למי שכשרות (מוצרי יבוא) חשובה לו.

Harrington

Well-known member
מנהל
פוסט זה מיועד כאמור בכותרת, למי שהנושא חשוב לו. אלו שאינם משתייכים לקבוצה זו יותר ממוזמנים לדלג על הדברים ולא להטריח עצמם לספר לנו עד כמה הם לא משתייכים אליה. במילים אחרות, נשמח אם השרשור יישאר אינפורמטיבי למתעניינים בלבד ולא יהפוך למלחמה מיותרת. יש לנו מספיק מזה בארץ גם בלי שהשרשור הזה יתפתח לעוד אחת :). תודה מראש על שיתוף הפעולה.

הדברים מובאים מתוך מכתב של ראש תחום הכשרות באחת המועצות הדתיות בארץ וחשובים לאלו הנוהגים לרכוש מוצרים (בעיקר מוצרי חלב) מיובאים מחו"ל, תחת כשרות מקומית.

"הפסוק מדמה את התורה לחלב ולדבש, ללמד על מתיקות וערבות התורה. לכן נהגו ישראל לאכול בחג השבועות מוצרי חלב. לקראת חג השבועות רבים קונים מוצרי חלב. במוצרי החלב שמיוצרים בחו"ל, יכולות להיות בעיות כשרות רבות. החששות בתעשייה המודרנית, אינם רק חששות לגבי החליבה עצמה, האם החלב נחלב בידי עכו"ם או בידי ישראל, אלא במרכיבים רבים נוספים. כיום, יש מספר רב של תוספים לתעשיית החלב והגבינות אשר בכל תוסף בפני עצמו יש צורך בפיקוח הלכתי כנדרש. הרבנות הראשית לישראל אינה נותנת כשרות בחו"ל )למעט שחיטת בקר(, אך מאשרת גופי כשרות מקומיים באופן פרטני. הווי אומר, שעל כל מוצר מיובא חייב להופיע שם הגוף הכשרותי שנותן את הכשרות, ובנוסף עליו יש את אישור הרבנות הראשית לישראל, המאשרת שאכן הגוף הכשרותי הנ"ל הינו גוף כשרות מאושר למתן כשרות בחו"ל. לכן בכל מוצר שמיובא מחו"ל, אין להסתפק רק בכשרות על המוצר, אלא חשוב לוודא שבנוסף ללוגו הכשרות, המוצר קיבל את אישור מחלקת היבוא של הרה"ר לישראל. ע"פ נוהלי הכשרות של הרה"ר, המשגיחים בחנויות בודקים את מוצרי החלב המיובאים מחו"ל, שאכן קיבלו אישור של מחלקת יבוא ברה"ר לישראל. בכל זאת, חשוב שציבור הלקוחות יבדוק בזמן הקנייה של מוצר המיוצר בחו"ל, שמודפס על האריזה של המוצר: סימון כשרות של גוף הכשרות מחו"ל, ובנוסף מודפס– 'באישור הרה"ר לישראל'. לאחרונה התגלו ספקים המציגים אישורי כשרות שונים שאין להם קשר למוצרים הנמכרים, ולצערנו אף הגדילו לעשות, לשווק מוצר שאין עליו כשרות, ע"י שהם מציגים אישור כשרות על מוצר אחר. ב"ה ע"י ערנות המשגיחים בשטח, הדבר לא הגיע למכירה ללקוחות. משגיחי הרבנות במטה בנימין מכירים היטב את הנושא. בכל מקום המושגח ע"י הרבנות בנימין המשגיחים בודקים את אישורי היבוא כנדרש. בתפילה שלא תצא תקלה תחת ידינו. ונזכה לקבלת התורה מתוך שמחה וערבות".

חג שבועות שמח.

אבי בן 1231

Well-known member
פוסט זה מיועד כאמור בכותרת, למי שהנושא חשוב לו. אלו שאינם משתייכים לקבוצה זו יותר ממוזמנים לדלג על הדברים ולא להטריח עצמם לספר לנו עד כמה הם לא משתייכים אליה. במילים אחרות, נשמח אם השרשור יישאר אינפורמטיבי למתעניינים בלבד ולא יהפוך למלחמה מיותרת. יש לנו מספיק מזה בארץ גם בלי שהשרשור הזה יתפתח לעוד אחת :). תודה מראש על שיתוף הפעולה.

