למי פונים?

• פותח הנושא sky*
  • פורסם בתאריך

sky*

New member
למי פונים?

שוב אני מתייעצת איתכם... אחת הבנות שלי (כזכור אני מדריכה בדירה עצמאית של נערות בסיכון) עברה הפלה לפני כחודש באמצע חודש שלישי . היא נכנסה לדירה מבלי לספר על ההריון והתכוונה לשמור על הילד. לאחר שהדבר נודע לגורמים ברווחה הודיעו לה שלא תוכל להשאר במסגרת הנוכחית אם תחליט להמשיך את ההריון. בנוסף כל משפחתו של החבר שלה לחצו עליה ואיימו עליה לעשות הפלה. היה חשש שהיא עברה הפלה טבעית שהתברר כלא נכון ולאחר המקרה היא החליטה לעשות הפלה. היא לא מספרת לאף אחד שאכן היא עשתה הפלה אלא שמדובר בהפלה טבעית. בהתחלה היא התנהגה כאילו כלום ואני קצת זרמתי איתה. רציתי ללכת בקצב שלה ולא לזרות לה מלח על הפצעים. אבל עכשיו הכל מתחיל לעלות לה, יש לה סיוטים בלילות, היא חולמת שהתינוק שלה בוכה ולא יכול לישון ומתעוררת כל פעם בבכי... מידי פעם היא מדברת גם על אובדנות, בקיצור מצב ממש לא פשוט. אני לא יודעת איך אפשר לעזור לה. כעקרון יש עו"ס שתפקידה לעשות לבנות תהליך טיפולי אבל הבחורה הזאת לא סומכת עליה ולא מוכנה לדבר איתה על זה (ואני לא רוצה ללחוץ עליה לפנות אליה כי בתכל'ס היא די צודקת לגביה). היא אומרת שאיתי ועם היועצת של ביה"ס שלה קל לה לדבר אבל היועצת זה לא משהו קבוע, ואני, אני חושבת שהעזרה שלי יכולה להיות מאוד מוגבלת והיא צריכה תמיכה יותר רצינית. אני באמת לא יודעת מה לעשות, אני עוזבת עוד חודשיים והייתי מאוד רוצה שהיא תהיה "בידיים טובות" עד אז כדי שלא תצטרך להתמודד עם זה לגמרי לבד. בת שלום sky

my sTar

New member
אין אפשרות להפנות אותה

לטיפול מקצועי? לעבור הפלה זו חוויה לא פשוטה והיא בהחלט צריכה עזרה יותר מקצועים וגם יותר עיקבית. אין אפשרות להפנות אותה לגורם מטפל [עו"ס או פסיכולוגית] שיקבל אותה באופן קבוע? - זה מה שאני חושבת שצריך לעשות במיוחד אם היא מדברת גם על אובדנות - זו אחריות מאוד גדולה, אל תיקחי את זה על עצמך. בהצלחה רבה ושבוע טוב

my sTar

New member
אגב, קראתי בפורום למען הקהילה

על הפרוייקט שאירגנתן בבית חולים סורוקה אז רציתי להגיד לך יישר כוח וכל הכבוד. נשמע שהיה מוצלח!

היא חייבת משהו מקצועי

עם כמה שתרצי להכיל אותה ולהיות שם בשבילה, כמו שאמרת את עוזבת עוד חודשיים , ומה יקרה אז? תבוא מדריכה חדשה שיקח לה המון זמן לזכות באמון של הבנות.. היא חייבת מישהו שילווה אותה בזה מעכשיו ועד הסוף! מישהו מקצועי שידאג לה. את צריכה לשמש לה תמיכה כל עוד שם , אבל לא תמיכה מקצועית, יותר רגשית יותר להיות שם בשבילה .. אבל עדיין זה גדול עלייך. תבררי עם העוסי"ת שלכם מקומות מקצועיים . בהצלחה

