למי נותנים טיפים אחרי החתונה וכמה?

סיגל2

New member
נותנים בדרך כלל טיפ למלצרים שמלצרו

באותו ערב. אני לא יודעת בדיוק כמה, אני מניחה שמשהו בין 50 ש"ח ל-80 ש"ח אך אני לא בטוחה לגבי סכומים אלו.
 

רחלי1

New member
ובכן...

הי לך, המקום שאני וחברי היקר לקחנו הגדיר מראש את גובה הטיפ למלצר: 80 ש"ח. לשיפוטך... (לא שאנחנו יכולנו להפעיל כאן שיקול דעת או משהו...)
 

*שיר

New member
אחד הקייטרינגים שדיברנו איתו אמר

שגם הוא גובה (!) 50 שקל טיפ למלצר. אמרו לי שזה מה שנהוג באמת לתת לכל מלצר.
 

שושקה@

New member
זה ממש מעט!

אני זוכרת כאלה שלוקחים 250 ש´(!) למלצר. מדובר בקייטרינג שאמר לי בלי שום בושה שהוא לא משלם משכורת למלצרים וזה השכר שלהם באותו הערב. אבל רוב המקומות הנורמלים שנתקלתי בהם לוקחים בסביבות ה-100 וזה רשום ומועגן בחוזה (חשוב!).
 

הילית*

New member
גם אני שמעתי על 50 ש"ח

אבל למי נותנים- למלצרים בטח. מה עם אנשי המטבח ושומר הסף?
 

שושקה@

New member
טיפים נותנים לכו-לם

וזה אומר: מלצרים, מנהל הארוע (שגם הוא שכיר), המנקה של השירותים, האחראי על התאורה (גשר תאורה), הילד שמכוון את המכוניות בכניסה. לגבי הצלם - מקובל לתת לו טיפ אם הוא שכיר ולא בעל העסק.
 

שרונס

New member
יש לי מושג רלוונטי מאוד לגבייך: ../images/Emo20.gif

חזרנו עכשיו מפגישה עם שרל. דרך אגב, סגרנו איתו סופית על ה-6.11 ונתנו לו מקדמה. שאלנו לגבי טיפ והוא סרב להגיד לנו כמה אך בכל זאת נפלט לו בסוף (כי הוא לא סוגר את הפה) בין 40 ל-70 ש"ח למלצר. בנוסף לזה, חשוב שתדעי שברמת רחל לא נותנים את הטיפים למלצרים אלא מוסיפים את הטים להנהלת חשבונות כשמשלמים בסוף הארוע. המלצרים לא מקבלים את הטיפ באותו ערב אלא מקבלים את הטיפים מכל הארועים במשך כל החודש יחד עם המשכורת בסוף החודש. הטיפ מתחלק גם לעובדי המטבח וכל מי שהיה מעורב בחתונות במשך החודש, אך אני לא בטוחה אם זה צריך לעניין אותך. את צריכה לתת לפי כמות המלצרים. ולסיכום של שרל לכל הסידור: אם תהיו מאוד נדיבים, אף אחד לא ידע מי באיזה ארוע היה נדיב עם הטיפ ומצד שני גם אף אחד לא ישנא אותכם על זה שהתקמצנתם עם הטיפ. עזר לך?
שרון.
 

שושקה@

New member
עוד עניין קטן לגבי הטיפים

אתם יכולים לבקש ולהתעקש לתת את הטיפים למלצרים בעצמכם - ביד. במקרה כמו זה שאת מתארת הסיכוי שהכסף (כולו) הולך למלצרים קטן ביותר.
 
לא לתת טיפים קבוצתיים !

זו קריאה נואשת שאני מעבירה בשם בן-דוד של הגבר, עלם חמד בן 19 שעבד ארבע שנים כמלצר באולם אירועים די מוכר... הוא אומר שאם נותנים את הטיפים למנהל האירוע או דרך החוזה או כל שיטה אחרת - הם בד"כ לא מגיעים למלצרים, או מגיעים תוך קיזוז רציני. לכן, אם אתם *באמת* רוצים לתגמל את מי שעובד באירוע - תכינו מראש מעטפות עם מזומן / צ´קים, ותחלקו אותן ידנית למלצרים או עפ"י רשימה שמית מוכנה מראש (הרי האולם ידוע מי עובד אצלו באותו ערב, בערך שבוע מראש). זה גם מאפשר לכם לפקח על מספר המלצרים והעובדים בפועל, וגם מונע הסבת כסף לכיס לא-לו.
 
ועוד דבר...

זה מאפשר לכם (או למישהו מטעם המשפחה) להגיד מילה טובה ואישית לאנשים שעבדו קשה כל הערב... אז תנצלו את ההזדמנות !
 
למעלה