רעיונות
אולי ללקויי ראיה יתאימו מקשים יותר גדולים. וכן אני מניחה שמקשים יותר גדולים עשויים אולי להתאים לאנשים עם לקויות מוטוריות. אולי שיהיה צריך ללחוץ על המקש יותר בכח או יותר זמן על מנת לקבל תגובה, אולי זה עשוי להועיל לאנשים שמתקשים ללחוץ ולהרים את היד מספיק בזריזות ואז אותו המקש נלחץ להם במקום פעם אחת הרבה פעמים (כככככככככככככההה). יש לציין שרעיונות אלו עלולים כמובן להקשות על הקלדה עיוורת. הייתי מציעה סידור אחר של מקשי המקלדת עבור אנשים שמתקשים במיומנות זו, (הקלדה עיוורת) עקב קושי בזיכרון, בעיות מוטוריות \ או מסיבה אחרת. המקשים יהיו מסודרים לפי סדר האלף בית, לחוד, סימני פיסוק. מקשים נפרדים לאנגלית ולעברית. בסידור לפי סדר האלף-בית הייתי מחלקת לשורות כך: א-י, כלמנסע, פצקרשת. פחות מקשים - מקלדת נפרדת למקשי אופציות שמשתמשים בהם פחות. אולי זה יכול לעזור לאנשים עם קשיי קשב. אופציה אחרת היא להשתמש בצבעים שונים לקבוצות שונות של מקשים: נניח מקשי מספרים יהיו אדומים (כל המקש ולא רק האות) מקשי אותיות כחולים וכן הלאה. שכל מקש ישמש רק לאופציה אחת. מקסימום 2 אופציות, כשיש שלושה סימנים אפשריים זה כבר ממש מבלבל. או, מה שרשום על המקש ישתנה, למעשה המקש יהיה מסך קטן. כשעובדים במצב עברית תופענה על המקלדת רק האותיות העבריות ולא האנגליות. כשעובדים במצב אנגלית תופענה רק האותיות האנגליות. סימני הפיסוק וכדו' יהיו באותו מקש גם עבור עברית וגם עבור אנגלית. כן, זה נראה לי ממש חלום. ואולי יוכלו גם לתכנת לפי המשתמש מה יהיה כתוב על מקשי הפונקציות. עכשיו כשהדמיון כבר משתולל אני מציעה מקלדת שתוכל גם לדבר למשל בעת שלוחצים על האות תאמר מה שם האות שהוקלדה. כשיוקש מקש פקודה \ צרופי מקשים לפקודה היא תאמר מה עומד להתבצע ויהיה מקש נח לביטול הפעולה האחרונה במקלדת עצמה. למשל המקש של החץ למעלה יאמר למעלה. צרוף המקשים ש"גוזר" (בוורד) יאמר: "גזור". כמובן שתהיה אפשרות לתכנת את התגובות המילוליות של המקלדת. כמו כן יהיה מקש \ מצב של עזרה שבלחיצה עליו המקש שנלחץ עליו ישמיע את המלל אך לא יבצע דבר, וכך יהיה ניתן לבדוק לפני שמבצעים. כמובן שיהיה ניתן גם להשתיק את המקלדת. לעיוורים כמובן יעזור אם יהיו על המקלדת סימנים בברייל, וכן שתוכל להדפיס ברייל, נדמה לי שכבר יש דבר כזה. אה, עוד משהו, אין לי רעיון איך לטפל בו אבל הבעיה, שני סוגי מחקים. ואז עלולים להתבלבל בינהם, לא ברור איפה להעמיד את הסמן בכל פעם, למי שיש קצת בעיות התמצאות במרחב או קשב. אין לי רעיון בדיוק מה אבל, לאנשים שיש להם קשיים בהתמצאות במרחב, משהו שיראה להם לאן הם עומדים לזוז בלחיצה על מקשי החיצים. נניח, במצב עזרה כשלוחצים על הסימן שמאלה הסמן יגדל וירוץ מהר שמאלה על -פני השורה על מנת להדגים את כיוון התזוזה. כמובן שבסיום ההדגמה המקש חוזר למקום המקורי בו עמד בלי לנוע על פני המסך. אולי שבלחיצה על המקש שמאלה המקשים באותה שורה בצד שמאל יהבהבו. אולי אפשרות דיבור למקלדת: אדם אומר "ה" והמקלדת מקלידה את האות "ה" במקומו. בהצלחה!