למי שחושב שהרכב הפרטי הוא הפתרון - תל אביב מעלה מחירי חנייה.

Ccyclist

Well-known member

עיקר העלייה במחירים בכתבה היא לתושבי העיר, שלא יקבלו חניה בחינם באזורים אחרים. אם אינני טועה - תם אביב הכפילה את מחירי החנייה לבאים מבחוץ מ ₪6 ל ₪12.

עם כל הכבוד לנעים בסופ"ש (ויש, טוב לראות שתרומה לשבוס מניבה פירות בגוש דן) - זו אינה מערכת מקיפה או ארצית ולכן תעריפי החנייה המוגדלים ישפיעו על המבקרים בתל אביב בימים ושעות שמערכת התח"צ הסדירה אינה פועלת.

לא כולם יכולים לאפשר לעצמם מלון בשדרות רוטשילד.

ברור שצריך לעשות משהו עם (האין) חניה בתל אביב. עליית תעריפים עשויה לשפר את המצב. לגבי קופת העירייה, ובכן, גם להעלאת המחיר יש מחיר. שיחה ששמעתי אתמול בין 2 נשים, כנראה תושבות השרון היתה פחות או יותר, כך:

א. אני רוצה לקנות שמלה .
ב.המחיר יותר זול בתל אביב מאשר בעיר שלנו.
א. אבל נסיעה לתל אביב תיקח זמן. חוץ מזה, גם החניה בתל אביב יקרה. לכן עדיף לי לקנות בעיר שלי ולא לנסוע לתל אביב.

משתי נשים אלה ניתן ללמוד, כי יקור החניה עלול לפגוע במחזורי העסקים בתל אביב , ובעקיפין גם בארנונה הצפויה להתקבל מהם.

Ccyclist

Well-known member
ברור שצריך לעשות משהו עם (האין) חניה בתל אביב. עליית תעריפים עשויה לשפר את המצב. לגבי קופת העירייה, ובכן, גם להעלאת המחיר יש מחיר. שיחה ששמעתי אתמול בין 2 נשים, כנראה תושבות השרון היתה פחות או יותר, כך:

א. אני רוצה לקנות שמלה .
ב.המחיר יותר זול בתל אביב מאשר בעיר שלנו.
א. אבל נסיעה לתל אביב תיקח זמן. חוץ מזה, גם החניה בתל אביב יקרה. לכן עדיף לי לקנות בעיר שלי ולא לנסוע לתל אביב.

משתי נשים אלה ניתן ללמוד, כי יקור החניה עלול לפגוע במחזורי העסקים בתל אביב , ובעקיפין גם בארנונה הצפויה להתקבל מהם.

תלוי מאד איזו שמלה או מוצר. לפני שנה הסעתי מישהי מהצפון מתחנת הרכבת בהרצליה לקניון שבעת הכוכבים וחזרה כי מארחיי רצו להפגש איתה לאיזה קפה על הדרך. היא המשיכה ברכבת לתל אביב כדי לקנות משהו באוזן השלישית.

לעיר גדולה יש מסה קריטית המאפשרת חנויות ייחודיות שלא קיימות במקומות אחרים. היו מספיק דברים שהייתי מודע שאנשים קונים בתל אביב כשעוד גרתי בירושלים.

הפתרון לתל אביב הוא בהסעת המונים. לדעתי הקו הסגול הוא ה-בשורה לבאים מבחוץ כי הוא יאפשר להגיע ללב העיר ולציר הקו הירוק מההגנה ומתל אביב מרכז בסידור 2000 ארלוזרוב על כל שמותיה.

כמבקר תדיר בשרון, ומי שהחזיק שם רכב במשך יותר מחודש במצטבר - הייתי ממליץ להן על שילוב הרכבת או הרק"ל מקריית אריה בתוכניותיהן.

למעלה