למי שלא שם
- סקר חדש

Animus1539

New member
למי שלא שם ../images/Emo23.gif - סקר חדש../images/Emo119.gif../images/Emo35.gif

Jerald_Admonds

New member
בנוגע לאפשרות הראשונה

"אין מקום למוסר בקסם - אני יעשה מה שבא לי!" אני לא חושב שהיה בדיון מישהו שהטיעון שלו נבע מהגישה הזאת. לפי דעתי יותר מדובר על 'ללכת על פי מערכת מוסרית פנימית, שלווא דווקא תמיד חופפת למוסר החברתי'. אז נכון שהחלק השני של המשפט שרשמת מתאר את הנ"ל בצורה אמנם קצת גסה אבל נכונה, אבל אף אחד לא טען שאין מקום למוסר (מכל סוג שהוא) בקסם. אני מאמין שלכל אחד מאיתנו יש קווים מנחים מאוד חזקים וברורים בכל הנוגע לעבודתנו המאגית.

Dia Leoghann

New member
שוב אני לא רוצה לחפש את הציטוט

שוב אני לא רוצה לחפש את הציטוט המדויק, אבל היה מישהו שאמר (gwizard או Rainbird) משהו בסגנון - "אין קשר בין מאגיה ומוסר" או "אנחנו מדברים על מאגיה, מה הקשר למוסר". יכול להיות שנפלט לו והוא לא באמת התכוון.....

gwizard

New member
שכחת אפשרות

CowboyNeel made me do it
מה, זה לא סלאשדוט ?

Wing Chan

New member
שכחתם שזה לא פורום מאגיה ?

יש לזה פורום שונה. בסדר, לדבר על זה מדי פעם זה סבבה ואני מבין שיש פה כאלה שמתעסקים בזה, אבל אם אתם רוצים לנהל על זה דיונים כאלה מעמיקים - יש לזה פורום.

Wing Chan

New member
ולמה אין תשובה סטייל

"זה לא מעניין אותי. מקומן של המכשפות זה על המוקד, מצידי." ...בשבילי?

Animus1539

New member
כי לא חשבתי על כזו תשובה...

אני אנסה להתחשב בסקרים הבאים במעגל יותר גדול של דעות...

gwizard

New member
לא, לא שכחנו

תראה, רוב הפאגאנים היום עוסקים בסוג זה או אחר של מאגיה אז אני חושב שהדיון מאוד רלוונטי לפורום שלא לדבר על כך שהוא מעניין מאוד. פורום מאגיה, עם כל הכבוד, לא מספק במה מספקת מספיק לנהל דיונים מהסוג הזה.

ToryMaster

New member
|מצביעה|

אני חושבת שאם אנשים יפסיקו לרדת כל הזמן על פורום מאגיה ובמקום זה ינסו לשפר אותו, הוא יוכל לספק במה מספקת מספיק.

gwizard

New member
סליחה ?

תפקידו של מי זה לבנות את הפורום, של המשתתפים או של המנהל ? את, כמנהלת, צריכה להראות יוזמה וידע כדי שאנו, אלו שכותבים בפורום, נרצה לתרום משהו. כרגע זה נראה כמו לוח מודעות רגיל ללא שום יד שתכוון את הזרם לכיוון הרצוי. אנשים יפסיקו לרדת על פורום מאגיה ברגע שפורום מאגיה (קראי את) ישנה את הגישה שלו.

ToryMaster

New member
כן, אבל אתה זה שיורד עליו

אז אם יש לך בעיה ספציפית, תגיד מה היא ותנסה לעזור, אם הבעיה שלך היא איתי [וכבר עלינו על זה שזה ככה, לא ברור למה דווקא אני], תסגור את זה מולי, לא מול הפורום.

