קודם כל מברוק!
תעשי חיים, היארד מקום מדהים, את תהני מכל רגע ויהיה לך טיול מטריף! העצה הכי טובה שתקבלי לגבי עדכונים בכל מה שקשור להופעות ואירועים, היא להסתכל על עמודי חשמל בכבישים. מצחיק, אבל שם תמיד יש את כל המודעות על האירועים, המופיעים והכל. חוץ מזה, תשיגי רדיו. או מחברים להוסטל, או אפילו תקני(להביא מהארץ לא יעזור כי אין להם חיבור חשמל תלת פאזי), משהו הכי פשוט, רק בשביל לשמוע IRIE FM. קודם כל, זאת התחנה הכי טובה בעולם, יש את כל הטיונים הכי חדשים והכי חמים, וגם שם מעדכנים על אירועים גדולים וכל מיני דברים מעניינים שקורים באי. אני אישית נהנתי רק מלשמוע מהבוקר עד הערב IRIE FM, באמת שלא צריך יותר מזה... אני מבין שאת רוצה לנסוע ביולי-אוגוסט לפי התכנונים על הסאמפאסט, הפסטיבל הכי חזק באי מאז שהסאנספלאש כבר לא תופס ואפילו ירד לגמרי. זו בחירה טובה, האירועים הגדולים באי מתרחשים בקיץ ובין הכריסמס לתחילת השנה(אז למשל יש פסטיבל גדול שמורגן הריטייג' מארגנים בסט. תומאס, מהאיזורים השקטים יותר ומהמדהימים ביותר ביארד). כשאני הגעתי לא היו יותר מדי אירועים גדולים, חוץ משבוע בוב מארלי שהיה בקינגסטון בדיוק כשהגעתי(הייתי אז בנגריל לצערי). לא הייתי ממליץ לך לתכנן מראש על אירועים גדולים, משתי סיבות: 1. כל תוכנית היא בסיס לשינויים, ובאי באמת שאי אפשר לנחש מה הולך לקרות וחייבים לעקוב כל הזמן; 2. בנסיעה הראשונים, אם לא נוסעים עם מישהו שכבר היה באי או מסתובבים עם מישהו מהאי, קשה להתמצא בכל מה שקורה. אף אחד לא יוכל לתאר לך את השוק הראשוני של להיות ביארד ושל כל ההתנהלות שם בצורה שאת תרגישי אותו איך שתנחתי שם. מה שכן, באמת כדאי לבדוק עם כל מיני חבר'ה מפה שהיו באירועים גדולים, אני יודע למשל שהגליקמנים שלי ועומרי 6 היו בסאמפאסט, הם יוכלו להסביר לך יותר על הפסטיבל הכי גדול באי, שמופיעים בו כל הזמרים הכי גדולים וכל הסאונדים הכי חזקים כל הלילה וכל היום. מה שכן, הוא קורה עד כמה שאני יודע במונטיגו ביי, מקום שלמרות השיר המקסים של התקווה, לא קסם לי ובקושי שעתיים הייתי בו, כי זה החלק הכי תיירותי והכי דוחה באי בעיניי, עם האסלרים וכל החרא הזה... בכל אופן, אני מאוד מאוד אשמח לעזור לך במה שתרצי, ובכל מקרה שיהיה אחלה תיכנון לאחלה נסיעה! גיל.