למי שחושב שצריך להקשיח את הקריטריון בהתעמלות

trilliane

Well-known member
מנהל
למי שחושב שצריך להקשיח את הקריטריון בהתעמלות

כדאי לקרוא את הריאיון ב"7 ימים" מהיום עם מאמנה של אלי רייזמן (המתעמלת האמריקנית היהודייה שבחרה ב"הבה נגילה"). גם רייזמן אומרת שם כמה מילים, אבל לא משהו מעניין במיוחד (קשה באימונים קל בקרב, יאדה יאדה יאדה). מאמנה, מיחאי ברשטיין (וגם אשתו סילביה) אימן בשנות ה-70 בנבחרת הרומנית (נדיה קומנצ'י וכו'). הוא עלה מרומניה לישראל בשנות השמונים ואימן כאן מתעמלות ישראליות. כשנשאל על חייו בישראל אמר שהם עלו ממדינה קומוניסטית ונהנו מהחופש בארץ, קנו דירה בנתניה, היו מרוצים; גם החומר האנושי היה טוב ולטענתו היו לו כאן בנות לא פחות טובות מהאמריקניות, ואף יותר. הוא עזב את ישראל כי נמאס לו מהפוליטיקה בספורט, העסקנים פשוט שברו אותו והוציאו לו את המיץ. הוא סיפר בריאיון (לצערי העיתון כבר לא בידי אז איני יכולה לצטט) שלפני אטנטה 1996 היו שתי מתעמלות שעמדו בקריטריון האולימפי אבל לא הסכימו לשלוח אותן כי לא היה סיכוי שיביאו מדליות וזה היה מייאש. אז אחרי שנמאס לו מהביצה העכורה בישראל עבר עם אשתו לארה"ב ומאז הם מטפחים מרכז התעמלות מצליח (כולל אלופה אולימפית).

חלם זה כאן: גם כשהיו לנו מאמנים טובים (מצרך נדיר בארצנו) עם הידע והניסיון, הברחנו אותם ועכשיו הם קוטפים את הפירות עם מתעמלות זרות. הידד לעסקנים, תחי מדינת ישראל. כשספורטאים ומאמנים קורעים את התחת שנים כדי להגיע לאולימפיאדה, עומדים בקריטריון הוועד האולימפי ואז נותנים להם סטירת לחי בדמות הקריטריון הישראלי זה מוציא להם את הרוח מהמפרשים וגודע את הענף שעליו הם יושבים. במקום להשתפשף ולצבור ניסיון או לפחות להיות השראה לספורטאים צעירים שמתאמנים איתם הם נשארים בבית, רואים את החלום נגוז וחלקם פשוט מתייאשים ופורשים (או מהגרים למדינה אחרת ואז פתאום שומעים עליהם כשהם מייצגים אותה באולימפיאדה. אופס).
 

JonJon9

New member
מזכיר סיפור אחר

ולא פחות מקומם-
בשנות ה-90 היה קשת ישראלי שלא השתתף באליפות העולם שנערכה אז באינדונזיה (כי היא מדינה מוסלמית), ולמרות זאת הוועד האולימפי הבינ"ל היה מוכן להעניק לו כרטיס חופשי לאטלנטה, אלא שהוועד בישראל סירב לשלוח אותו, בנימוק שהוא "לא מתאים" או משהו בסגנון. מסתבר, ד"א, שאותו קשת ששמו ברח לי, נמנה על הצמרת העולמית ואולי היה יכול להגיע להישג משמעותי באולימפיאדה.
סיפור נוסף היה עם שחיינית במים פתוחים שעברה לאוקראינה בעשור הקודם ולצערי לא חסרות דוגמאות נוספות.
הגישה של הוועד בארץ היא שההישג הגבוה שהספורטאי צריך לשאוף אליו הוא הכניסה לאולימפיאדה, ולא ההצלחה בה. הדבר אמור לגבי הספורטאים הפחות בכירים, שהסיכויים שלהם להביא מדליה הוא קטן או לא ממש קיים. כשהופכים את עצם הכניסה ל"טופ" המקסימלי, אז הכניסה היא המטרה ואז זה מוציא את המיץ לספורטאי במקום הלא נכון (כבר נאמר כאן הדבר לגבי מקיוסטה ואני בטוח שיש עוד ספורטאים שחשים ככה). השאיפה של הוועד צריכה להיות להכניס כמה שיותר ולא כמה שפחות (כמובן שעל בסיס צפי להישג כלשהו, או מתוך חשיבה לטווח הארוך במקרה של החבר'ה הצעירים), כי עם כל הכבוד לתחזיות- אף פעם אי אפשר לדעת מי מהם יהיה הסוס השחור שיפרוץ קדימה (מישהו לפני האולימפיאדה הימר שאנדיוני ינצחו את אלופי בייג'ין?)
 

