למי שיכול לעזור...

that is me

New member
למי שיכול לעזור...

הסיפור שלי הוא כזה: עוד לפני שהתגייסתי היו לי מחשבות שליליות לגביי הצבא,הייתה לי מחשבה שלא משנה מה אני אעשה בצבא, הצבא בכל מקרה לא יגשים אותי, התייחסתי בזילזול לכל הנושא ולכל אורך התהליך נמצאתי באיזו הכחשה לגביי זה. התוכניות שלי היו לעשות צבא כ"רקע" לחיים ולהמשיך לפתח את עצמי בשעות שאחרי הצבא. הייתי אטומה לגביי הגיוס, לא לקחתי את עניין הצבא ברצינות, כאילו זה לא באמת חלק מהחיים שלי. עוד כשקיבלתי את המנילה מילאתי אותה בזילזול ולא ממש השקעתי בבחירה (אם תשאלו אותי, יש לי הרגשה שבאיזה שהוא מקום מרדתי...). חשבתי מראש שהצבא לא יגשים אותי, לא יהיה חלק ממני ואני לא אהיה חלק ממנו,לכן לא פעלתי כדי לקבל תפקידים שמעניינים אותי (מעניינים? יש משהו מעניין בצבא? לא לפי מה שחשבתי...) אפילו אצל הקצין מיון בבק"ום לא קלטתי עדיין שאני בצבא, הוא נתן לי תפקיד ולא היה לי אכפת. זה כאילו היה ממני והלאה. לא חשבתי. באיזה שהוא אופן מוזר הרחקתי מעצמי כל קשר לצבא. במילה אחת- הכחשה. אצלי ה"שוק" הגיע אחרי הקורס. בטירונות ובקורס היה כיף, זאת היתה יציאה מהשגרה וזרמתי עם זה: "זאת לא השגרה ועוד מעט אני אחזור לעצמי כמו שחשבתי וכל זה יישאר מאחור כחוויה", אז בינתיים נהנתי. אחרי הקורס, כשהגעתי לבסיס שלי. אז הגיע ה"שוק"- אני פה, אלה החיים שלי, לא חלק מהחיים שלי, לא רקע לחיים שלי, ה-חיים שלי! רוב החיים שלי! אחרי השוק הגיע דיכאון. הבאתי את עצמי למצב הזה בתהליך ארוך של שאננות. ה"פיתוח העצמי" שתכננתי נראה כמו חלום רחוק. אין לי זמן לעצמי. הצבא ממלא את כל החיים שלי. הדבר הזה שהרחקתי מעצמי כלכך הוא החיים שלי עכשיו. ואני עדיין, עדיין לא מתחברת. זה עדיין כאילו לא חלק ממני. אני עדיין מנסה להכחיש. כל הזמן בהכחשה, זה לא אני, זה סתם רקע, זה לא החיים שלי. זה כן החיים שלי! אני יודעת שזה החיים שלי ועדיין מנסה להכחיש... אני מרגישה כאילו אני חיה חיים של מישהו אחר. זה מצחיק לפעמים, לפעמים כשאני קולטת שאני שם- זה ממש עצוב. עכשיו הייתי בגימלים ארבע ימים, היה לי חשבון נפש. המצב הנפשי שלי גרוע. אני לא יודעת מה לעשות... (תודה על הסבלנות)

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום לך...

הצטערנו לקרוא וללמוד שרע לך כל-כך, שאת מבלה את "חייך" בבסיס/תפקיד שרחוק מאד מחלום שלך, שמשאיר אותך מתוסכלת ומדוכדכת כל-כך. בעצם, זה נראה שהתפקיד תפס את כל החלל הזמן הזה בחייך, ואת מוצאת את עצמך מתעסקת עם דברים שלא מספקים אותך, שאין לך זמן לעצמך. זה נראה רק טבעי שבמצב כזה של תסכול, חוסר אתגר אישי וחוסר התלהבות -- מין התנתקות מעצמך -- את מרגישה כל-כך רע
לא כתבת לנו כמה זמן את משרתת, באיזה תנאים, קשר עם המשפחה, קשר עם חברים/ות, וכד´. מה שאנחנו רואים בדרך-כלל זה ש"משאבים" שונים מחוץ למסגרת הצבא יכולים לעזור להעביר את השירות יותר בקלות... גם ראינו שאם "מסדרים את זה בראש" שזו רק תקופת מעבר, שחולפת מהר, וצריך וכדאי להתכונן לשלב שאחרי השירות -- זה גם כן עוזר להעביר את הזמן יותר בקלות... ולפעמים -- יש אפשרות לשינויים כלשהם שמקילים, אם בתנאים, אם בתפקיד, או אפילו לעבור למקום אחר... יש לנו הרבה הרבה סבלנות, יקרה. נשמח להקשיב ולשוחח, כאן או בשיחה אישית דרך אתר סהר.

that is me

New member
תגובה לתגובה...

