למי יש רעיון

ההגיון1

New member
למי יש רעיון

חברים/ות שלום מחשבה אחת מסעירה את ראשי ולא נותנת לי מנוח ההוכחה הניצחת למה שידעתי תמיד שאנחנו לא רק קבוצה קטנה אלא שאנחנו מונים המונים כאלה שכבר וכאלה שבדרך מביאה אותי לידי שאלה עד מתי נסבול תחת עולם של הממסד החרדי והדתי עד מתי נרכין ראש ונחיה בסתר כאנוסים אני רוצה לשמוע הצעות ממכם החשים כמוני בדבר הצעות שיוכלו לשפר את חיינו (כגון הקמת ישוב חרדי לאנוסים) ולקדם תהליכים שבו נצא מאפלה לאורה מחכה לימים מאושרים יותר

יש כבר ישוב כזה לאנוסים...

הנה,הוא כאן בפורום... כעת רק נשאר להתחיל לצאת מהבתים ולהתחיל להכיר האחד את השני...

סוג ב

New member
יישוב.. אהבתי

אבל אם יהיה יישוב כזה, כבר לא נהיה אנוסים, נהיה צבועים. רוב רובם של האנוסים, מסתירים זאות ממישהו בתוך המשפחה... אנחנו לא צבועים שהולכים שחור לבן, אנחנו אנוסים.

ההגיון1

New member
לסוג ב' היקרה ולאנוס השאלה לא הובנה

ישוב זה רק אופציה אחת השאלה האמיתית היא היאך מקדמים את הדברים הלאה איך יוצרים מצב שבו זה נהיה יותר לגיטמי לכפור ולעזוב למורת רוחם של כל מי שמתנגד איך יוצרים שיח סביב שאלות מהותיות שיסירו את המסוה מעל פני החרדיזם ישוב זה אופציה יתכנו עוד

ההגיון1

New member
המשך

ברור שלא יתכן (לא בבחינה טכנית אלא מבחינה רצונית) שנאלץ להמשיך לחיות כשמסווה על פנינו עד ליום המוות והתחושה היא שבטוח יש דרך לקדם להגביר ולחצן (בצירי) את התהליך שאלפים עוברים כדי להביא למצב טוב יותר מי לחיים אלי

סוג ב

New member
זה רק חלום

צא מזה, שום שינוי לא יקרה..... אמר לי מישהו חילוני שרצה לראיין אותי, "מה, את לא רוצה לשנות את המצב ע"י שאנשים יקראו ויהיו מודעים?, תראי איך עזר העניין עם העגונות..." אמרתי לו "אין סיכוי, זה לא אותו דבר, זה לא מצב התנהגותי, זה מצב ריגשי ואי אפשר לשנות לחרדים את דעתם על יוצאים בשאלה.."

לפי דעתי

אין לזה תרופת פלא,אין מה לעשות,המצב שלנו מאוד מורכב,הרי מי שיכול יוצא בשאלה רשמית,מי שעדיין כמונו זה בעצם אומר שכל אחד ואחת מסיבותיו לא יכולים לצאת רשמית,אז מה שיש לנו לעשות כעת זה רק להיות כאן בפורום לאט לאט להכיר האחד את השני בסתר לגבש חברות מסוימת בסתר וכך לסייע האחד לשני כפי יכולתו.

אף אחד לא מרכין ראש

לממסד ,אלא מתחשב במשפחה הקרובה שלו . הלואי שהחוזרים בתשובה היו מתחשבים במשפחה שלהם כמונו .

הבעיה היא

שאין סיכוי לקבלה מצד המשפחה החרדית ליוצא ,כי כל הסיבה שהם דתיים היא שהם לא מסוגלים לחשוב אחרת ,ולכן גם לא להבין מי שחושב אחרת מהם . ראיתי בסרט 'סוררת' ראיון עם אחת ששידכו לה איזה דפוק והיא לא רצתה להתחתן איתו אז פשוט סיממו אותה בכדורים ! בכלל מי ששואל שאלות לוקחים אותו לפסיכולוג. (חרדי כמובן )מידיעה.

למעלה