למי לפנות במצב כזה?

לי1884

New member
למי לפנות במצב כזה?

שואלת בשביל חברה שיש לה ילדה בת 5 וחצי, לאחרונה נכנסה למסגרת גן חדשה עם תילת השנה וגרים בדירת בניים עד לקבלת ביתם החדש, הילדה לא מקובלת חברתית כלל ואף דחויה, לעיתים יש לה טיקים של קולות, והאם מוטרדת ולא יודעת למי לפנות יש למישהו הצעה?

smile li

New member
שלום לך

הדברים שכתבת מטרידים ואני הייתי מערבת את הפסיכולוג/ית של הגן, במידה ויש אחת/אחד.
במקרה של ילדה דחויה, הגננות יכולות לסייע במגוון פעילויות ופעולות שיתרמו לבטחונה העצמי והערכתה מצד חברותיה, למשל לאתר את נקודות החוזקה ולתת לה תפקיד שנדרשת בו אחריות רבה. לחזק אותה באוזני כולם ולהחמיא כשפועלת כראוי. לילדים קטנים יש נטייה לחבב את אלו שהגננות אוהבות ולהתחבר לילדים "מובילים".
במידה והילדה מופנמת, אפשר ל"שדך" לה חברה ולהציע להורים להפגיש ביניהן גם אחה"צ. אם תהיה לה חברה אחת, כבר מצבה יהיה טוב יותר.
באשר לטיקים - האם התופעה החלה רק לאחרונה?

מצב ביניים

הי לי,
די ברור שהילדה סובלת גם מהמצב הזמני שהם חיים בו וגם מהמצב החברתי,,
האם המצב החברתי התחיל לאחרונה? או שהוא היה גם קודם - היא בטח היתה בכמה גנים עד עכשיו,,

בכל מקרה נראה שהילדה סובלת מהמצב וכדאי לתת לה תמיכה - קודם לידע את הגננת ואם זה לא עוזר - אז תמיכה טיפולית או הדרכת הורים.

יש אפשרות ללכת לטיפול בשפ"ח שרות פסיכולוגי חינוכי בכל עיריה או מועצה
או דרך הקופה

חבל שדפוס ההתנהגות והדחיה ישתרש.

דנה שלמון
תרפיסטית באומנות
והדרכת הורים

ladybug4NLP

Active member
מה היה בגן הקודם?

אי מניחה שזו לא הפעם הראשונה שהיא הולכת לגן
איך הסתדרה שם?
וכשאת אומרת זמני - כמה זמן זה הזמני הזה והאם תשארו באותה סביבה והילדה תלך לאותו גן?

לי1884

New member
תודה לכל מי שענה ופירוט

גם אני שאלתי אותה האם זה חדש והאמא אמרה לי שהיו טיקים כגון מצמוץ בעבר וכיום מידי פעם מופיע כקולות
הם ישארו במצב בניים כמה שבועות כפי שהבנתי ממנה
היא פשוט לא יודעת למי לפנות ומה לעשות, אמרתי לה שכדי לערב את הגננת ושירות פדגוגי מטעם הגן אבל היא לא מעונינת לערב יותר מידי את הגוף החינוכי שלא ישליך לכיתה א
עד עכשיו הבנתי ממנה שהילדה הייתה בסדר אך לא דחויה
האם יש מה לעשות ? האם כדי ללכת למי שיאבחן? איזה גוף פרטי? יש מישהו מומלץ

למעלה