royfr

New member
קראו לו ירון קולסניק ז"ל

נפטר מסרטן לפני כמה שנים.
 

gmatzkin

New member
היה המאמן הראשון שלי

אחד האנשים היותר טובים שפגשתי בחיים שלי. נפטר מסרטן ב2008 בשנות השלושים המוקדמות לחייו לאחר מאבק קצר יחסית בסרטן (בשלב שגילו לו את זה היה מאוחר מדי. רופא המשפחה שלו טען שהוא היפוכנודר...). השאיר אחריו אישה ובת בת שנה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל


 

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא אף הזכיר אותה בריאיון

תודה על הקישור, היא נראית אישה מקסימה ומרשימה. איזה פספוס!
 

nitsansh

New member
לא צוין שזו היתה אליפות לנוער

ואם חישבתי נכון, היא פרשה שנה לפני אטלנטה.
 

אבצע

New member
אני מסיק שזו לא הייתה אליפות הנוער

כי בלינק דובר על אליפות הנוער בגיל 12 (כלומר 93).
 

nitsansh

New member
ב-1993 היא היתה בת 14

וזו היתה בוודאות אליפות לנוער.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בעבר מתעמלות בנות 14 הורשו להתעמל בבוגרות

(נדיה קומנצ'י היא הדוגמה הידועה ביותר). ב-1980 העלו את גיל המינימום מ-14 ל-15 והוא הועלה פעם נוספת ל-16 רק ב-1997. זה אומר שב-1993 המינימום לבוגרות היה 15 בשנה קלנדרית (כלומר, אם מתעמלת נולדה בדצמבר והתחרות בינואר, היא יכלה להתחרות גם אם היא בת 14 וחודש).

בקיצור, ייתכן שזו הייתה אליפות לנוער, אבל ע"ס חישוב גס כזה של שנים אנחנו לא יכולים לדעת בוודאות. כך או כך, זה עדיין הישג מרשים.
 

nitsansh

New member
זו היתה אליפות לנוער. נקודה.

אגב, ידען ספורט מציין שב-1994 מיכל שחף הגיעה למקום 21 באליפות העולם בקרב רב, ומיד אחר כך פרשה.
 

אבצע

New member
כנראה טעות חישוב שלי

לצערי הרשומה שלה ב FIG כבר לא קיימת (מעניין למה בעצם, אולי טרום העידן הדיגיטלי יותר שלהם ורק רשומות בעלות עניין מיוחד עברו דיגיטציה)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה גם החישוב שלי, אבל שוב, קשה לדעת

כי אנחנו לא יודעים באיזה חודש היא נולדה. בכל מקרה, גם אם היא פרשה ב-95' זה יכול להיות פחות משנה לפני האולימפיאדה; לא מן הנמנע שהיא כבר ידעה שלא תגיע לאולימפיאדה וזה גרם לה לפרוש (זו סיבה שגורמת ללא מעט בנות לפרוש).
 
למעלה