למי שייכים הזכויות

גותהאם

New member
למי שייכים הזכויות

שלום רב, שאלה קטנה... אם אני פונה לגולש שפרסם מאמר באתר X ומקבל את אישורו לפרסם את המאמר באתר שלי. האם יש כאן הפרת זכויות לאתר X ? אני רק אדגיש שמדובר בגולש שכתב את המאמר בפורום או ובקטיגוריית מאמרי גולשים של אותו אתר X. ולא מדובר בעיתונאי העובד עבור אותו אתר. תודה

התשובה היא תשובה כללית

זכויות היוצרים הן של היוצר שאינו עובד האתר, אלא אם כן העביר אותן. ברוב המקרים, עצם הפרסום אינו מעביר ואינו יכול להעביר זכות קניינית מהיוצר לצד שלישי. יחד עם זאת צריך לבדוק כל מקרה לגופו, כי יתכן ובין הצדדים קיים הסכם בדבר העברת הזכויות.

גותהאם

New member
הנה ציטוט מהחוזה...

תודה דורון. הבנתי את דבריך. בגלל שקשה לי להבין את השפה המשפטית, אני מביא כאן ציטוט מתקנון האתר(מבלי לחשוף את שם האתר כמובן). ואשמח אם תוכל לפרש לי את העניין. לדעתי הסעיף האחרון שבציטוט מדבר על זה. "הגולשים השולחים את החומרים למערכת האתר לצורך הצגתם במסגרת תכני ותמונות הגולשים מצהירים בזאת כי : כל החומרים אשר נשלחים לאתר הם באחריותם המלאה, מדוייקים ונכונים במידת האפשר וללא הפרות זכויות יוצרים השייכות לאחרים. ידוע להם כי התכנים הנמסרים על-ידם לפרסום באתר יהיו חשופים למשתמשים אחרים, ולא ניתן לצפות אילו תגובות יתקבלו ואת אופיין. החברה לא תישא באחריות כלשהי לתגובות כלשהן לתכנים מטעם גולשים או לכל תוצאה שתגרם בעקבות תגובות כאמור. ידוע להם כי עליהם לנהוג משנה זהירות במסירת פרטים אישיים, כגון כתובות מספרי טלפון וכיוצ"ב. הם הבעלים לכל הצילומים שנשלחו על ידם לאתר וכי לא שלחו לאתר כל צילום תוך הפרת זכויות של צלמים אחרים. כי יש בידי מערכת האתר (ועל פי שיקול דעתה הבלעדית)לפסול, לשנות ו/או לערוך כל תוכן הנשלח לאתר לפני פרסומו. הם מתירים למערכת האתר להשתמש בחומרים לכל מטרה שהיא ומוסרים את זכויות היוצרים לתכנים ו/או לתמונות שנשלחו לאתר לצורך זאת."

לכאורה

הסעיף הקובע העברת זכויות יוצרים לאתר הוא סעיף מקפח בחוזה אחיד, אבל זו טענה ביחסים בין הגולש לבעל האתר. אם צד שלישי יעתיק מהאתר ללא רשות בעלי האתר, הוא מסתכן בתביעה מבעל האתר. לא הייתי מציע להעתיק ללא רשות בעל האתר, שכן הטענה של תנאי מקפח בחוזה אחיד כנראה לא תסייע למעתיק במקרה זה.

למעלה