הדברים מובאים מתוך מכתב של ראש תחום הכשרות באחת המועצות הדתיות בארץ וחשובים לאלו הנוהגים לרכוש מוצרים (בעיקר מוצרי חלב) מיובאים מחו"ל, תחת כשרות מקומית.

"הפסוק מדמה את התורה לחלב ולדבש, ללמד על מתיקות וערבות התורה. לכן נהגו ישראל לאכול בחג השבועות מוצרי חלב. לקראת חג השבועות רבים קונים מוצרי חלב. במוצרי החלב שמיוצרים בחו"ל, יכולות להיות בעיות כשרות רבות. החששות בתעשייה המודרנית, אינם רק חששות לגבי החליבה עצמה, האם החלב נחלב בידי עכו"ם או בידי ישראל, אלא במרכיבים רבים נוספים. כיום, יש מספר רב של תוספים לתעשיית החלב והגבינות אשר בכל תוסף בפני עצמו יש צורך בפיקוח הלכתי כנדרש. הרבנות הראשית לישראל אינה נותנת כשרות בחו"ל )למעט שחיטת בקר(, אך מאשרת גופי כשרות מקומיים באופן פרטני. הווי אומר, שעל כל מוצר מיובא חייב להופיע שם הגוף הכשרותי שנותן את הכשרות, ובנוסף עליו יש את אישור הרבנות הראשית לישראל, המאשרת שאכן הגוף הכשרותי הנ"ל הינו גוף כשרות מאושר למתן כשרות בחו"ל. לכן בכל מוצר שמיובא מחו"ל, אין להסתפק רק בכשרות על המוצר, אלא חשוב לוודא שבנוסף ללוגו הכשרות, המוצר קיבל את אישור מחלקת היבוא של הרה"ר לישראל. ע"פ נוהלי הכשרות של הרה"ר, המשגיחים בחנויות בודקים את מוצרי החלב המיובאים מחו"ל, שאכן קיבלו אישור של מחלקת יבוא ברה"ר לישראל. בכל זאת, חשוב שציבור הלקוחות יבדוק בזמן הקנייה של מוצר המיוצר בחו"ל, שמודפס על האריזה של המוצר: סימון כשרות של גוף הכשרות מחו"ל, ובנוסף מודפס– 'באישור הרה"ר לישראל'. לאחרונה התגלו ספקים המציגים אישורי כשרות שונים שאין להם קשר למוצרים הנמכרים, ולצערנו אף הגדילו לעשות, לשווק מוצר שאין עליו כשרות, ע"י שהם מציגים אישור כשרות על מוצר אחר. ב"ה ע"י ערנות המשגיחים בשטח, הדבר לא הגיע למכירה ללקוחות. משגיחי הרבנות במטה בנימין מכירים היטב את הנושא. בכל מקום המושגח ע"י הרבנות בנימין המשגיחים בודקים את אישורי היבוא כנדרש. בתפילה שלא תצא תקלה תחת ידינו. ונזכה לקבלת התורה מתוך שמחה וערבות".

חג שבועות שמח.
"מאוד מעניין", אנא הפסק להפוך את הפורום הנקי הזה לפורום דתי אובבסיבי!!!

Harrington

Well-known member
מנהל
"מאוד מעניין", אנא הפסק להפוך את הפורום הנקי הזה לפורום דתי אובבסיבי!!!
נו טוב, היה שווה לנסות (והיה ברור מראש שיהיו מי שלא יצליחו לעמוד בבקשה).

הפורום הוא מה שהוא, מה שכותביו עושים ממנו. לא ממש קשור אלי באשר כפי שאתה אולי יודע, אני ממש לא הכותב היחיד כאן :).

מיצינו ברשותך.

אבי בן 1231

Well-known member
נו טוב, היה שווה לנסות (והיה ברור מראש שיהיו מי שלא יצליחו לעמוד בבקשה).

הפורום הוא מה שהוא, מה שכותביו עושים ממנו. לא ממש קשור אלי באשר כפי שאתה אולי יודע, אני ממש לא הכותב היחיד כאן :).

מיצינו ברשותך.
אתה הופך את הפורום לפורום מיסיונרי יהודי, שים לב להתעניינות ה"גדולה" לנושא ספירת העומר שלך.
להזכירך! היהדות המעוות שכיום - גם היא אינה דוגלת במיסיונריות!!!

