למי שיש חצי שעה פנוייה...

mishel s

New member
למי שיש חצי שעה פנוייה...

ורוצה לראות את הדרך מהבית שלי לסופר
https://www.youtube.com/watch?v=hVXlzWPRHA4

ובחזרה מהסופר לבית (בדרך קצת שונה)
https://www.youtube.com/watch?v=B-epiCMt9bA

מוזמן :)
חשבתי אולי מישהו ירצה לראות איך זה לגור במקום שהוא לא טוקיו.
מקדשים בכל פינה, גינות ירק, שדות אורז, ובתים נמוכים.
למי שיש זמן, בדרך יש כל מני נקודות עניין.
אבל בגדול, רק למי שבאמת מתעניין באיך זה נראה.
מי שכבר היה או מכיר את התחושה, אין טעם ללוות אותי חצי שעה להליכה הזאת.

Tenguy

New member
נחמד ! יצאתי עם כמה תובנות

בסרטון הראשון:
1) מדקה 2:45 (או דקה 12:40 בסרט השני) רואים מבנה קלאסי מתקופת מייג׳י - שילוב של סטייל אירופי עם אופי יפני, שהיה אופנתי בתקופה ההיא. מעניין איזה סוג מוסד זה ... לא ממש הבנתי מה כתוב למעלה בחזית שלו (...院), וגם לא בטוח שיש קשר למה שמשמש הבניין הזה כיום, אחרי יותר ממאה שנים לאחר מייג׳י....
2) מדקה 12:30 רואים שוב את ״העמוד המכופף״ וישר מבינים שהוא הוצב בצמוד לתעלת ניקוז (רואים אפילו פתח עם סורגים ליד), כך שביפן בה אין מדרכות ואין אפשרות להציב עמוד על או בצמוד למבנה, או לתקוע אותו בתוך תעלת ניקוז (יגרום לסתימה בתעלה) - אז הדרך היחידה לשים עמוד בצמוד לכביש צר מבלי לעשות נזק למראות הצד של המכוניות, כל שכן של המשאיות - זה לשים את ״העמוד המכופף״ ושלום על יפן

הסרטון השני :
היה רצוי פחות לכוון את המצלמה מול השמש... כי זה גורם להחשכת של כל מה שרואים ....
אבל אהבתי את הגינות הפצפונות בחזיתות הבתים ואפילו רק עציץ בודד בכניסה.... ולשפע הפרחים הרעננים בשורות הקברים בבתי הקברות במקדשים... כניראה יש אנשים שדואגים לזה באופן יום יומי לכל המצבות... יפה

mishel s

New member
הבניין שאתה מדבר עליו היה בעבר בית חולים

הוא לא כזה גדול אבל גם האיזור לא כזה גדול.
עכשיו הוא סגור, אף אחד לא ממש גר בו ואפילו יש לו אתר שאומר שהוא מקום מוכר רשמית או משהו כאתר הסטורי.
פעם בכמה זמן כשאני עובר שם אני רואה אנשים שנכנסים ויוצאים.
לאחרונה החלו שם גם לנקות ולסדר קצת את הגינה.
אני לא יודע אם זה אומר שהולכים לעשות שם משהו או שזה סתם טיפול שנתי או משהו לשמור על המקום.
הייתי רוצה להכנס לשם לראות איך זה בפנים, אבל אי אפשר :)

Tenguy

New member
נהדר... ממש כמו שחשבתי

וכן, ישר גם ראיתי שזה כתוב מימין לשמאל כמו שכתבו ביפן לפני מלחמת העולם השנייה

mishel s

New member
באמת עין חדה יש לך

בקודי רואים את זה בסרטון והצלחת להבחין בזה :)

למעלה