למי פונים.

yully2

New member
למי פונים.

לחברים שלנו יש ילדה מוגבלת בשכלה בת 10 והאח הקטן שהוא בן 8 צוחק עליה נורא ולפי מה שאני ראיתי במפגש בין החברים שלנו די מתעלל בה (במילים) אנחנו די נחרדנו מזה ואני אמרתי לה שזה נראה לי לא בסדר וצריך להעמיד את הילד לסדר. מה אתם חושבים ולמי פונים לעזרה. תודה.

כדאי שתדברי עם החברים ותשתפי אותם בהרגשה שלך.

בגלל הרגישות הגדולה תמנעי מביקורת ותשאלי אותה אם זה קורה גם בבית ואם כן איך הם מתמודדים. לפי התשובה שלה תמשיכי ותציעי לה אם זה רלוונטי והם זקוקים לעזרה, ללכת לטיפול משפחתי. לבן ה-8 צריך להעיר וללמד אותו לכבד את אחותו ולא ללעוג לה. ההתמודדות שלו קשה גם כן וצריך לעזור לו. יתכן שהוא מתבייש באחות וכאשר הוא נמצא עם אנשים אחרים הוא מרגיש צורך "להפריד" את עצמו ממנה בכך שהוא צוחק עליה.

איזה סיוט!

איך אומרים `` לעיתים ילדים זה העם הכי אכזר``. ואיפה ההורים בדיוק? אין עונשים יותר? אין דבר כזה להעמיד את הילד במקום? תאמיני לי יומיים בלי T.V/מחשב והילד חוזר לעצמו. מזה??

yully2

New member
זה באמת אכזרי.

בגלל זה אני ובעלי נחרדנו כי זאת פעם ראשונה שאנחנו נתקלים בזה למרות שאנחנו מכירים את המשפחה כבר כמה שנים. אני חושבת שצריך לטפל בילד בחומרה אבל ביחד עם זאת כמו שחגית כתבה גם לעזור לו כי בטח לא קל לו בבית לחיות עם אחות כזאת למרות שהיא מאד חברותית וחמודה. תודה על התגובות.

מן הסתם

זה גם מגיע מזה שאולי הוא מתפדח ממנה. אולי החברים הם אלה שלועגים לו והתסכול יוצא בבית. אכן מצריך בדיקה.

למעלה