sky*

New member
זה בדיוק העניין

שהיא לא רוצה לדבר עם העו"ס שמטפלת בה, לא של הדירה ולא העו"ס המפנה מהרווחה. היא אמרה שהיא ניסתה והן לא היו מספיק רגישות אליה ורק הכאיבו לה. לגבי העו"ס מהרווחה אין לי מה לומר כי אני לא מכירה אותה, אבל לגבי העו"ס של הדירה זה יותר מסובך דווקא כי אני מכירה אותה ואני יודעת שהיא מאוד לא מנוסה והיא נוטה הרבה יותר להטיף במקום להקשיב או להיות אמפתית. אם לומר את האמת גם אני לא נותנת בה אמון וכבר מזמן לא מתייעצת איתה לגבי שום דבר אלא אם כן היא חייבת להיות גם חלק מההחלטה. אני לא רוצה להמליץ לה לדבר עם אנשים שאני בעצמי לא נונת בהם אמון כי היא יכולה להתאכזב ואז גם תאבד אמון בי... וזאת בדיוק השאלה שלי, לאן אפשר להפנות אותה? טיפול באופן פרטי לא בא5 בחשבון כי היא עדיין תלמידה ואין לה עבודה וגם בלי קשר זה מאוד יקר. עו"ס דירה/רווחה אלו כבר אופציות שנוצלו... אני ממש אובדת עיצות. אני גם מאוד מתלבטת אם לדבר על זה עם העו"ס של הדירה. מצד אחד זה לא צחוק ויש דיבורים על אובדנות (אמנם בהסוואה ועם המון סייגים, אבל בכל זאת...) זאת באמת אחריות מאוד גדולה וקשה לי עם זה לבד. מצד שני אם אני אדבר איתה היא תיעלב למה אני יודעת מזה והיא לא ולמה הבחורה מדברת איתי ולא איתה. היא תתחיל להסיבר לה שהיא העו"ס המטפלת ושהיא צריכה לדבר איתה על דברים כאלה לפני שהיא מדברת איתי. בקיצור זה יהיה כאילו למעול באמון שיש לאותה בחורה בי ואני לא רואה בזה הרבה תועלת... גם אם הייתי מוצאת לאן להפנות אותה, אני די חוששת לעשות את זה כי זה לא יהיה בהסכמת העו"ס (היא תגיד שקודם כל היא צריכה לדבר איתה על זה כי היא הגורם המטפל) ואם זה יהיה מאחורי הגב שלה זה יהיה חוסר לואליות למערכת וגם כאן יש בעיה... אוף.....

הבעיה היא כמו שאמרת

שלכל מקום מקצועי שבאמת יוכל לעזור לה היא חייבת את העזרה של העוסי"ת. כי לבד היא לא תוכל להרשות את זה לעצמה . אולי תנסי את לדבר עם העוסית? תבואי בקטע שאת לא מחפשת הטפה , את צריכה את העזרה לילדה ואם היא תשאל למה היא יודעת את זה אחרונה תסבירי לה במילים פשוטות שכנראה הילדה סומכת עלייך מאוד ולכן היא פתחה את זה איתך. וזה לא אישי נגדה. אולי היא תבין.

כמה דברים...