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

חג שבועות שמח.
טוב מאד שיש הדואגים ליידע,
רק מזכירה לכותב אחר שאנו מעלים גם נושאים בקשר לריקול כזה או אחר.
אתה הופך את הפורום לפורום מיסיונרי יהודי, שים לב להתעניינות ה"גדולה" לנושא ספירת העומר שלך.
הלוואי ולא הייתה התעניינות "גדולה"
לנושא ספירת העומר :cool:

Harrington

Well-known member
מנהל
פורום יהודי הוא תמיד היה. מסיונרי הוא גם לא היום :). התעניינות ב"נושא ספירת העומר", ובכן ראשית הנושא אינו שלי :). שנית ההתעניינות למען האמת גדולה פי כמה וכמה משצפיתי וחשבתי שתהיה. מידי יום עשרות צפיות. וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על ההתעניינות האדירה שלך ושל כמה אחרים בנושא, שמתקשים לעבור יומיים ברצף בלי להתייחס אליו, להקפיץ אותו ועוד :).

אגב, זה לא אתה שפתחת לפחות שני שרשורי תזכורת ייעודיים עם מה שחשבת שהוא ספירת העומר של אותו יום? אמנם, נדמה לי שזאת הייתה בס"ה אי-הבנה מצידך. נסיון מגושם משהו להצטרף להתקפות המצחיקות כביכול על שרשורי הספירה, מבלי שלגמרי הבנת מה בדיוק מצופה על-ידי קבוצת התוקפים הפבלוביים. אבל זה לא משנה את העובדה שהנושא היה חשוב לך מספיק כדי לפתוח שרשורים כאלה, כך שנראה ש"ההתעניינות הגדולה" שהצבעת עליה נוגעת לך יותר משהיא נוגעת לי :).

לא יודע מה "היהדות המעוות שכיום", אבל אכן היהדות לא דוגלת במסיונריות.

אבי בן 1231

Well-known member
פורום יהודי הוא תמיד היה. מסיונרי הוא גם לא היום :). התעניינות ב"נושא ספירת העומר", ובכן ראשית הנושא אינו שלי :). שנית ההתעניינות למען האמת גדולה פי כמה וכמה משצפיתי וחשבתי שתהיה. מידי יום עשרות צפיות. וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על ההתעניינות האדירה שלך ושל כמה אחרים בנושא, שמתקשים לעבור יומיים ברצף בלי להתייחס אליו, להקפיץ אותו ועוד :).

אגב, זה לא אתה שפתחת לפחות שני שרשורי תזכורת ייעודיים עם מה שחשבת שהוא ספירת העומר של אותו יום? אמנם, נדמה לי שזאת הייתה בס"ה אי-הבנה מצידך. נסיון מגושם משהו להצטרף להתקפות המצחיקות כביכול על שרשורי הספירה, מבלי שלגמרי הבנת מה בדיוק מצופה על-ידי קבוצת התוקפים הפבלוביים. אבל זה לא משנה את העובדה שהנושא היה חשוב לך מספיק כדי לפתוח שרשורים כאלה, כך שנראה ש"ההתעניינות הגדולה" שהצבעת עליה נוגעת לך יותר משהיא נוגעת לי :).

לא יודע מה "היהדות המעוות שכיום", אבל אכן היהדות לא דוגלת במסיונריות.
היהדות המעוות של היום אין לה כל קשר ואף לא מקרי ליהדות הצרופה והיפה, לשם שינוי מהתורה,
אותה מכבדים כיום, אם איני טועה רק השומרונים!!
מיצי בואי, עכשיו מיצינו!!!|פטיש|

Harrington

Well-known member
מנהל
היהדות המעוות של היום אין לה כל קשר ואף לא מקרי ליהדות הצרופה והיפה, לשם שינוי מהתורה
כן, מכיר את הטענה השחוקה הזאת. ארשה לעצמי להניח ש(גם)אותה מצאת באיזשהו אתר ושאינך יודע להסביר את הקשר בין הדברים שכתבת.
אותה מכבדים כיום, אם איני טועה רק השומרונים!!
אתה דווקא טועה, אבל מאחר ואין לי סיבה לחשוב שאינך יודע זאת זה מכבר מצוין, נשאיר זאת בכך.
מיצי בואי, עכשיו מיצינו!!!|פטיש|
אם אתה אומר כנראה שאתה יודע.

אבי בן 1231

Well-known member
כן, מכיר את הטענה השחוקה הזאת. ארשה לעצמי להניח ש(גם)אותה מצאת באיזשהו אתר ושאינך יודע להסביר את הקשר בין הדברים שכתבת.

