למי שהתגעגע...

למי שהתגעגע...

חזרתי, לאחר שבוע עמוס ומייגע (ועוד אחד כזה לפני), וקיטוריי עימי: אז מה היה לנו השבוע? הבוסית חטפה קריזה ופיטרה חברה באמצע המשמרת (או בניסוח שיוצר משקף את המציאות - העיפה אותה על טיל), בטענה שהמלצרית "לא מתאמצת למכור, מתחצפת אלי, לא מעריכה אותי" וכו' וכו'. וזה בתקופה של מחסור במלצרים שכולנו טוחנים (ולומדים במקביל), ולאחר שהיא התלוננה על ליקויים בתפקוד שלי שנבעו מעייפות, ואמרה לי שאני צריכה להחליף משמרות במקום לבוא עייפה לעבודה, ואז נזכרה פתאום שאין לי כל כך עם מי להחליף... מה עוד? לקוחות: נפל בחלקי שולחן של נשים בגיל המעבר (שכידוע לכולנו, מדובר בקהל יעד בעייתי). הנשים הזמינו מספר מנות משותפות ומאה כוסות מים, ואני נחפזתי להביא להן. כשביד שמאל מגש עמוס וביד ימין צלחת נוספת, פונה אלי בטון רוגז אחת הנשים ואומרת: "ועל הלחם החלטת לוותר ולא להביא לנו?" עניתי לה בענייניות שאין מקום נוסף על המגש, והגברת נאלמה וחטפה ביקורת מחברותיה על החוצפה שלה... שולחן אחר, של 3 נשים אחרות, שהודו לי כל שניה וציינו כמה שהן נהנות -השתמשו בטריק הידוע שכבר מזמן נואשתי מלנסות לעקוף אותו: אחת מהן ניגשה לתחנה וביקשה לשלם במקום. הבאתי לה את החשבון תוך ציון העובדה שהמחיר לא כולל שרות. היא שלמה באשראי וחזרה לחברותיה. חשבתי, לאור תגובותיהן החמות, שישאירו לי טיפ על השולחן. ולהפתעתי הרבה - כלום. אדון וגברת באו לחגוג עם הילדים והחמות יומולדת לאחרונה. משום מה הגברת חשבה שאם תאמר לנו פעם אחת בלבד שזהו יום ההולדת של חמותה לא נטפל בעניין, כך שהיא אמרה את זה לכל מלצר שנתקלה בו וחזרה וציינה (סך הכל - 5 פעמים), עד שאמרתי לה שכבר אמרו לי את זה מספיק פעמים ואני זוכרת (כבר נמאס לי!) ואותה גברת, הניחה משום מה שכמלצרית צעירה אינני יודעת מילה באנגלית, וטרחה לחזור על כל מילה שחמותה התיירת אמרה בזמן ההזמנה, פעמיים, ועוד לפני שעזבתי את השולחן חזרה על ההזמנה של החמות שוב. אז נכון שלא שומעים אצלי מבטא שיעיד שאני דוברת אנגלית מהבית אבל קיבינימאט - זה חדש שלומדים בבתיה"ס אנגלית בסיסית שהיא ישר מניחה שאני לא מבינה מילה באנגלית? שיא הלחץ, בלאגן, כולם מתרוצצים עם מגשים עמוסים, ודווקא ברגע כזה, ששתי ידי עמוסות במטען כבד חייבת לעצור אותי גברת אחת שמחכה ששולחן יתפנה עבורה, ולשתף אותי מה המנה הקבועה שהיא אוהבת להזמין? (וזה לא שהיא התכוונה להזמין בזה הרגע, סתם התחשק לה לשתף אותי!) זהו בינתיים, אבלתהיו בטוחים שעוד הרבה יגיע...

למעלה