קודם כל רציתי לעודד. אני כל כך מכירה את התחושה הזו שאופס אני מרים שק קצת-יותר-מידי-כבד-בשבילי... שאין פה (וזו שערוריה!) אף אחד שיכול לקחת ממני את התיק. אסור לך לאכזב ומצד שני זה גדול עלייך בכמה מידות... הרגשה קשה. זוכרת לילות שלמים שלא ישנתי בגלל הפחד הזה שהפעם המשחק רציני. בכל אופן, את חייבת לדעתי להיעזר בעוד מישהו. אנחנו לא מוסמכים ואנחנו חייבים לדעת לקחת את העזרה ולא משנה מהם התנאים ואם הצוות הוא טוב או רע. יכול להיות שאני אקסטרה רגישה בנושא של אובדנות, אבל נראה לי שאם לא מדבור בבחורה עם אוונטות ודאווינים, אז את צריכה להיות מאד זהירה ולפעול דיי מהר! מניסיון, כמעט בלתי אפשרי להתמודד עם אובדנות של חניך. זה פספוס לכל החיים, פספוס לכל היקום! ואין יום שזה לא כואב וחונק. אסור להתברבר! את חייבת לדווח או לפחות להאיר את עיניה של העוסית לתופעה. (רק שנראה לי שהעוסית שלך משחקת משחקי כבוד במקום לשחק בצעצועים הנכונים- אז תיזהרי מאד שלא יתפלק לך משהו בסגנון "את לא שמה לב??? לי היא סיפרה, איתי היא מדברת....", תני לה את הכבוד שהיא מחפשת, ותכניסי לה את זה לראש כאילו זה בא ממנה...בטוחה שאת מבינה למה אני מתכוונת. ) בקשר להפלה ולטיפול... אולי שווה להתייעץ עם האחות שליוותה את התהליך (במקרה יצא לי לעשות משהו דומה, והיא נורא עזרה לי. היא מן הסתם ליוותה לא מעט בחורות, היא מכירה אנשי מקצוע וכו'...), אם האחות לא היתה דומננטית, אפשר לנסות להתייעץ עם כל רופאה אחרת. לגבי עובדת סוציאלית- שווה לנסות דרך המועצה האזורית של מקום המגורים של הבחורה (או אזור הדירה שבו היא שוהה, או בשכונה שבה הוריה גרים...) וכך לאתר עובדת סוציאלית. לי היה ניסיון לא רע בכלל עם כמה עובדות מהמועצות והופתעתי ממש לטובה! הבעייתיות בשיטה הזו-המועצה האזורית יבקשו מהעוסית לכתוב מכתב/המלצה, ואז בכל מקרה תצטרכי לשתף אותה... אבל אולי כדאי לנסות. חוץ מזה- משהו שיכול לעזור לך מאד (ובסופו של דבר גם לחניכה): יש כל מיני עמותות ומספרי חירום שמאד מצליחים לסייע. זה נשמע מצחיק ולא מקצועי, אבל הם ממש מסוגלים לעזור. [התקשרתי פעם ל1202, שזה קו פתוח לבחורים נפגעי הטרדה מינית, סיפרתי להם בתור מדריכה את מה שידעתי, אמרתי להם שאני קצת אבודה כי העוסית לא באה בחשבון, הילד אסר עלי לפתוח את הפה... וכו' וכו'... הם ממש הצליחו לתת לי כלים לעזור לו. פתחו לפני מלא אופציות שלא הכרתי, כיוונו אותי לשאלות הנכונות שכדאי לשאול אותו, דוגמאות שיחזקו אותו... וכו'. בקיצור לי אישית זה ממש עזר. ובסוף גם לחניך זה עזר בצורה שלא תאמן! ככה, שממש מומלץ- יש קווי חרום להפלות/הטרדות/סמים- את תרצי- אני אחפש לך מספרי טלפון וכו'] בכל מקרה, אל תסחבי את כל הקיטבג הזה לבד על הגב. זה לא בריא! בהצלחה!

sky*

New member
איזה כיף שיש אתכם

אולי זה בסך הכל אינטרנט וניקים אבל זה כל כך טוב שיש מקום להתייעץ בנוגע לדברים כאלה ויהיה מישהו מהצד השני שיבין וייעץ. ההתלבטות שלי בנוגע לעוסית נובעת באמת ממשחקי הכבוד שלה. בתור בן אדם היא אחלה אבל במקצוע חסר לה בטחון והיא כל הזמן מטיפה ואיכשהו ממש מרחיקה ממנה את הבנות ובעיקר את הבחורה המדוברת הזאת. אני מפחדת שאם אני אדבר איתה היא תקרין לבחורה את הכעס שלה עליה על כך שלא נתנה בה אמון ובכל מקרה זה ברור שהיא לא תוכל לעזור כך שהיא תעשה רק נזק. וזה עוד מילא, לא איבדנו כלום. הבעיה היא שאני חוששת שזה יסור את הבחורה גם כלפיי כי היא תאבד את האמון בי ואז בכלל לא נדע מה עובר עליה והיא תהיה לגמרי לבד. נתת לי ממש רעיונות טובים, היום גם דיברתי עם 1202 (שאמרו להתקשר מחר
) והם באמת הפנו אותי לבי"ח שבו נעשתה ההפלה. לגבי העו"ס מהרווחה, יש לה כבר כזאת ואין בינהם יחסים טובים, מי אני שאשפוט ואלחץ עליה עם מי לדבר ועם מי לא. אם תוכלי להנות אותי לעמותות הרלוונטיות אני מאוד מאוד אודה לך, זה נראה לי הכיוון הנכון במקרה הזה, אני ממש חוששת לערב את העו"ס. המון תודה לכם, זה ממש עוזר שיש את המקום הזה sky

עשיתי לך קצת חיפוש באינטרנט

התחלתי קודם כל בפורום שלי 0ירושלים) יש לנו שם מספרים של כל מיני מוקדי תמיכה . רוב המספרים הם או בירושלים או ארציים אבל שווה לנסות אולי יש סניפים. בכל אופן הנה מה שמצאתי : ש.י.ל.ה שירותי יעוץ להריון ומניעה המלך ג´ורג´5 , ירושלים, מ.91022 טל:02-6258841 פקס:02-6259741 דואל: [email protected] אתר אינטרנט : www.shilo4u.org.il יש גם את ער"ן שהם יותר בקטע של עזרה נפשית הטפלון שלהם הוא 1201 (הם יכולים לעזור בקטע של האובדנות) בהצלחה

