למי יש
למתכון לזניה צמחונית

למי יש ../images/Emo91.gif למתכון לזניה צמחונית

צמחוני הכוונה לכל דבר שהיה פעם חי, גם בלי דגים. הכנתי פעם משהו שהוא הכלאה של לזניה ופשטידה אבל אני רוצה לזניה שתהיה מתאימה לצמחונים וגם עם איזה רוטב מעניין.
 

asafyigal

New member
מתכון ללזניה

לתבנית בגודל (28X25) חומרים: 700 גרם בצק פסטה מרודד לעלי לזניה 6 כפות שמן זיית 3 שיני שום קצוצות 6 בצלי שאלוט מקולפים וחתוכים לחתיכות קטנות 6 ביבי ארטישוק 2 כפות יין לבן צרור פטרוזיליה איטלקית מנוקה וקצוצה 450 גרם אספרגוס חתוכים מהמקום בו הגבעול נהיה סיבי blanched (אפשר לדעת את המקום על ידי אחיזה בחלק התחתון של הגבעול וכיפוף החלק העליון עד שבירה – השבירה היא הסימן למקום הנכון לחיתוך) 6 כפות חמאה 375 מ"ל מיים 115 גרם גזר מקולף חתוך לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ blanched. 115 גרם בייבי זוקיני שטופים, חתוכים לקוביות של 1ס"מ על 1ס"מ כאשר נותנים להם להזיע ½ שעה במסננת בתוספת מעט מלח 1 כוס אפונה טריה (לא התרמילים) קצת סוכר 450 גרם פטריות טריות (שנטרל או מורל) נקיות לבשמל: ¼ 1 כוס חלב 5 כפות חמאה ¾ 1 כוסות קמח אגוז מוסקט טחון כוס פרמזאנו רג'יאנו להרכבה: 2 כפות שמן זיית 1 כוס פרמז'אנו רג'יאנו 2 כפות חמאה חתוכה לקוביות + חמאה לשימון התבנית הכנה: 1 – להכין את בצק הפסטה על מנת לקבל מנה איכותית יש לבשל כל ירק בנפרד לפני ההרכבה 2- ארטישוק – במחבת לחמם 2 כפות שמן זיית. להוסיף שן שום אחת בצל אחד ואת הארטישוקים. לטגן עד שהבצל נהיה שקוף. להוסיף יין לבן ומלח לטעם. לתת לחלק מהאלכוהול להתאדות, לכסות ולבשל עד שהארטישוקים מוכנים (אבל לא רכים מדי. להוסיף קצת פטרוזיליה, לסנן ולשמור בצד. 3 – אספרגוס – לחתוך את הראשים מהאספרגוס ולשמור. לחתוך את הגבעולים לחתיכות באורך של ס"מ אחד. לחמם במחבת במחבת 2 כפות חמאה ולאדות שאלוט אחד עד שנהיה שקוף. להוסיף את גבעולי האספרגוס וכוס מיים. לבשל מכוסה על שהאספרגוס מוכן. לערבב למחית את האספרגוס ומי הבישול בפוד פרוססור. לסנן (לשמור את הנוזל ולא מה שנשאר במסננת) , להחזיר את הראשים ולשמור בצד. 4 – גזרים – לחמם שתי כפות של שמן זיית במחבת, להוסיף שאלוט אחד ואת הגזרים, לטגן עד שהבצל נהיה שקוף לתבל במלח ולשמור בצד 5 – זוקיני - לחמם שתי כפות של שמן זיית במחבת, להוסיף שאלוט אחד, שן שום ואת הזוקיני, לטגן עד שהבצל נהיה שקוף לתבל במלח להוסיף מעט פטרוזיליה ולשמור בצד 6 – אפונה – לחמם במחבת 2 כפות חמאה להוסיף שאלוט ואת האפונה לטגן עד שהבצל נהיה שקוף. להוסיף ½ כוס מיים, מעט סוכר ומעט מלח. לבשל עד שהאפונה רכה אבל עדיין ירוקה. לסנן ולשמור בצד 7 – פטריות – לחמם 2 כפות שמן זיית במחבת, להוסיף שאלוט אחד ושן שום אחת. לטגן עד שהבצל נהיה שקוף. להוסיף את הפטריות ולטגן עד שהפטריות מוכנות אבל לא רכות, להוסיף מעט פטרוזיליה ולשמור בצד. 8 – הכנת הבשמל – ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכל השומן נספג בקמח ולקמח יש צבע זהוב. לאט לאט להוסיף חלב קר למחבת ולערבב. להביא לרתיחה, להוסיף מלח ואגוז מוסקט. להוסיף כוס פרמז'אן לטעות ולתן תיבול. לשמור כוס בשמל בצד ואת השארית לחלק ל 6 חלקים שוים. לערבב כל אחד מששת הירקות עם שישית מהבשמל. הרכבה: לחמם תנור ל 200 מעלות ולשמן תבנית בגודל 28 X 25 בחמאה. לשים 2 כפות בשמל בתחתית התבנית. להניח עלה לזניה. לפזר עליו את אחד הירקות עם הבשמל, לפזר פרמז'אן ולכסות בעלה לזניה נוסף. לחזור על הפעולה עם 5 הירקות האחרים. לכסות בעלה לזניה. לכסות מלמעלה בבשמל שנשאר ולפזר את הגבינה שנשארה. ולפזר את קוביות החמאה על הלזניה. לאפות בתנור שחומם מראש כ 15 דקות – עד שהלזניה מקבלת צבע זהוב. בתאבון
 
