למי מיועדות ההגבלות?

שלומית 1

New member
למי מיועדות ההגבלות?

אני מטופלת IVF, עברתי טיפול אחד לצערי הוא לא הצליח. יש לי אנדומטריוזיס, וכנראה שיש סתימה בחצוצרות. IVF-הסיכוי שלי להרות. רציתי לשאול לגבי הגזירות: האם ההגבלה של 5 טיפולים היא רק על הילד השני? אני קוראת פה בפורום, ולא כל כך מבינה, רציתי לשאול" אין לי ילדים, זה ילד ראשון. האם בעוד 4 טיפולים (אם חס וחלילה כל הארבעה לא יצליחו...) לא יתנו לי יותר טיפולים??????

נועם@בת

New member
נכון להיום הגזרה הרשמית היא

5 טיפולים בלבד לילד ראשון בלבד. באופן בלתי רשמי כבר מדברים על ילד ראשון ללא הגבלה. ובאופן עוד יותר בלתי רשמי כבר מדברים על אפשרות לטיפולים גם לילד שני. עד שהדברים לא יהיו כתובים שחור על גבי לבן ויעברו הצבעה אנחנו תחת הסכנה של 5 טיפולים בלבד רק לילד ראשון, ולכן אנחנו נלחמים. אני מקוה שבטיפול הבא תהרי ולא תצטרכי טובות מאף אחד
. נועם

שלומית 1

New member
נועם, תודה.

אני רוצה קודם כל להודות לך על תשובותייך והתייחסותך המדהימה לכל אחת ואחת מאיתנו. יישר כוחך! אני מתארת לעצמי שגם את עוברת טיפולים קשים, אבל אני לא זוכרת פעמים שנשאלה שאלה ואת לא ענית, עודדת ותמכת, למרות מצבך האישי. כל הכבוד לך והלוואי שתזכי במהרה לחבוק תינוק משלך. ולגבי הגזירות- מה ז"א "באופן בלתי רשמי"? מי אמר את זה? ומתי נדע בוודאות? אני ממש ממש במתח ובלחץ מכל הנושא הזה. (כמו כולם...) אני מפחדת שבסוף השנה אמצא את עצמי לאחר 5 טיפולים ועם ידיים קשורות... ובלי ילדים...

hagk

New member
שאלות טובות

באופן בלתי רשמי אנחנו מקבלים הודעות מכנסים של סיעת הליכוד והממשלה שנאמרים ע"י ראש הממשלה וע"י שר האוצר, אבל נכון לרגע זה לא ראינו שום מסמך כתוב על השינוי שעליו חתום שר האוצר, השינויים האמורים לא היכנסו לספר התקציב והם משתנים משבוע לשבוע. לגבי ודאות נידע לדעתי רק לאחר הקריאה השלישית בכנסת. אנחנו עם היד על הדופק, נפגשים עם חברי כנסת ואישים בממשלה כדי להשיג רוב ולחץ להסרת הקיצוץ בכלל.

שווערצה

New member
יופי של טירונות סידרנו לך..../images/Emo3.gif

האמת היא, אם לדייק, שנוכל לקבל תמונת מצב אמיתית כבר בשלבי עבודת הועדות הרלבנטיות (במקרה שלנו - ועדת הכספים).

נועה 35

New member
ניתן לשנות גם אחרי קריאה שנייה

גם אחרי קריאה שנייה ניתן לשנות דברים, אם הממשלה לא עושה תרגילים ומביאה להצבעה את שתי הקריאות אחת אחרי השנייה. הבעיה היא שלעיתים קרובות זה בדיוק מה שהממשלה עושה.

למעלה