למי שכבר היה במסע

Wild Eye Joker

New member
למי שכבר היה במסע

היה לכם פעילויות מחוץ למסגרת ה"שואה"? דברים הפגתיים..חוויתיים כאלה...? ברור שאצל כל משלחת זה שונה אבל חשוב לי לדעת שיהיו עוד דברים בין לבין כדי לנשום כזה ולא להתעסק בנושא 24 שעות ביממה. תודה ושנה טובה:]

תשובה

אם הבנתי אותך נכון אז התכוונת לפעילויות בזמן המסע אם ככה אז ברור לא כל המסע הוא כמו שאמרת באווירת השואה במשלחת שלנו(שעוד מעט כבר שנה מאז שהייתי בפולין) מלבד ביקור במבחנות ההשמדה הושם דגש על התרבות היהודית הענפה שלפני השואה וכך ביקרנו בבתי כנסת שונים,סיירנו בעיר בלילות וכמו כן במהלך המסע היה לנו מעין יומיים חופשיים שבהם ביקרנו בזקופנה,במכרות המלח וכו' אז יוצא שלא מתעסקים רק בנושא השואה אלא בכל התרבות גם שהייתה לפניה ולהראות את ההשפעה של היהודים עד השואה,כמו כן גם לפני כל ביקור במחנה השמדה עשו לנו מפגש ובעצם אפשר להגיד הכינו נפשית ככה שאל תדאגי יהיה בסיידר גמור =] וכמובן בלילות את תהיי עם החבורת ותבלו והכל. שנה טובה :)

שירנות

New member
היי

עוד לא יצאתי אבל ברור לי ואני יכולה להבטיח לך שזה לא 24 שעות שואה... ויש לי גם שאלה לאלה שיצאו- יש לכם רעיונות לכל מניי פעילויות ועניינים חברתיים כדי באמת לצאת קצת מעבירת השואה ולנשום?

תשובה

הייתי בפולין לפני שנה וחצי.... וברור שיש דברים אחרים שמתעסקים בהם במעבר לנושא של השואה.... קודם כל יש את הנושא של תרבות יהדות פולין, הולכים לבתי כנסת.... ולוקחים אותך (בד"כ זה יוצא בסופ"ש שישי-שבת) למקומות תיירותים יותר: שווקים,קניונים, מכרות המלח, זקופנה..... זה ימים כיפיים כאלה... שאני הייתי שם בדיוק היה פורים, אז עשו לנו סוג של מסיבת פורים במלון ויש את העניין של קבלת שבת שזה נורא מיוחד וכמובן שבערבים את עם חברות וזה....

yaelush3

New member
תשובה...

אנחנו היינו משלחת דתית, אז חוץ ממחנות ההשמדה, היינו בבתי כנסת עתיקים ובישיבות.כמובן שהדגש היה על המחנות, אבל גם דברנו על התרבות היהודית שלפני השואה. אם אתה שואל עם הסתובבות בעיר, אז לא. לא נתנו לנו זמן חופשי להסתובב בכלל. גם ככה היה ממש עמוס.. אני חושבת שהסיור התיירותי היחיד שעשינו היה סיור בעיר העתיקה בורשה.. מסע ממצה..!

למעלה