לזניה מרשימה מאד

ללא ספק אחת המנות שאנסה בקרוב. כל הכבוד, אסף! הערה קטנטנה בנוגע לאספרגוס: נדמה לי שבהכנת הנוזל כדאי לשמור את רסק הגבעולים ממש עד סמוך להכנת הלזניה (או לפחות עד שהרסק מצטנן), ורק אז לסנן תוך כדי מעיכת המוצקים. מנסיוני בהכנת נוזלים ארומטיים, למיצוי הטעם כדאי להותיר את המוצקים בנוזל זמן רב, עד שהטמפ' יורדת לדרגת "פושר", ואז לסנן תוך כדי מעיכת המוצקים.
 

ranlevy

New member
ועוד הערה אחת

נדמה לי שאת האספרגוס כדאי לצנן במים קרים לאחר הבישול כדי לשמור על הצבע הירוק היפה שלו, ורק אז להמשיך במתכון. כנ"ל לגבי האפונה. -- רן.
 
לזניית תרד, פטריות תירס ומוצרלה

חבילת דפי לזניה 1/2 2 ק"ג עלי תרד טרי או 800 גרם תרד קפוא 1 כוס עלי בזיליקום קצוצים 10 שיני שום קלופות ופרוסות דק 300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 2 סלסילות פטריות קטנות בצל גדול קצוץ כף אבקת מרק פטריות 1 שמנת חמוצה 1 כוס יין לבן יבש 1 קופסת שימורים גדולה של גרעיני תירס מסוננת לרוטב בשמל: 1 ליטר חלב 60 גרם חמאה 60 גרם קמח 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון מלח ופלפל לבן אופן ההכנה 1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את הקמח תוך כדי ערבוב קבוע, מורידים מהאש כשיש לנו עיסה חלקה. 2. מרתיחים את החלב בתוספת המלח הפלפל ואגוז המוסקט, אחרי הרתיחה מוסיפים את עיסת הקמח והחמאה תוך כדי ערבוב ללא הפסקה (שלא יהיו גושים). 3. מחזירים לאש ומבשלים כרבע שעה תוך כדי ערבוב, כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש ושמים בצד. 4. שוטפים את עלי התרד ומסירים את העלים הפגומים ואת הגבעולים. מחממים מעט שמן בסיר גדול מוסיפים את התרד, ומבשלים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שכל המים מתאדים ונשארים עם בערך 1/4 מהכמות ההתחלתית. 5. מקררים וקוצצים עם סכין גדולה. אם משתמשים בתרד קפוא מפשירים אותו ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים ומקררים. 6. מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עד שהוא משחים וכותבשים מחצית מכמות השום פנימה. מוספים את הפטריות ומטגנים אותן עד שהן מושחמות, מוסיפים את כוס היין הלבן ומצמצמים. לסיום מוסיפים את אבקת מרק הפטריות (לא חובה) ואת השמנת החמוצה ומתבלים עם מלח ופלפל. 6. משמנים תבנית מלבנית בחמאה. שמים מעט רוטב בשמל בתבנית ועליו מניחים את עלי הלזניה, שוב קצת רוטב ושוב שכבת עלים - זהו הבסיס שלנו. 7. שמים רוטב בשמל על העלים ויוצקים מחצית מכמות התרד עליה, על התרד שמים מחצית מכמות השום הפרוס, מחצית מעלי הבזיליקום, על זה - מחצית מהפטריות ומחצית מהתירס. לסיום מפזרים מחצית מכמות הגבינה ומעט רוטב בשמל נוסף. 8. מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה ושוב חוזרים על התהליך. מסיימים עם שכבת עלי לזניה, רוטב בשמל וגבינה מעל. 9. אופים בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות כ-35 דקות בערך עד שהלזניה שחומה יוצאת לזניה מאוד מאוד גבוהה ולכן מומלץ להשתמש בתבנית עמוקה מאוד (וגדולה מאוד) או לחלופין להגביהה את התבנית עם ריפוד של נייר כסף / אפיה
 
../images/Emo51.gif ../images/Emo140.gif לכל המתכונים וההערות

ועכשיו עשיתם אותי רעבה. איזה מתכונים מהירים וקיציים אפשר להכין לצהריים ושבכל זאת אפשר יהיה להגיש אותם באיזו מסיבה משפחתית מורחבת??? יש לאחותי יומולדת בקרוב ורציתי להפתיע אותה במשהו טעים, קליל ונראה מושקע אם כי אין לי זמן ליותר משעת עבודה טופס.
 

bouquet garni

New member
חסרה הגדרה יותר מדוייקת

מה בדיוק את רוצה להכין, משהו חם, קר, קינוח, בשר, ירקות, ... בעיני מנה קייצית מושקעת של דורשת הרבה זמן הכנה זה טארט פירות יער (או כל פרי קייצי אחר) בדומה להצעה של רן לטארט את יכול לעשות בצק פריך, לאפות, למלא בקרם פטיסייר, לסדר פירות יער ולזגג בריבת משמים לא צריך לקחת לך יותר משעת עבודה, טעים מושקע ועושה רושם.
 
מה שנכון, נכון! עוד פרטים

אחרי שחשבתי עוד קצת אשמח אם תציעו לי מתכון לאיזו פשטידה קרה לא בשרית.
 
למעלה