למי יש רעיון מה ניתן להכין

למי יש רעיון מה ניתן להכין

מפלפלים ירוקים ( חוץ מממולאים - את זה הכנתי היום ) רעיונות בבקשה... ביי חני
 

clcl

New member
סלט פלפלים קצוץ עם שמן זית, לימון

שמיר, שום, מלח ופלפל לבן או שחור.
 

clcl

New member
שכחתי לציין שתוספת של פלפלון ירוק

חריף קצוץ דק-דק מוסיף המון לטעם. בסלט זה אין צורך לקלות ולקלוף!!!
 

מאקי

New member
סבתא של היתה מכינה גיווטץ

כל מיני חתוכים אשמח לדעת אם זה מדליק למישהו אור
 

נופר א

New member
מדליק לי אור של פרוז'קטור!!!!!!!!

אני עד היום לא מצליחה לעשות כזה כמו שסבתא שלי היתה עושה..... יוצא טעים,אבל לא כמו שלה!!!!!
 

צוצונת

New member
או, הנה עוד בולגריה ../images/Emo24.gif

 

נופר א

New member
התכוונת שאני בולגריה? ../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif

חחחחחחחחחחחחחחח אני סתם שמנה שאוהבת גיבץ' טעים... אבל יש לי דוד בולגרי.....
 
גיובץ' - 2 מתכונים

גיובץ' – תבשיל ירקות מעורבים, בתנור החומרים 2 בצלים גדולים קצוצים 4 עגבניות בשלות 2 פלפלים ירוקים 2 פלפלים אדומים 60 גרם במיה 60 גרם אפונה ירוקה 60 גרם שעועית ירוקה 1 חציל 3 קישואים 2 גזרים 2 גבעולי סלרי קצוצים 4 תפו"א פטרוזיליה קצוצה לרוטב 3 כפות רסק עגבניות 3 כפות שמן זית מלח פלפל שחור קמצוץ סוכר גבעול טימין גבעול רוזמרין מיץ מ- ½ לימון אופן ההכנה רוחצים את החציל וחותכים לקוביות, בוזקים מלח גס ומעמידים. רוחצים, קולפים ופורסים את הקישואים, בוזקים מלח גס ומעמידים. שוטפים את החצלים והקישואים מהמלח ומנקזים. חותכים את הפלפלים לרצועות ואת תפו"א לקוביות, קוצצים את העגבניות לחתיכות קטנות ופורסים את הגזר לעיגולים. מנקים וקוטמים את קצוות הבמיה והשעועית הירוקה, חותכים לחתיכות. בקערה גדולה, מערבבים את הירקות החתוכים. בקערה קטנה, ממיסים את רסק העגבניות במעט מים, מוסיפים את השמן, מיץ הלימון, המלח, הפלפל השחור, הסוכר, הפטרוזיליה הקצוצה - מוסיפים על הירקות. מערבבים היטב הירקות ועורכים בכלי חרס חסין אש. שמים מעל טימין ורוזמרין ומכסים. מבשלים בתנור בחום בינוני לפחות במשך ½ 1-2 שעות. מגלים מבשלים עוד כחצי שעה. מגישים חם או קר עם יוגורט. גיובץ' – תבשיל ירקות מעורבים- בתנור החומרים מלח גס 1 חציל 3 קישואים 2 בצלים גדולים קצוצים 2 עגבניות בשלות 2 גזרים 2 פלפלים ירוקים 60 גרם במיה 60 גרם אפונה ירוקה 60 גרם שעועית ירוקה 2 גבעולי סלרי קצוצים 4 תפו"א לרוטב 3 כפות רסק עגבניות ¼ כוס מים מלח פלפל שחור קמצוץ סוכר מיץ מ- ½ לימון פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה רוחצים את החציל וחותכים לקוביות, בוזקים מלח גס ומעמידים. רוחצים, קולפים ופורסים את הקישואים, בוזקים מלח גס ומעמידים. שוטפים את החצלים והקישואים מהמלח ומנקזים. בסיר גדול, חותכים את הבצל לפרוסות ומשחימים. מעבירים לסיר אחר. חותכים את הפלפלים לרצועות, משחימים ושמים על הבצל. משחימים את החציל ושמים אותו על הפלפלים. חותכים את העגבניות לרבעים, משחימים ושמים על העגבניות. חותכים את הגזר לטבעות, משחימים ושמים על הקישואים. מוסיפים את הבמיה, האפונה, השעועית הירוקה וגבעולי הסלרי החתוכים. בקערה קטנה, ממיסים את רסק העגבניות במים, מוסיפים מיץ הלימון, המלח, הסוכר, ויוצקים על הירקות. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות. מבשלים על האש מעט את תפו"א, קולפים וחותכים לרבעים. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה מתבלים לפי הטעם, מוסיפים הפלפל השחור , אופים בתנור שחומם מראש במשך 1 שעה בחום בינוני. מתקנים את הטעם. מגישים חם או קר עם יוגורט.
 

צוצונת

New member
ואצלנו היו מטגנים קוביות של בשר

לגולש בקר או הודו נקבה לםני שהיו מוסיפים את שאר הירקות ואז זה מש סיר שהוא ארוחה משפחתית מלאה.
 

נופר א

New member
כמה זה 60 גרם שעועית,אפונה ירוקה?

לא יודעת כמה זה, 2 כפות של אפונה? הצילו!!!!!!
 

צוצונת

New member
כף אחת = 50 גרם בערך כך שזה

צריך להיות 2 כפות וחצי 60 גר'. למה את צריכה כמות כזאת מצחיקה? אוכל לגמדים???
 

צוצונת

New member
אופס . טוב, נכשלתי במתמטיקה

כף אחת= 25 גר' אבל התשובה היא זהה . 60 גר' יוצא בערך 2 כפות וחצי.
 

נופר א

New member
במתכון של הגביץ' כתוב 60 גרם

כתוב בגבייץ' של מדינת ישראל: 60 גרם אפונה 60 גרם שעועית, מה זה הקמצנות הזאת ? חשבתי שרק בעדה שלי יש קמצנים...... בגלל זה שאלתי איך מודדים 60 גרם אפונה אני ממש לא יודעת.
 
הכמות למתכון קטנה לכן המידות

הקטנות. איך מודדים? פשוט מאוד, בחבילה של סנפרוסט יש 400 גרם בערך 1/4 חבילה ואם יהיה 100 גרם לא נורא. האמת זה לא מקמצנות פשוט יש המון ירקות אז צריך מירווח לבישול של כל הירקות. אל תעשי כמות כפולה, קודם תכיני קצת אם ימצא חן בעיני המשפחה בפעם הבאה תכפילי כמויות. המתכון מעולה.
 
למעלה