למי שמאמין בסקרים שזה כל אלה מקדימה

למי שמאמין בסקרים שזה כל אלה מקדימה

אתם הרי מאמינים בסקרים, נכון? מה השאלה בכלל, הרי אתם חיים רק בסקרים. אז בסקר הערב של הפרופ' אבי דגני: קדימה ממשיכה לרדת ועכשיו היא על 39 מנדטים (בסקר כמובן), העבודה ממשיכ להתחזק ועכשיו היא כבר על 23 מנדטים, הליכוד מתחזקת גם היא במנדט ועכשיו היא על 15 מנדטים, ואילו שינוי נמחקת. ז אם באמת אתם מאמינים בסקרים, אתם לא יכולים להאמין רק לסקרים שמטיבים איתכם, אתם חייבים להאמין לכל הסקרים, והסקר של היום בערב שהוצג בתוכנית פוליטיקה, המגמה של ירדה בכוחה של הבועה הוירטואלית קדימה נמשכת, ובהתאם לזאת נמשכת גם העלייה בכוחה של מפלגת העבודה המחודשת שמדברת לעם ישראל בגובה העיניים.

bhnadav

New member
סקרים נאים ביותר.

קדימה יורדת במנדט, העבודה עולה במנדט, הליכוד עולה במנדט. חוץ מהעלייה הגדולה של האיחוד הלאומי, הכל בגדר הנורמה, בייחוד כשבסקר מקביל של ערוץ 22 (מאגר מוחות) התוצאות משקפות גם הן את התמונה - קדימה עם 42, העבודה 19 ורק הליכוד שם קצת יותר למטה (15 כמדומני). התמונה פחות או יותר ברורה נכון לרגע זה, אבל אנחנו חודשיים לפני בחירות - הכל יכול להתפתח כמובן. ישנה מגמה קלה של ירידה של קדימה ועלייה קלה של העבודה והליכוד (העבודה ברוב הסקרים, הליכוד דווקא לא) - אבל אלה תנודות נורמליות. ככל שנתקרב למועד הבחירות, המגמות - אם יתחזקו, יהיו משמעותיות יותר. נחמד ש-Ynet פתחו פורטל בחירות בו יש השוואה גרפית של הסקרים השונים בקשר לקדימה, העבודה והליכוד

נכון, אני מאמין שזה די משקף.

קדימה תעמוד על 38-42 מנדטים, העבודה 21-24 הליכוד בין 12 ל 16.ז ה מה שאני אישית חושב שיהיה בבחירות. דרך אגב, אתה מוזמן להשתתף במשחק למעלה, מעניין אותי מה אתה מציע...

ממתיק - אל תאמין לסקרים !!!

החלטנו לומר לסוקרים שאנחנו מצביעים עבודה ,כדי לתת לך אשליות שבחרתם רשימה "מנצחת". דרך אגב ,אם אלוף השביתות שלך רוצה לדאוג לעניים , שייקח קצת כסף מהמשכורות "הצנועות" שהוא חילק לבכיריו ומקורביו בהסתדרות.

Tru Man

New member
צפיתי בפוליטיקה הערב

ולדעתי הנתון הכי משמעותי בכל הסקר הזה הוא ש30% מבוחרי קדימה עדיין מתלבטים אם להצביע בסופו של דבר לקדימה או לא. 30% זה המון אנשים שיכולים להכריע בסופו של דבר את הבחירות. אני מאמין שעד למועד הבחירות נראה שינוי גדול ביחסי הכוחות והמאזן יתאזן פחות או יותר בין העבודה לקדימה, כשבסופו של דבר העבודה המוכרת יותר והסולידית יותר תגבר על קדימה אני מעריך בלפחות עשרה מנדטים. על כל פנים לדעתי הקואליציה שתוקם בסופו של דבר תהיה מורכבת מהעבודה+קדימה+מרץ.

bhnadav

New member
כשמי מרכיבה את הקואליציה?

מפלגת העבודה? למה שקדימה תיכנס לקואליציה כזאת?

Tru Man

New member
כי אין הבדל משמעותי בין התיים

והיום בפוליטיקה כולם הדגישו את העובדה הזאת. על כן אם קדימה לא תצטרף לכזאת קואליציה, יגידו עליה שהיא לא עומדת מאחורי הבטחותיה, ומה שקרה לשינוי יקרה גם לקדימה שתתייבש באופוזיציה במשך 4 שנים ובסופו של דבר לא יישאר ממנה שום דבר מלבד הבטחות ריקות מתוכן.

bhnadav

New member
אז זהו,

שאת מתארת מצב שהוא אינו אפשרי, מפני שהעבודה לא תקים קואליציה ללא קדימה.

Tru Man

New member
זאת בדיוק הסיבה שקדימה תהיה בפנים

כי רק ממשלה שתורכב מהמפלגות שמאמינות באותו מצע מדיני ושכל הפרשנים מציינים את העובדה שאין ביניהן הרבה הבדלים תוכל להגשים את המדיניות הזאת ולהשיג את כל המטרות שאהוד אולמרט דיבר עליהן הערב בנאומו בכנס הרצליה, אלא אם כן אתה רוצה להגיד לי ולכולם פה, שהדברים שאמר אולמרט נאמרו על ידו סתם רק כדי לצאת ידי חובה ואין מאחוריהם דבר???

bhnadav

New member
ממש לא.

אבל לא רק שלא מדובר במצע מדיני זהה, אלא גם מדובר באנשים שונים שמתכוונים להוציא את הדברים לפועל. אני בתור תומך קדימה לא מאמין שממשלה בראשותו של עמיר פרץ תוכל להביא למהלכים כאלה. אבל העניין הוא, שכתבת שאם קדימה לא תצטרף לממשלה בראשות העבודה, היא תישקע באופוזיציה 4 שנים, ותסיים כמו שינוי. הגבתי שהדבר אינו נכון, מהטעם שאם קדימה מחליטה מסיבות שונות לא להיכנס לקואליציה, אין קואליציה בראשות העבודה. לכן, זה לא העניין פה.

the new L

New member
וההפך אינו נכון?

האם קדימה יכולה להקים קואליציה ללא העבודה? סביר להניח שלא (אלא אם תבגוד במצביעיה ותכניס לקואליציה מפלגות כמו המפד"ל או הליכוד). ולכן אני מניח שבכל מקרה שתיהן יהיו בקואליציה כאשר ראש הממשלה יהיה יו"ר המפלגה הגדולה מבין השתיים.

והנה גם תוצאות הסקר מאמש

תוצאות הסקר של פרופ' אבי דגני שהוצג אתמול בערב במסגרת התוכנית פוליטיקה: קדימה יורדת ל39 מנדטים העבודה עולה ל23 מנדטים הליכוד עולה ל15 מנדטים ש''ס צועדת במקום עם 9 מנדטים המפלגות הערביות צועדות במקום עם 9 מנדטים האיחוד הלאומי עם 9 מנדטים מרצ יחד עם 6 מנדטים ישראל ביתנו עם 6 מנדטים יהדות התורה עם 4 מנדטים שינוי נמחקת ל0 מנדטים כפי שכבר ציינתי, אני לא ממש מאמין בסקרים, אך מאמין במגמות שלהם, אבל בכל מקרה, הסקר הזה כמו כל שאר הסקרים, נועד למי שכן מאמין בסקרים.

למעלה