למי להאמין?

Bella Lola

Active member
היי. לא נוסעת באוטובוסים בד"כ אז לא מכירה.
מצאתי את הקו שהכי נוח לי מבחינת קירבה למוצא וליעד - 266 של דן.
בדקתי בשלושה אתרים שונים בהתאם לשעה שאני צריכה להגיע ליעד - סביבות 18:45.

האתר של דן (שמנתב לאתר רב פס) מציג שעת יציאה 17:52 ושעת הגעה 18:33 (41 דק' נסיעה)
האתר מוביט מציג יציאה ב-17:44, הגעה ב-18:16 (32 דק')
גוגל מפס מציג יציאה ב-17:48, הגעה ב-18:15 (27 דק')

מצד אחד, ההבדלים לא כאלה משמעותיים.
מצד שני, אם מוביט/גוגל מפס צודקים, אני אגיע חצי שעה לפני הזמן וזה סתם בזבוז מוחלט של זמן כי התור שלי ב-18:45.
אם דן/רב פס צודק, אני אגיע בול בזמן, אבל זה גם אומר שאני לא יכולה להסתכן ולהעלות על אוטובוס מאוחר יותר, כי אם זמן הנסיעה הוא אכן 41 דק', אז אוטובוס שיוצא ב-17:44-17:48, יגיע ב-18:25-18:29 (ולא מתי שמוביט/גוגל טוענים).

אז לאיזה אתר להאמין?
נשמע לי גם מופרך שאפשר להגיע ב-27 דק' מפ"ת לת"א... נשמע לי מהר מדי... מצד שני, זה לא שעות של פקקים, אז אולי זה כן הגיוני?

מוישי67

Active member

האתר של דן (שמנתב לאתר רב פס) מציג שעת יציאה 17:52 ושעת הגעה 18:33 (41 דק' נסיעה)

מצד שני, אם מוביט/גוגל מפס צודקים, אני אגיע חצי שעה לפני הזמן וזה סתם בזבוז מוחלט של זמן כי התור שלי ב-18:45.
אם דן/רב פס צודק, אני אגיע בול בזמן, אבל זה גם אומר שאני לא יכולה להסתכן ולהעלות על אוטובוס מאוחר יותר, כי אם זמן הנסיעה הוא אכן 41 דק', אז אוטובוס שיוצא ב-17:44-17:48, יגיע ב-18:25-18:29 (ולא מתי שמוביט/גוגל טוענים).

אז לאיזה אתר להאמין?
נשמע לי גם מופרך שאפשר להגיע ב-27 דק' מפ"ת לת"א... נשמע לי מהר מדי... מצד שני, זה לא שעות של פקקים, אז אולי זה כן הגיוני?
האתר הכי מדויק בזמני הגעה חזויים הוא איפה בוס. שם מופיע ממוצע של 7 הימים האחרונים (מחולק לפי יום רגיל/שישי וכו’)
כמובן שגם הוא לא יכול להיות מדויק לחלוטין, כי יש משתנים, אבל יחסית לאתרים האחרים הוא הכי קרוב לאמת

Bella Lola

Active member
האתר הכי מדויק בזמני הגעה חזויים הוא איפה בוס. שם מופיע ממוצע של 7 הימים האחרונים (מחולק לפי יום רגיל/שישי וכו’)
כמובן שגם הוא לא יכול להיות מדויק לחלוטין, כי יש משתנים, אבל יחסית לאתרים האחרים הוא הכי קרוב לאמת
תודה. על איפה בוס לא שמעתי.
איפה בוס מציג יציאה ב-17:53 +/-5 והגעה ב-18:32 +/-2 וזמן נסיעה 39 דק' - שזה די כמו אתר רב פס (17:52-18:33, 41 דק').

אז עכשיו יש לי ארבע אופציות שונות.
אגלה היום מי מהן הכי קרובה למציאות.

Ccyclist

Well-known member

אז לאיזה אתר להאמין?

תסמכי על העצה ש"ח מיושי67, איפה בוס זוכה למוניטין טוב בפורום.

הסיבה להבדלים היא שכל אתר או אפליקציה משקללים אחרת צירוף של לוח זמנים רשמי אבל לא ריאלי ונתוני אמת . אלו שמראים ממש את הלו"ז הרשמי נותנים תוצאה של נסיעה מהירה שלא נראית לך הגיונית.

