
גיובץ' – תבשיל ירקות מעורבים, בתנור החומרים 2 בצלים גדולים קצוצים 4 עגבניות בשלות 2 פלפלים ירוקים 2 פלפלים אדומים 60 גרם במיה 60 גרם אפונה ירוקה 60 גרם שעועית ירוקה 1 חציל 3 קישואים 2 גזרים 2 גבעולי סלרי קצוצים 4 תפו"א פטרוזיליה קצוצה לרוטב 3 כפות רסק עגבניות 3 כפות שמן זית מלח פלפל שחור קמצוץ סוכר גבעול טימין גבעול רוזמרין מיץ מ- ½ לימון אופן ההכנה רוחצים את החציל וחותכים לקוביות, בוזקים מלח גס ומעמידים. רוחצים, קולפים ופורסים את הקישואים, בוזקים מלח גס ומעמידים. שוטפים את החצלים והקישואים מהמלח ומנקזים. חותכים את הפלפלים לרצועות ואת תפו"א לקוביות, קוצצים את העגבניות לחתיכות קטנות ופורסים את הגזר לעיגולים. מנקים וקוטמים את קצוות הבמיה והשעועית הירוקה, חותכים לחתיכות. בקערה גדולה, מערבבים את הירקות החתוכים. בקערה קטנה, ממיסים את רסק העגבניות במעט מים, מוסיפים את השמן, מיץ הלימון, המלח, הפלפל השחור, הסוכר, הפטרוזיליה הקצוצה - מוסיפים על הירקות. מערבבים היטב הירקות ועורכים בכלי חרס חסין אש. שמים מעל טימין ורוזמרין ומכסים. מבשלים בתנור בחום בינוני לפחות במשך ½ 1-2 שעות. מגלים מבשלים עוד כחצי שעה. מגישים חם או קר עם יוגורט. גיובץ' – תבשיל ירקות מעורבים- בתנור החומרים מלח גס 1 חציל 3 קישואים 2 בצלים גדולים קצוצים 2 עגבניות בשלות 2 גזרים 2 פלפלים ירוקים 60 גרם במיה 60 גרם אפונה ירוקה 60 גרם שעועית ירוקה 2 גבעולי סלרי קצוצים 4 תפו"א לרוטב 3 כפות רסק עגבניות ¼ כוס מים מלח פלפל שחור קמצוץ סוכר מיץ מ- ½ לימון פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה רוחצים את החציל וחותכים לקוביות, בוזקים מלח גס ומעמידים. רוחצים, קולפים ופורסים את הקישואים, בוזקים מלח גס ומעמידים. שוטפים את החצלים והקישואים מהמלח ומנקזים. בסיר גדול, חותכים את הבצל לפרוסות ומשחימים. מעבירים לסיר אחר. חותכים את הפלפלים לרצועות, משחימים ושמים על הבצל. משחימים את החציל ושמים אותו על הפלפלים. חותכים את העגבניות לרבעים, משחימים ושמים על העגבניות. חותכים את הגזר לטבעות, משחימים ושמים על הקישואים. מוסיפים את הבמיה, האפונה, השעועית הירוקה וגבעולי הסלרי החתוכים. בקערה קטנה, ממיסים את רסק העגבניות במים, מוסיפים מיץ הלימון, המלח, הסוכר, ויוצקים על הירקות. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות. מבשלים על האש מעט את תפו"א, קולפים וחותכים לרבעים. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה מתבלים לפי הטעם, מוסיפים הפלפל השחור , אופים בתנור שחומם מראש במשך 1 שעה בחום בינוני. מתקנים את הטעם. מגישים חם או קר עם יוגורט.