אתה דווקא טועה, אבל מאחר ואין לי סיבה לחשוב שאינך יודע זאת זה מכבר מצוין, נשאיר זאת בכך.

אם אתה אומר כנראה שאתה יודע.
לא רק שאני יודע אפילו גוגל וויקיפדיה יודעים!!!
או שדבריך הם שקר, כרגיל או חירטוט כהרגל שני|תוהה|!!
מזל שיש לי חבר טוב שנקרא מר "גוגל" שיש לו חבר טוב וידען מפורסם והוא גילה לי סוד ידוע ש .............
"הדת השומרונית מבוססת על האמונה כי השומרונים הם ה"שומרים", כלומר
שומרי התורה המקורית!! לפי נוסח ייחודי של התורה המצוי בידם".

Harrington

Well-known member
מנהל
מזל שיש לי חבר טוב שנקרא מר "גוגל" שיש לו חבר טוב וידען מפורסם והוא גילה לי סוד ידוע ש .............
בכל זאת אציע שתלמד קצת מעבר למקורות אלו. אם תרצה לדייק בהם בכל אופן, זה כמובן כבר נתון לשיקולך :). כרגיל, אין שום שקר בדברי. אבל גם המצאות והשמצות אלו הם לשיקולך כידוע :).

הרבה בריאות, שבת שלום וחודש טוב.

אבי בן 1231

Well-known member
בכל זאת אציע שתלמד קצת מעבר למקורות אלו. אם תרצה לדייק בהם בכל אופן, זה כמובן כבר נתון לשיקולך :). כרגיל, אין שום שקר בדברי. אבל גם המצאות והשמצות אלו הם לשיקולך כידוע :).

הרבה בריאות, שבת שלום וחודש טוב.
סורי, איני צבוע כידוע לך לכן לא אצטרף לאיחולך הצבוע!!!

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
גם הקראים אומרים שהם היהודים האמיצים
מה אונרים המשחיים? שהם היהודים האמיתים,
ויש עוד הרוצים נתח מהיהדות, הרפורמים,
האתיופים, יש להם את הרועה שלהם,
השבח לאל לא חסר דת עבור המחפש למי להשתייך. לדעתי זו הסיבה שהיהודים לא יחיו בשלום זה עם זה, היהודים שוכחים שהגורם לפילוג הוא הגלות.

SupermanZW

Well-known member
גם הקראים אומרים שהם היהודים האמיצים
מה אונרים המשחיים? שהם היהודים האמיתים,
ויש עוד הרוצים נתח מהיהדות, הרפורמים,
האתיופים, יש להם את הרועה שלהם,
השבח לאל לא חסר דת עבור המחפש למי להשתייך. לדעתי זו הסיבה שהיהודים לא יחיו בשלום זה עם זה, היהודים שוכחים שהגורם לפילוג הוא הגלות.
מקורם של הקראים ביהודים, אבל גם הם לא יהודים, הם מפרשים משלים באופן מילולי ומפספסים את הנמשל, לוגיקה לא הצד החזק שלהם, בלשון המעטה.

SupermanZW

Well-known member
רק שכחת, השומרונים דוחים את כל הנביאים והכתובים וגם התורה שברשותם שונה מהתורה שבידי המתחזים ליהודים בני זמננו (הסבר מדוע מתחזים בהודעתי הארוכה מלפני מספר דקות) שהיא המקורית אך אין מי שמקיימה. השומרונים אינם היהודים המקוריים. למען הסר ספק, אני מכיר בכך שהיהודים המזוייפים/מתחזים בני זמננו הם כנראה צאצאי היהודים המקוריים, אבל ליהדות המקורית אין שום זכר.

שמלת תחרה1

Well-known member

חג שבועות שמח.
|תודה| על המידע.
אומנם המידע אינו ריקול.
רק מזכירה לכותב אחר שאנו מעלים גם נושאים בקשר לריקול כזה או אחר. כדי לסייע למשתמשים במוצר, והמידע הנ"ל גם בא לעזור נטו למעוניינים.

raya

Well-known member
היהדות - בהחלט מסיונרית.
לא שאני מאושרת מכך, אבל כל ה"גרעינים התורניים" , שליחי חב"ד שמנסים לשכנע אנשים להניח תפילין (או מה שזה לא יהיה), הנשים שמסתובבות בימי חמישי ליד התחנה המרכזית בירושלים (וגם בבתי חולים - סורוקה למשל) ורוצות לתת נרות להדלקה... לא חסרות דוגמאות נוספות.

