A6
זה גודל בסדר גמור. בהתחלה קצת קשה להתרגל אבל בסופו של דבר, מסתדרים וזה מספיק ודי והותר להכל. כמובן שבמידת האפשר רצוי להשיג A5, אבל אני חושב שיותר מA5 כבר פחות או יותר מיותר. לי יש A6, קיבלתי אותו בתחילת השבוע, בהתחלה הפחידו אותי שהוא קטן מידי אבל בסופו של דבר מתרגלים. הסיבה שזה לא משנה, אם את רוצה הסבר, היא פשוטה מאוד: כשמציירים על דף ניתן לשלוט בהרבה הרבה יותר דיוק על מיקום העפרון\עט\מכחול\מחק. בנוסף, הכלים האלה משאירים צלקות על הדף מה שעוזר עוד יותר למקם את הכלי על קו, במידה ורוצים לחזור עליו שוב ושוב כדי לחזק אותו וכו'. בלוחות הגראפיים, אין צלקות על הפלסטיק, אין אפשרות להסתכל עם העין על היד שלך ועל השפיץ של העט או העפרון, או המחק וכו', ולכן זה מעט יותר קשה לדייק בקווים ספציפיים. מה שזה יוצר, זה את הצורך לעבוד עם ZOOM גבוה על פרטים קטנים כדי להגיע לתוצאות. עבודה בZOOM גבוה נדרשת גם עם A6 וגם עם A5 וגם עם כל לוח אחר שקיים לצורך העניין. עכשיו השאלה היא, האם כשאת מציירת את משתמשת בקווים גדולים וארוכים, או קצרים וקטנים? אני למשל מצייר בקווים קטנים וקצרים, ולכן הA6 מספיק לי, כי לא יוצא לי לצייר קווים ארוכים מידי, וכשכן, אני פשוט עושה ZOOM OUT לכמה רגעים. אז בשורה התחתונה, A6 יספיק לך, ויום אחד, אם תרצי, בטוח תוכלי להרשות לעצמך אחד יותר גדול, ואפילו מדגם יותר מתקדם. עד אז, תאמיני לי שהA6 יספיק. בנוגע לרזולוציה - זה מאוד מאוד מאוד חשוב. הGRAPHIRE עדיף בהרבה על הVOLITO.