Bella Lola

Active member
תסמכי על העצה ש"ח מיושי67, איפה בוס זוכה למוניטין טוב בפורום.
פרסמתי תגובה ארוכה ומעייפת לגבי מה שקרה בפועל, וכן - נראה שאיפה בוס/אתר דן (רב פס) נותנים את המידע הכי קרוב למציאות.
הסיבה להבדלים היא שכל אתר או אפליקציה משקללים אחרת צירוף של לוח זמנים רשמי אבל לא ריאלי ונתוני אמת . אלו שמראים ממש את הלו"ז הרשמי נותנים תוצאה של נסיעה מהירה שלא נראית לך הגיונית.
יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון, אבל איך שאני רואה את זה, כיוון שמדובר בקו של חברת דן, אז המידע באתר של חברת דן (שמנתב לאתר רב פס) הוא הלו"ז הרשמי. ודווקא המידע שם היה הכי קרוב למציאות.
הם כתבו 41 דק' נסיעה ובפועל זה היה 46 דק', אבל נזכרתי שהיו שני מקרים שבהם הנהג עצר למשך כדקה-דקה וחצי בגלל כמה ילדים שהתפרעו באוטובוס, אז אולי משך הנסיעה האמיתי היה יותר כמו 43 דק', שזה מאוד מאוד מדויק. ואין שום סיבה שזה לא יהיה כי בשעות האלה אין פקקים.

ודווקא הנסיעה המהירה הופיעה במוביט ובגוגל מפס שאמורים לחשב לפני נתוני אמת, אבל בפועל לא ברור לפי מה הם מחשבים... כי גם רכב פרטי, בלי עצירות בתחנות, לא היה מצליח לעשות את המסלול של הקו הזה ב-27-32 דק'.

846

Active member
פרסמתי תגובה ארוכה ומעייפת לגבי מה שקרה בפועל, וכן - נראה שאיפה בוס/אתר דן (רב פס) נותנים את המידע הכי קרוב למציאות.

יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון, אבל איך שאני רואה את זה, כיוון שמדובר בקו של חברת דן, אז המידע באתר של חברת דן (שמנתב לאתר רב פס) הוא הלו"ז הרשמי. ודווקא המידע שם היה הכי קרוב למציאות.
הם כתבו 41 דק' נסיעה ובפועל זה היה 46 דק', אבל נזכרתי שהיו שני מקרים שבהם הנהג עצר למשך כדקה-דקה וחצי בגלל כמה ילדים שהתפרעו באוטובוס, אז אולי משך הנסיעה האמיתי היה יותר כמו 43 דק', שזה מאוד מאוד מדויק. ואין שום סיבה שזה לא יהיה כי בשעות האלה אין פקקים.

ודווקא הנסיעה המהירה הופיעה במוביט ובגוגל מפס שאמורים לחשב לפני נתוני אמת, אבל בפועל לא ברור לפי מה הם מחשבים... כי גם רכב פרטי, בלי עצירות בתחנות, לא היה מצליח לעשות את המסלול של הקו הזה ב-27-32 דק'.
מוביט כוללת אלגוריתם שמחשב ממוצע זמנים של נסיעות דומות בימים אחרים.

Ccyclist

Well-known member

הסתכלתי במפות גוגל ואין כיום את סימוני האיחורים בתחנות שהיו בה לפני המלחמה. יתכן שזה קשור לשיבושי ה GPS או לעובדה שגוגל לא מראה את הפקקים בארץ מאז תחילת המלחמה - לבקשת הרשויות ולמען בטחון הציבור.

זה אומר שגוגל כיום מנטרלת יכולות שיש לה בגלל המצב הבטחוני.

846

Active member

אז לאיזה אתר להאמין?
האתר הכי מדויק הוא אוטובוס קרוב - הופאון כמו כן האפליקציה אוטובוס קרוב בטלפון

נתנו לך פה תשובות טובות ואין לי הרבה מה להוסיף, אבל עם זאת אעיר שעל אף שיש לפעמים דיוקים יותר באפליקציה אחת ביחס לאחרת- אבל לפעמים דווקא זה שמדייק יותר בחלק מהקווים- מדייק פחות בקו הספציפי הזה (בגלל תחזית משתנים אחרת), ולכן ממליץ לבדוק את הנושא מתוך נסיון: לעלות כמה פעמים על הקו ולבחון כמה זמן זה יצא ובאיזה שעות הוא הגיע למוצא ויעד.