Harrington

Well-known member
מנהל
היהדות - בהחלט מסיונרית.
לא שאני מאושרת מכך, אבל כל ה"גרעינים התורניים" , שליחי חב"ד שמנסים לשכנע אנשים להניח תפילין (או מה שזה לא יהיה), הנשים שמסתובבות בימי חמישי ליד התחנה המרכזית בירושלים (וגם בבתי חולים - סורוקה למשל) ורוצות לתת נרות להדלקה... לא חסרות דוגמאות נוספות.
מסיונריות היא לא החזרת בני אותה דת בתשובה, אלא (נסיונות) להמרת דתם של אנשים. היהדות לא מבקשת לשכנע בן אף דת שאיננה יהדות, להפוך ליהודי. ממש לא. היא אפילו מתנגדת למועמדים כאלה שפונים מיוזמתם.

זה שיש מחזירים בתשובה בתוך העם היהודי, זאת, על אף השימוש השגוי במונח זה גם למעלה, איננה מסיונריות.

raya

Well-known member
מסיונריות היא לא החזרת בני אותה דת בתשובה, אלא (נסיונות) להמרת דתם של אנשים. היהדות לא מבקשת לשכנע בן אף דת שאיננה יהדות, להפוך ליהודי. ממש לא. היא אפילו מתנגדת למועמדים כאלה שפונים מיוזמתם.

זה שיש מחזירים בתשובה בתוך העם היהודי, זאת, על אף השימוש השגוי במונח זה גם למעלה, איננה מסיונריות.
נראה לי שלא מעט אנשים בארץ רואים במי שאינו דתי או חרדי כמי שאינו יהודי.
ולכן יש מסיונריות גם בין יהודים.
הפרשנות שלך - לא תמיד מקובלת.

SupermanZW

Well-known member
היהדות - בהחלט מסיונרית.
להשקפת הרינגטון, מיסיונריות היא רק ניסיון להמיר את דתו של אדם לנצרות. מבחינתו, כל אקט יהודי או ניסיון להחזרה בתשובה אינו יכול להיחשב מיסיונריות.

Harrington

Well-known member
מנהל
להשקפת הרינגטון, מיסיונריות היא רק ניסיון להמיר את דתו של אדם לנצרות. מבחינתו, כל אקט יהודי או ניסיון להחזרה בתשובה אינו יכול להיחשב מיסיונריות.
לא חושב שזה "להשקפת הרינגטון". זאת משמעותה המקורית של המושג למיטב ידיעתי. אמנם אפשר להשתמש בו, בסוג של השאלה, גם לעניינים אחרים. אבל הוא לא באמת תמיד מתאים להם.

בכל מקרה, הדיון הזה מאשר/מחזק את דעתי הקבועה לפיה בתחילת דיון ראוי ליישר קו לגבי מונחים ומושגים שישמשו בדיון. זאת מאחר ופעמים רבות אנשים שונים מפרשים מונחים שונים בדרכים שונות. כך יכולים מתדיינים להתווכח שעות על גבי שעות, רק כדי לגלות (או אפילו לא) בסוף הדיון שהם בכלל מסכימים לחלוטין :).

כמובן שלא תמיד זה אפשרי וכאן למשל, מאחר ולא היה ברור מראש שעומד להתפתח דיון במשמעות המושג "מסיונריות", מעבר לטרחנות שיש במה שאני חושב שצריך להיעשות, פשוט לא הייתה הזדמנות מיוחדת לזה. אבל בכל זאת היכן שזה אפשרי, לענ"ד עדיף ואם זה לא מתאפשר בצורה 'רשמית' ומסודרת, טוב יעשה כל מתדיין אם כאשר הוא משתמש במושגים שאינם מילים פשוטות בשפה, יסביר תוך כדי הצגת עמדתו גם כיצד הוא מגדיר את אותו מושג ו/או מבין אותו. תוך כדי כתיבת הדברים אני חייב להודות שגם זה נשמע לי טרחני משהו :). אבל תכל'ס אם כולם ירגילו את עצמם לנהוג כך, הרבה מלל יכול להיחסך בהמשך הדרך. זאת מעבר לגילוי על הסכמה או אי-הסכמה שיכול לנבוע מהגדרות ברורות וידועות לכל המתדיינים, כאמור קודם.

למעלה