gwizard

New member
אני לא "יורד" עליו

אלא מצביע על חולשותיו. וכבר אמרתי לך יותר מפעם אחת מה צריך לעשות, כולל בהודעתי האחרונה. את פשוט מסרבת להקשיב או להבין. ולגבי עזרה, אם לא שמת לב אני כבר עושה זאת. בכך שאני כותב בפורום מאגיה ועוזר מדי פעם בתשובות. כן, הבעיה שלי היא איתך, אך לא אישית, אלא "מקצועית". את אמורה להיות מנהלת, מישהי ברמה יותר גבוהה מחברי הפורום. לנהל פורום לא שונה כל כך מלנהל יחידה עסקית או צוות. שני הדברים דורשים מידה מסויימת של מנהיגות, כריזמה, דיפלומטיות וידע/ניסיון נרחבים. אם בתור מנהלת אין לך את זה אז העובד הכי זוטר לא יכבד אותך ולא יקשיב לך. כנ"ל חברי פורום. אני חושב כי יש לך את הפוטנציאל הדרוש להיות מנהלת פורום טובה ומוכשרת, אך פשוט חסר לך ידע וניסיון בתחום עליו את מופקדת - מאגיה. אולי כדאי שתתחילי לקרוא יותר על כל מיני אסכולות ושיטות ואז לנסות את מה שקראת כדי לקבל ניסיון. תתחילי לפרסם מאמרים על הנושא, אבל כאלו שיענו על כל השאלות הנפוצות ביותר ששואלים וגם כאלו שמרחיבים ידע. תפרסמי חומר לא רק למתחילים, אלא גם למתקדמים כדי שגם לי ולארדן ולחתול צ'שיר ולעוד אנשים יהיה גם מעניין. בקיצור, אל תשבי באדישות ותחפשי מה למחוק, אלא תחשבי על דרכים חדשות ומעניינות להשקיע ולפתח את הפורום. כל זאת מותנה, כמובן, שכך שאת רוצה לפתח את הפורום. אבל מצד שני, אם את לא רוצה, אז מה את עושה כמנהלת שלו ?

ToryMaster

New member
בתור התחלה?

שומרת שלא יהיו שם ויכוחים מטופשים. אבל זה המצב, אין לי את היכולת לכתוב מאמרים כרגע, אז למה שאנשים לא יעשו משהו בעצמם ויכתבו מאמרים שאני אוכל להוסיף במקום רק להתלונן?

gwizard

New member
.....

כבר הסברתי לך למה. אני, לדוגמה, לא מעוניין לעשות לך את העבודה. אם אני רואה שלך לא ממש אכפת ואת לא ממש משקיע מעצמך, אז למה שאני אעשה את העבודה שלך במקומך ?

gwizard

New member
עזבי

אני יודע שאת מבינה את מה שאני אומר לך, רק שאין לך כוח להתחיל לעבוד עכשיו וגם לא ממש אכפת לך. כרגע הפורום מתנהל בצורה סבירה כי יש את ארדן שמתערב מדי פעם וגם אני מספק לפעמים אייטמים, אז למה לך להתאמץ... נכון, פורום זה קבוצה, פורום זה לא את ובשבילך, אך את שוכחת שלכל קבוצה יש מנהיג והוא זה שקובע בסופו של דבר את אופי הקבוצה ומכוון אותה לכיוון הרצוי בעיניו. כרגע את לא מנהיג וגם אין שום קבוצה, אלא אנשים רנדומליים ואת כחלק לא מוגדר בתוך האנשים האלה. אם את רוצה דוגמאות לפורומים שהצליחו ליצור קבוצה, תסתכלי על פורום מג'יק. שם החברה דבקים אחד בשני, המנהלים משמשים צומת לדבק ובאותו זמן שומרים על הכללים, כמובן. תסתכלי גם בפורום שלי. אפילו שיש לי פחות מ-10 אנשים קבועים, אנחנו כולנו מלוכדים אחד עם השני, בלי עצבים, בלי אגו וכן עם רצון לעזור אחד לשני. זה מה שעושה קבוצה טובה שיש לה מנהיג. אבל עזבי את כל זה....תמשיכי לשבת על התחת ולא לעשות כלום....רק אל תתפלאי אחרכך כאשר אני אומר כי הפורום שאת כאילו מנהלת לא מתאים לדיונים רציניים.

מנהל אינו מנהיג

תפקידו של המנהל הוא לשמור על המסגרת המאפשרת דיונים תרבותיים, ואולי גם הכוונת מבקרים חדשים, ודחיפת חברי הפורום לעשייה. העשייה עצמה, מכל מקום היא עניין *שיתופי*. כל אחד תורם כפי יכולתו. אין מה לצפות שהמנהל יתרום הכי הרבה, ואם מעניינים אותך דיונים ברמה גבוהה יותר - תיצור אותם. זאת ועוד - פורום מאגיה, מן הראוי שתשרור בו אנרכיה (לא כאוס, אנרכיה). מאגיה היא אקט אנרכי - היא חיבור בלתי אמצעי אל העולם ואל אנשים אחרים, במינימום תיווך האפשרי. מן הראוי שפורום שמורכב מאנשים שעוסקים במאגיה, יתנהל בצורה דומה. וניטפוק לשוני קטן, שמפריע לי מזה זמן מה - שים לב מתי אתה משתמש ב"כי" ומתי ב"שֶ". לרוב הצורה השניה עדיפה על הראשונה. שבת שלום, -רובין עוטה המגבת.

למעלה