למי שכבר עבר את השלב - אנו לא יודעים מה לעשות

למי שכבר עבר את השלב - אנו לא יודעים מה לעשות

אנו מתקדמים לקראת הלידה. ילד אובחן בקלאבפוט דו-צדדי. רופא גינקולוג אמר דחוף לפנות ליעוץ עם רופא אורטופד, אך לא יכול להמליץ על אף אחד. במכבי אומרים שכל הפניות נעשות אחרי הלידה. אנחנו מרגישים אבודים. האם מישהו יכול להמליץ על רופא או לספר על מה עושים בכלל עם אבחנה כזו? מה ניתן לעשות מראש אם ידוע שגם אמא תצטרך לקבל טיפולים אחרי לידה בגלל מצבה רפואי?

נועית37

New member
שלום, וברוכים הבאים

אני נועה, אמא ליואב בן השנה ו 9 חודשים. יואב נולד עם קלאבפוט דו-צדדי.

דבר ראשון שאני רוצה זה... להרגיע!!! קלאב פוט זהו "פגם" (לא אוהבת לקרוא לזה כך לא מוצאת מילה אחרת ( :) אורטופדי אשר בעזרת טיפול נכון ומתאים אצל הרופא הנכון והתמדה של ההורים, ניתן לתיקון. הילדים מתפתחים אולי קצת מאוחר אבל מהר מאד מפצים על החודשים הראשונים.

יואב שלי - התהפך לראשונה בגיל 8 חודשים!!! לזחול בגיל 9 חודשים וללכת? בגיל 12 חודשים! היום הוא מטפס, רץ, קופץ ועושה כל דבר שילד אחר עושה בגילו, מי שרואה אותו לא מאמין לסיפור האורטופדי שלו. הצלחתי להרגיע קצת? ( :

זה נכון שכדאי לפנות לרופא מתמחה מייד כדי להתחיל לטפל מייד (יש רופאים שמגבסים את הרגל מייד אחרי הלידה או יום יומיים לאחריה ויש כאלה שדוחים את הגיבוס אפילו בשבועיים) במקרה שלנו - גיבסנו את יואב רק אחרי הברית.

בד"כ לאחר הלידה מגיע רופא אשר אומר לכם שצריך לגבס את הילד, אם אתם רוצים לגבס בביה"ח שילדתם - יופי, אתם צריכים רק להחליט מתי ( :

אחרת - אתם צריכים להגיד שאתם מודעים לקלאב-פוט ועושים את הטיפול במקום אחר, כך שלא יגעו לכם בילד.

אני ממליצה בחום!!! על ד"ר פנסקי - מקבל בעין כרם ודרך מכבי (בפעם הראשונה מגיעים עם טופס 17 וכרטיס ואח"כ רק עם כרטיס) אפשר לפגוש אותו גם לפני הלידה ואפילו מומלץ - אותנו הוא מאד מאד הרגיע

זהו, מקווה שקצת עשיתי"לכם סדר"

לידה קלה, תרגישו טוב

ובהצלחה!

נועה

טאניוש

New member
ממש לא דחוף

לא מדובר על משהו שדורש טיפול דקה אחרי שהתינוק יצא מהבטן. אורטופד יכול להסביר ולהרגיע, אך לא מעבר לזה. מומלץ - כן, חובה - לא, ובטח לא דחוף. אני בזמנו ניהלתי רומן ארוך עם כללית בנושא התחייבות ליעוץ טרום לידה, ובסוף בכלל לא הגעתי ליעוץ הזה (מסיבות שלא תלויות בי...). קראתי הרבה, ידעתי איפה אני רוצה לטפל, וזה הספיק.
אז חשוב באמת שתקראו ותבינו לקראת מה הולכים. תחליטו איפה תרצו לטפל (מאיזה אזור אתם בארץ?). יש המון מידע כאן בפורום. חוץ מזה באמת שאין הרבה מה לעשות מראש. תנשמו עמוק, הכל בסדר...

פרלמנים

New member
אכן יותר נוח אחרי הלידה

אפשר להתייעץ עם אורטופד כדי להתרשם ולבחור, אבל אורטופד לא יוכל לעזור לכם עד שהתינוק יוולד ואפשר יהיה להתחיל לטפל...
הכי חשוב כרגע: באיזה איזור אתם גרים ואיפה אתם מתכננים ללדת?
אחרי הלידה, במרבית בתי החולים יבוא לראות אתכם אורטופד ילדים, אבל לא כדאי להתחיל גבסים לפני שהחלטתם מי הרופא שיטפל, או שהתרשמתם שהרופא מקצועי ומומלץ (כאן ניתן לקבל המלצות).
לא הבנתי את השאלה לגבי האימא,.
ג'סיקה

אנחנו לא ידענו בוודאות בהריון

היי,
אצלנו רק בהערכת משקל בשבוע 32 הרופא העלה חשד לקלאב פוט. הוא שלח אותי לסקירה מיוחדת, שם הבובה הקטנה החליטה שהיא מחביאה את הרגל מתחת לטוסיק, ולא משנה כמה הרופא ניער את הבטן עם המטמר, היא לא הוציאה את הרגל!
אחרי הלידה ראה אותה אורתופד ילדים בביה"ח ואמר שצריך להתחיל לגבס בהקדם (מה זה "בהקדם"? מתי? כמה? מי? איך? - לא היו לנו תשובות). שבוע אחרי הלידה קבענו תור לאורתופד - מבחינתי היה עוד זמן, לא הבנתי שצריך ממש מוקדם להתחיל. בעלי הצליח לקבוע לאותו יום וכבר אז הוא גיבס אותה, גבס שבסופו של דבר לא "נספר" כי הוא לא מטפל בקלאב פוט, אלא הפנה לד"ר חמו שמטפל בבי"ח דנה (איכילוב).
מה שאני מנסה להגיד, זה שאני מסכימה שהדבר היחיד שיש לכם לעשות לפני הלידה הוא לבחור איפה לטפל.
שיהיה בהצלחה!
לגבי האמא - אני לא יודעת אילו טיפולים היא צריכה לעבור, אבל בכל מקרה צריך עזרה בטיפול בתינוק חדש, אז תיערכו לזה.. מבחינת ההתעסקות בנושא, אני אכתוב מהניסיון שלי (התינוקת בת חודשיים וקצת, לקראת מעבר לנעליים בע"ה) - מידי שבוע נסיעה לביה"ח להחליף גבס, אחרי מספר גבסים יש ניתוחון ואז גבס ל-3 שבועות ואח"כ נעליים...

יש לי גם שאלה באותו עניין

אנחנו רוצים להיות מטופלים אצל ד'ר בור בהעמק (בעקבות המלצות שקיבלנו). האם יש צורך לקבוע איתו עוד לפני הלידה כדי לשמוע ממנו על הגישה שלו?

וגם - כמה זמן לאחר הלידה צריך ללכת אל הרופא המטפל והאם מישהו יודע באיזו קלות (או קושי) קובעים תור לד'ר בור?

תודה, נבט

למעלה