אני שלושה חודשים בצבא. משרתת בבסיס פתוח וחוזרת הביתה בשבע בערך (בעשר אני הולכת לישון) אני אספר עוד פרט על עצמי שאולי הוא עקרוני. אני בנאדם שרגיל ליצור. מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי מציירת, מפסלת, כותבת. תמיד האמנות היתה חלק ממני. בתיכון למדתי במגמת גרפיקה ואמנות, שם יכלתי לתת ביטוי לתכונות האלה, היה לי גם "פוש" שהייתי מקבלת פידבק וזה היה מעשיר אותי שאנשים היו רואים את הציורים שלי. זה היה נותן לי חשק להמשיך (אתם בטח מכירים את ההרגשה...) ואגב, לזה אני מתכוונת ב"פיתוח העצמי", כשאמרתי בהודעה הקודמת שאני יודעת שהצבא לא יעשיר אותי והחלטתי לפתח את עצמי מחוץ לצבא, התכוונתי לאמנות. אז אפשר להגיד ש"יש עוד דברים בעולם חוץ מציור". אבל לפי דעתי זה חלק מהאופי שלי, אני בנאדם יוצר. אני רגילה ללכת בקווים מפותלים ולא בקווים ישרים כמו שהצבא מנסה להכתיב. אני מרגישה כאילו כולאים אותי. אין לי שום ביטוי ליצירתיות. אני מרגישה כמו מספר. כאילו מנסים להחדיר בי מוסכמות, ומוסכמות זה נוגד יצירתיות. אני מרגישה שאני לא מתפתחת. כאילו אני הולכת במסדרון צר מאוד עם קירות ישרים ואני לא רואה את היציאה (למרות שאני יודעת שהיא שם). אני יכולה לצייר בשעות הפנויות שלי, אבל אז אני מרגישה נורא עם זה שאני מגבילה את השעות שאני יוצרת בהם וככה מגבילה גם את היצירתיות, כאילו אני יכולה להיות אני רק בשעות מסויימות של היום. כל המספרים האלה... כל הירוק הזה... איך שכולם נראים אותו דבר... אני מרגישה כמו חלק חילוף, כאילו את מה שאני עושה בנאדם אחר יכול לעשות בדיוק. אני לא מעשירה את עצמי.זה לא מה שמעשיר אותי. אני חושבת, אם יש משהו בצבא שיכול לתת ביטוי לתכונות שלי. ועוד דבר... הבנתי שאחרי שעוברים קורס כבר אי אפשר להחליף תפקיד.

ש-ב-י

New member
היי that is me

מה נשמע? איך בצבא? יותר טוב? אז ככה, אומנם עבר שבוע מאז שכתבת, פשוט רק עכשיו קראתי את ההודעה, אז לא יכולתי לענות לך יותר מוקדם... אני יתמצת בקצרה את תגובתי לגבי כל מה שאמרת!!! אני דווקא משום מה הרגשתי את ההיפך לפני שהתגייסתי.. הרגשתי רצון להתגייס, והייתי מוכן פיזית ונפשית למה שעומד לחכות לי, אבל אני לא אומר שהצבא לא משנה את החיים... אצל חלק זה מתבטא לרעה, ואצל חלק זה לטובה. גם אני אחד עם מחלת כתיבה, אני אוהב לכתוב שירים, ולפני הצבא הייתי כותב הרבה שירים, והיה לי זמן, מאז שהתגייסתי (כל הטירונות של החודשיים) לא היה לי זמן בכלל... היינו עובדים מהבוקר עד הערב, והיינו מתים מעייפות והולכים לישון, וימי שישי שבת (פעם בשבועיים שהייתי יוצא הביתה) הייתי מנצל את זה לדברים אחרים, עד שלאט לאט מצאתי לעצמי זמן, והתחלתי לכתוב בזמני החופשי שירים. כל אחד מרגיש חנוק וכבול בצבא, אף-אחד לא נהנה (כמו שאמרת) במה שנותנים לו, אבל אין ברירה, ולדעתי אם כבר יש לך מקצוע עוד מהאזרחות (גרפיקה), את יכולה אולי לבקש לצאת לקורס גרפיקה ממוחשבת (כמו אחותי), ולעסוק בזה במהלך השירות שלך, ככה את גם נהנת מתפקיד שאת מומחית בו, וגם את עושה בצבא משהו שאת אוהבת... ולגבי היציאה מהקורס: נכון!! מי שעושה קורס לא יכול להחליף תפקיד, כי הצבא משקיע בבן-אדם הרבה כסף בשביל קורס, אבל אני אגיד לך שאצלי למשל: גם אני עשיתי קורס מרגמות (נחשב לקרבי), ובגלל איזה סיפור די ארוך וטיפה מסובך יצאתי מהקורס הזה, וגם עד שיצאתי ממנו זה לקח לי די זמן ומחיר טיפ טיפה "כבד" שאני מצטער עליו עכשיו, אבל קורס אפשר לבטל רק אצל קב"ן (לפי מה שהבנתי), וזה גם אם יש לך סיבות לביטול הקורס, וזה גם תלוי מה הקורס שאת עושה? אז תחזירי לי תשובה על סוג הקורס שאת עושה, ואולי יהיו לי עוד הצעות או פתרונות אלייך?! שמחתי לעזור ומקווה בכלל שעזרתי?! אני תמיד פה בשבילך!!! שיהיה לך חג שמח... שלך, שבי.

sherry

New member
אהלן ש-ב-י

סיימתי כבר את הקורס ועכשיו אני לא יכולה לקבל עוד אחד. אני לא יכולה להחליף תפקיד בגלל זה.

ש-ב-י

New member
היי

שמחתי לקרוא את ההודעה שלך, אבל תנסי אולי לפרט לי טיפה יותר.... כמו למשל: איזה קורס עשית? כמה זמן הוא נמשך? וכל הדברים האלו... ככה קשה לי להמשיך ולנסות לעזור לך... מחכה לתשובה... שלך, שבי.

למעלה