למי צלצלו הפעמונים

למי צלצלו הפעמונים

דרושה מילה חליפית ל"פעמות הכניסה" שהרי כבר פסו מן העולם (ברוב המקרים) הפעמונים בעלי הענבלים בהן השתמשו כדי להודיע על בואו של אורח למשטחי הדלת חשבתי גם על מצילה משום מה לא הולך לי עם זה "לחצתי על הפעמון" נראה לי לא מדוייק. מי יושיע? ובדרך כלל הקול שבוקע על הלחיצה על הכפתור אינו קול פעמונים.

גנגי

New member
אבל זה לא עובד ככה:

יש לנו כסף שכבר עשוי מנייר ולא מכסף, יש לנו חיוג שלא קשור עוד לחוגה אלא ללחצנים, יש לנו שיש שכבר אינו משיש ועוגה שאינה עגולה ועיפרון שאינו עשוי עופרת וספרייה גם לסרטים וגבר שאינו מתגבר על איש ואפילו לא על ייצרו ומטבח צמחוני, ללא מַטבֵּח וללא שיר מזמור, וכדור אקמול שצורתו אליפסה, ו"מעריב" שמפציע עם בוקר ו"דף הבית" שמציץ מצג המחשב וירקות שאינם ירוקים - וכל אלה משמרים ניחוחות וטעמים עתיקים, ובזה יופיה של הפה: היא לא רק מילים ופונקציות, היא גם היסטוריה והסיפור שמאחורי המילים. ~פעמון הכניסה מנסר את אוושת המזגן מקפיץ את ירוחם לדלת חותך בעשן~

ובכל זאת דינדון הפעמון

או איוושה חרישית צלולה (פעמון קטון) וצילצול מחריש אזניים במקרה של אזעקת אמת (פעמון גדול מאוד) ואילו הצליל שמפיקה הלחיצה על הכפתור הקטן הזה הוא לא זה ולא ההוא. בא לי הצורך במילה חילופית ואם כבר דלת מה עושים בה. מקישים? נוקשים או .. רחמנא ליצלן דופקים? ואגבית קטנה לגנגי. שיש שאינו משיש זה רק כאן.

מוגג

New member
פעם קראו לה

המצילה. היום גם כשמקישים או נוקשים או מצלצלים לא כל פעם עונים. לכן תמיד אעדיף, קול פעמונים.

גנגי

New member
אגביות קטנות חוזרות

אגבית 1: דווקא שֵישִי הנחמד בעיה"ק עשוי מקרמיקה. ואגבית 2: אם טרם ידעת - אח"לה מבכרת דפיקות וגמירות על פני הקשות וסיומים. ככה אנחנו - משחקים עם הלשון בקימורי השפה ובשקעיה מטיילים במכמניה מהללים את מעלותיה גולשים במורדותיה טועמים ממנה ומשמרים את טעמה מחליקים את קמטיה ומתפעלים מגמישותה סופרים לה את נקודות החן ונוגעים בכל הדגשים מבינים תופעות של זכר ונקבה נסערים מגילוי שורשים משחקים במילה ועושים בה ניסויים מתפתים להכניסה גם למקומות הלא-צפויים וכשגומרים - רצים לספר לחברה שהיה אח"לה.

../images/Emo13.gif

איזה יופי. הייתי קוראת להן מילים ש"לא נס ליחן". אף על פי שטבען נתעמעם הן מחזיקות במעמדן התקֵף גם בעידננו באוצר המילים שלנו. אפשר להוסיף לכאן גם את הגיר (של המורים, העשוי גבס) ועוד מילה אחת, אולי לא אהודה על כמה מבאי(ות) הפורום הזה: בעל. גם היא נכנסת לאותה קטגוריה.

sailor

New member
היה לי מורה לכימיה

שקרא לגיר - קירטון (כשהוא עדיין היה מקירטון)

hillelg

New member
../images/Emo45.gifגנגי,

תוסיפי את זה בבקשה לקישורים של הפורום (יש לך קשרים בהנהלה?). חבל שהטקסט היפהפה הזה יאבד לו סתם כך.

למעלה