מתכון ללזניה
לתבנית בגודל (28X25) חומרים: 700 גרם בצק פסטה מרודד לעלי לזניה 6 כפות שמן זיית 3 שיני שום קצוצות 6 בצלי שאלוט מקולפים וחתוכים לחתיכות קטנות 6 ביבי ארטישוק 2 כפות יין לבן צרור פטרוזיליה איטלקית מנוקה וקצוצה 450 גרם אספרגוס חתוכים מהמקום בו הגבעול נהיה סיבי blanched (אפשר לדעת את המקום על ידי אחיזה בחלק התחתון של הגבעול וכיפוף החלק העליון עד שבירה – השבירה היא הסימן למקום הנכון לחיתוך) 6 כפות חמאה 375 מ"ל מיים 115 גרם גזר מקולף חתוך לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ blanched. 115 גרם בייבי זוקיני שטופים, חתוכים לקוביות של 1ס"מ על 1ס"מ כאשר נותנים להם להזיע ½ שעה במסננת בתוספת מעט מלח 1 כוס אפונה טריה (לא התרמילים) קצת סוכר 450 גרם פטריות טריות (שנטרל או מורל) נקיות לבשמל: ¼ 1 כוס חלב 5 כפות חמאה ¾ 1 כוסות קמח אגוז מוסקט טחון כוס פרמזאנו רג'יאנו להרכבה: 2 כפות שמן זיית 1 כוס פרמז'אנו רג'יאנו 2 כפות חמאה חתוכה לקוביות + חמאה לשימון התבנית הכנה: 1 – להכין את בצק הפסטה על מנת לקבל מנה איכותית יש לבשל כל ירק בנפרד לפני ההרכבה 2- ארטישוק – במחבת לחמם 2 כפות שמן זיית. להוסיף שן שום אחת בצל אחד ואת הארטישוקים. לטגן עד שהבצל נהיה שקוף. להוסיף יין לבן ומלח לטעם. לתת לחלק מהאלכוהול להתאדות, לכסות ולבשל עד שהארטישוקים מוכנים (אבל לא רכים מדי. להוסיף קצת פטרוזיליה, לסנן ולשמור בצד. 3 – אספרגוס – לחתוך את הראשים מהאספרגוס ולשמור. לחתוך את הגבעולים לחתיכות באורך של ס"מ אחד. לחמם במחבת במחבת 2 כפות חמאה ולאדות שאלוט אחד עד שנהיה שקוף. להוסיף את גבעולי האספרגוס וכוס מיים. לבשל מכוסה על שהאספרגוס מוכן. לערבב למחית את האספרגוס ומי הבישול בפוד פרוססור. לסנן (לשמור את הנוזל ולא מה שנשאר במסננת) , להחזיר את הראשים ולשמור בצד. 4 – גזרים – לחמם שתי כפות של שמן זיית במחבת, להוסיף שאלוט אחד ואת הגזרים, לטגן עד שהבצל נהיה שקוף לתבל במלח ולשמור בצד 5 – זוקיני - לחמם שתי כפות של שמן זיית במחבת, להוסיף שאלוט אחד, שן שום ואת הזוקיני, לטגן עד שהבצל נהיה שקוף לתבל במלח להוסיף מעט פטרוזיליה ולשמור בצד 6 – אפונה – לחמם במחבת 2 כפות חמאה להוסיף שאלוט ואת האפונה לטגן עד שהבצל נהיה שקוף. להוסיף ½ כוס מיים, מעט סוכר ומעט מלח. לבשל עד שהאפונה רכה אבל עדיין ירוקה. לסנן ולשמור בצד 7 – פטריות – לחמם 2 כפות שמן זיית במחבת, להוסיף שאלוט אחד ושן שום אחת. לטגן עד שהבצל נהיה שקוף. להוסיף את הפטריות ולטגן עד שהפטריות מוכנות אבל לא רכות, להוסיף מעט פטרוזיליה ולשמור בצד. 8 – הכנת הבשמל – ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכל השומן נספג בקמח ולקמח יש צבע זהוב. לאט לאט להוסיף חלב קר למחבת ולערבב. להביא לרתיחה, להוסיף מלח ואגוז מוסקט. להוסיף כוס פרמז'אן לטעות ולתן תיבול. לשמור כוס בשמל בצד ואת השארית לחלק ל 6 חלקים שוים. לערבב כל אחד מששת הירקות עם שישית מהבשמל. הרכבה: לחמם תנור ל 200 מעלות ולשמן תבנית בגודל 28 X 25 בחמאה. לשים 2 כפות בשמל בתחתית התבנית. להניח עלה לזניה. לפזר עליו את אחד הירקות עם הבשמל, לפזר פרמז'אן ולכסות בעלה לזניה נוסף. לחזור על הפעולה עם 5 הירקות האחרים. לכסות בעלה לזניה. לכסות מלמעלה בבשמל שנשאר ולפזר את הגבינה שנשארה. ולפזר את קוביות החמאה על הלזניה. לאפות בתנור שחומם מראש כ 15 דקות – עד שהלזניה מקבלת צבע זהוב. בתאבון