סקיי, ש לי עוד משהו קטן

חשבתי על זה קצת יותר, ונראה לי שלפעמים אנחנו מוותרים מהר מידי על העוסית הקיימת. אני ל א יודעת אם זה המצב אצלכם. אם זה לא רלוונטי אלייך- תרגישי חופשי לדלג! :) אבל אני יודעת לספר על עצמי, שממש לא חשבתי שהעוסית תצליח לעזור במשהו. במקום מסויים שעבדתי הייתי צמודה לעובדת סוציאלית שהיתה פשוט נ-ע-ל. היא היתה בוכה ליד החניכים (ילדים בכיתה ח), במקום שהיא תטפל בהם- הם הרגישו צורך לטפל בה. היא היתה בחורה לא יציבה ולא הפריע לה לשדר לנו את זה- גם לצוות וגם לילדים. היא היתה עושה לנו סרטים והיתה מתעצבנת על הילדים. נפגעת ממה שהילדים אמרו וכל מיני כאלה. היא היתה פשוט גרועה! בערך 5 ילדים מתוך 75 היו הולכים אליה! היו הרבה שהיו זקוקים (כמעט כולם) ופשוט לא היה להם דיבור איתה. הם היו מריצים צחוקים ומחכים אותה וכל מיני כאלה. בקיצור סוג של טוטאל-לוסט. ואני זוכרת שהייתי ממש מתוסכלת מזה. ממש הרגשתי שאני מתפוצצת ושאין לי עזרה מינימלית. היו כמה ילדים שהתעקשנו איתם והם היו הולכים אליה (בעל כורחם- אמנם לא גררנו אותם, אבל בהחלט היה צריך להזכיר להם 5 פעמים באותו היום, לדאוג שהם עולים לאוטובוס הנכון, שהם אכן מגיעים וכו'...). דוגרי, לא נתתי אמון בתהליך. הייתי בטוחה שזה סוג של מריחה, כי הרי אם אני לא סומכת עליה- למה לעזעזל שהם יסמכו עליה... אבל ראיתי שאחרי הרבה מאד זמן, משהו זז שם. הילד שהכי צחק עליה, הכי שנא את הפגישות האלה, הכי עקשן (אין לי מושג איך הוא פתח את הפה לידה), ממש נשאר בקשר איתה. היום הוא מתקשר אליה, מתייעץ איתה. היא הצליחה לחדור אליו בדרך שלה. עכשיו שוב, אני עדיין לא תופסת מי-יודע-מה מהעוסית הזו, ואני עדיין חושבת שאם היתה עוסית אחרת היא היתה מצליחה לעזור יותר. אבל אני קצת כועסת על עצמי שלא דחפתי יותר ילדים ושלא נתתי מספיק אמון. אני בטוחה שבאיזשהו מקום הילדים האלה קלטו את זה וזה בטח רק הזיק. לכן, אני באמת חושבת שגם אם העוסית לא משהו משהו- יש מצב שהיא תצליח בדרך שלה.(לא יודעת אם הצלחה מסחררת, אבל גם הצלחה קטנה זה משהו). אם תצליחי לנטרל את עצמך מהתהליך (זתומרת, שהקשר שלך עם החניכה אינו קשור בשום דרך עם העובדה שבמקביל היא נפגשת עם העוסית. החניכה תדע שאתן לא מעבירות מידע אחת לשניה ושהעוסית תצטרך לפענח לבד את הסיפור והמצב הנפשי של הבחורה הזו, וכו'...) יש מצב שהיא תוכל להפיק תועלת אפילו מעוסית כמו העוסית שלך. אז לעניות דעתי, גם אם במקביל תפעלי בכל מיני דרכים, אל תוותרי לגמרי על העוסית הקיימת. לפחות לא כרגע. אבל שוב, יכול להיות (90% ) שאני טועה וכל המגילה הזו היא לחינם... בכל מקרה- שחקי אותה! ו יאללה כבר, שיגמרו כל הסיפורים העצובים האלה. אלוהים, קצת קצת האפינס, מה כבר ביקשתי?

מסכים

לעולם אין לדעת. אולי דווקא במקרה כזה העו"ס יכולה להוציא את המיטב מעצמה (ואולי כדאי שתפגשו בינכן כמה פעמים להכין את העבודה עם הנערה). חוץ מזה, אין לכם מנהל, או רכז שאפשר להתייעץ איתו? יש שרותי פסיכולוגים דרך קופות החולים. שווה לבדוק.

למעלה