למי שהחרים את הבחירות

למי שהחרים את הבחירות

יופי לו, יש אחוזי הצבעה נורא נמוכים. אתם רואים מישהו מפחד מזה? היו כמה ידעות בחדשות, בטח יהיה על זה כתבה במוסף הארץ ואולי אבירמה גולן תגיד כמה מילים על כמה זה נורא. עוד משהו? אה, כן. אני מפחדת. אני מפחדת כי פשיסט כמו ליבירמן קיבל 12 מנדטים, אני מפחדת שמפלגה פסאבדו שמאלנית כמו מרצ ירדה לארבעה, אני מפחדת ששס קיבלו 13. זה מפחיד. זה מפחיד כי הכיבוש יחמיר, זה מפחיד כי הכלכלה תיראה רע מאוד. וזה ממש מפחיד כי אין מי שינסה לאזן את זה לטובת בני אדם. מי שרצה להפחיד היה יכול להצביע חד"ש למשל, אם הם היו מקבלים 10 מנדטים, הממשלה הייתה מפחדת. ממש מפחדת. לגבי קולות מחאה: אף אחד לא סופר אותם. אסור להם לספור אותם וגם אין לסופרים כח לזה. פעם הבאה שיהיו בחירות, לפני שתהיו אנרכיסטים, לפני שתגידו שאתם לא רוצים להשתתף במשחק של הציונים, לפני שתגידו שכולם מושחטים, תחשבו על שלושה וחצי מיליון אנשים שחיים בתנאי כיבוש, תחשבו על אנשים שאין להם כסף לאכול, תחשבו על אנשים שלא יכולים ללמוד כי אין להם כסף. ותחשבו מה באמת יעזור להם, כמה כתבות על אחוז הצבעה נמוך, או כמה מנדטים למפלגות שאכפת להם. וכן, לא כולם אותו חרא, תשוו את ליבירמן וחד"ש למשל, זה לא אותו חרא בכלל.

Yoavsagi

New member
מסכים מאוד.

ואני מקווה שלמען הבחירות שעברות הפוליטיקאים יזכרו טוב טוב בלחץ הדם שעלה להם אתמול ויתחילו לעשות שני דברים- א-להחזיר את אמונת הציבור בדמוקרטיה בכלל ובאמצעי הנקרא "כנסת ישראל" בפרט. ב-לחנך את הנוער למודעות אחראית ונבונה לגבי הצורך לנקוט עמדה ולהיות מעורב בתהליכי עיצוב המדינה מתוך שותפות בה ובחברה אותה היא משרתת.

אבל

צריך לזכור שגם אם שום דבר לא ישתנה בפוליטקה הישראלית, עדיין אנחנו, בתור שמאלנים חייבים להצביע, אפילו אם אין מפלגה שמייצגת אותנו לגמריי, אפילו אם כולם מושחטים. אנחנו חייבים להצביע כדי שיהיה שמאל בארץ. כדי שלא נהיה מדינה פשיסטית.

מפחיד? תפחדו

מפחיד אותכם ליברמן? תפחדו ליברמן רק יתחזק ובבחירות הבאות יהיה גדול עוד הרבה יותר סוף סוף מישהו חזק באמת ליברמן תותח

למעלה