Bella Lola

Active member
ממליץ לבדוק את הנושא מתוך נסיון: לעלות כמה פעמים על הקו ולבחון כמה זמן זה יצא ובאיזה שעות הוא הגיע למוצא ויעד.
זה פחות מתאים למי שלא משתמש בשירותי התחבורה הציבורית באופן קבוע או שלא נוסע בקו ספציפי ובקו הזה רוב הזמן.
כמו שציינתי בתחילת הפוסט, אני לא נוסעת בד"כ באוטובסים - אני מתניידת ברגל או ברכב, תלוי לאן אני צריכה להגיע ועד כמה חם בחוץ.
אני משתמשת באוטובוס כדי להגיע למקומות שאין בהם חניה או שהיא נורא יקרה, כמו שקרה אתמול, שהייתי צריכה להגיע לת"א באזור שבו אין בכלל כחול-לבן וחניון זה 24 ש"ח לפחות + מחיר הדלק... היה משתלם יותר לשלם 12 ש"ח על נסיעה באוטובוס הלוך וחזור.

ההגיון שלי אומר שאותו הלו"ז צריך להופיע בכל האתרים והאפליקציות לא משנה באלו מהם נוסע בוחר להשתמש.
הרי אם תיכנס לאתר של חברת תעופה ואז תיכנס לאתר כמו booking.com לו"ז הטיסות יהיה אותו לו"ז.
מובן שאוטובוסים מאחרים (בין אם כי הנהג יצא באיחור מתחנת המוצא או כי יש פקקים), בדיוק כמו שטיסות מתעכבות ולא יוצאות בזמן מסיבה כזו או אחרת, אבל הבסיס - הלו"ז "הקבוע" - צריך להיות קיים והוא צריך להיות אות והדבר בכל אתר/אפליקציה.

Bella Lola

Active member
לא יודעת אם זה מעניין מישהו אבל זה מה שקרה בפועל...

ב-17:24 הגעתי לתחנת האוטובוס ובצג הדיגיטלי הופיע חץ מהבהב ואח"כ המספר 27.
לא היה אוטובוס בתחנה, לא ראיתי אוטובוס עוצר או חולף על פני התחנה כשהייתי עוד בדרך לתחנה, אז אולי האוטובוס הקדים והגיע ב-17:20 או משהו, כשעוד לא הייתי מספיק קרובה לתחנה כדי לראו, או שהאוטובוס איחר.
בכל מקרה, ב-17:24 היה כתוב 27, מה שאומר שהאוטובוס הבא אמור היה להגיע ב-17:51 (כמו שכתוב באתר של דן/רב פס ואיפה בוס).

בפועל
האוטובוס הגיע לתחנה ב-17:35, שזה לא תאם לשום לו"ז באף אתר וגם לא בצג הדיגיטלי שבתחנה (לדעתי, זה האוטובוס של 17:25 שאיחר ב-10 דק'; לא ברור למה, כי זאת לא שעה של פקקים וזה בכלל לא אזור שיש בו פקקים).
עליתי עליו כי לא הייתה לי הפריווילגיה לחכות ולראות מה יקרה עם האוטובוס שהייתי אמורה להעלות עליו ושאת שעות היציאה שלו בדקתי מראש באתרים השונים, אז אני לא יודעת מה קרה עם האוטובוס המאוחר יותר.
הנסיעה ארכה 46 דק' בלי פקקים בכלל (שזה די דומה למידע באתר של דן/רב פס ואיפה בוס, אבל אפילו לא קרוב למידע שבאתר מוביט ובגוגל מפס).

מסקנה
הלו"ז הנכון ככל הנראה מופיע באתר דן/רב פס ובאתר איפה בוס (תודה ל מוישי67)
וחבל שיש כזה בלאגן ושבן אדם שלא מכיר את מערך התחב"צ אבל צריך 'פעם ב' להשתמש בו לא יודע על מה להסתמך.

דן/רב פס
יציאה 17:52 הגעה 18:33 (41 דק')
מוביט
יציאה ב-17:44 הגעה ב-18:16 (32 דק')
גוגל מפסי
ציאה ב-17:48 הגעה ב-18:15 (27 דק')
איפה בוס
יציאה ב-17:53 +/-5 הגעה ב-18:32 +/-2 (39 דק')

Seven013

New member
לבדיקת לוחות זמנים- אתר "כל קו" הוא מרכז המידע לתחבורה ציבורית הרשמי של משרד התחבורה המאגד את כלל החברות והקווים. ניתן לחפש לפי מוצא ויעד או לפי מספרי קווים.
באשר לזמני אמת- אני משתמש באפליקציית "אוטובוס קרוב" של הופאון/רב פס.
אם ההגעה בזמן חשובה לך, רצוי לקחת ספיירים ולא את האוטובוס שיביא אותך "בול" בזמן, כי צפויים עיכובים בשל המון סיבות: פקקים, אוטובוס שלא הופיע, תקלות כאלו ואחרות, עבודות, הפגנות ומה לא...

למעלה