משחקי זכרון, משחקים ללימוד מספרים/אותיות, פאזל ענק 48 חלקים. ספרים. המתנה הכי שווה שברק קיבל היא אופניים וקסדה, אבל זה כבר תקציב בסדר גודל אחר... מזלטוב!
מתנות לילד או ילדה בת 4: סט/תיק רופא יש מספר ערכות במגוון מחירים בטויס אר אס. כמו כן גם בטויס אר אס: סט/ערכה לבועות סבון: המכילה 2 מיכלים קטנים עם סבון (לא רעיל רק מגעיל) לבועות סבון וכל מיני צורות של "מתקנים" לעשייה של בועות (כמו משרוקית בצורת אניה שמהארובה שלה יוצאות בועות, מקטרות שונות וכו"), התענוג בטויס אר אס עולה נדמה לי 25 שקל והבן של חברתי (בן 4) ואנחנו מאוד נהננו בפורים האחרון לשחק איתו בזה. בכלל ממליצה לעשות קפיצה לטויס אר אס הקרוב יש מציאות חמודות ולא יקרות שגם "הגדולים" אוהבים.
חנות של טויס אנד ראס יש לי בבית. ראיתי חלק מערכות היצירה והן ניראות לי קצת מסובכות עבור ילדה בגיל 4. כמו רקמת שטיח בניית כד חימר. משחקי חשיבה מצאתי כמה. ברבי יש אז ביקשתי מוצרים נילווים לבובה.
ט-ר-מ-פ-ו-ל-י-נ-ה ! אח (קטן, בן 4 או 5 נדמה לי) של חברה שלי קיבל כזו. להיט היסטרי, כל היום הוא קופץ על הטרמפולינה. אז נכון, זה לא ממש יקדם אותו בחיים לשום מקום. אבל אוך, איזה כיף !
אני ממליצה על לגו - יש גם לגו לבנות... אחת ה"בעיות" שיש לבנות במבחנים פיסכוטכניים זה בראיה מרחבית - סטטיסטית בנים יוצאים יותר טובים בזה... לדעתי (הלא מוסמכת) זה בגלל שבנות בקושי מתעסקות על מודלים תלת מימדיים... תנו לבנות לגו, תנו להן לבנות מודלים תלת מימדיים...זה לא רק לבנים.