למי שמבין בעטים דיגיטליים...

למי שמבין בעטים דיגיטליים...

היי פורום, אני רוצה לקנות עט דיגיטלי של וואקום. אבל אני מתלבטת בין volito לבין graphier יש הבדלים משמעותיים במחירים ביניהם... רציתי לדעת האם שווה להשקיע יותר כסף בשביל ה-graphier? שאלה נוספת... האם לוח גרפי בגודל A6 הוא מספיק טוב לאיורים? אור.....

Hamsta

New member
מחק

לגראפייר יש כזה, והוא מאוד נוח, אבל אפשר לחסוך עליו. A6 לא בדיוק אופטימלי, אבל אפשר להסתדר איתו, גם לציור.

scalla

New member
מחק ממש לא עושה את ההבדל...

הרבה יותר נוח ללחוץ E. לי יש אינטוס והייתי מוותר על כל הקיצורים כולל המחק, אבל הLPI הגבוה וההטעיה של הזוית לא הייתי מוותר. נ.ב. לגרפירה יש LPI יותר גבוה לפי זכרוני וA6 זה בהחלט לא אידיאל. אגב, אני לא בטוח אבל נדמה לי שבווליטו אין לחצן על העט וזה כן יכול להיות הבדל של שמיים וארץ.

Hamsta

New member
דווקא הלחצנים על הצד פחות בשימוש אצלי ../images/Emo13.gif

לוליטו יש פחות רזולוציה 1016 dpi לעומת 2000, אבל לשניהם 512 דרגות רגישות. ההשוואה נעשתה בין volito 2 ל graphire 4 classic

Shinkan

New member
A6

זה גודל בסדר גמור. בהתחלה קצת קשה להתרגל אבל בסופו של דבר, מסתדרים וזה מספיק ודי והותר להכל. כמובן שבמידת האפשר רצוי להשיג A5, אבל אני חושב שיותר מA5 כבר פחות או יותר מיותר. לי יש A6, קיבלתי אותו בתחילת השבוע, בהתחלה הפחידו אותי שהוא קטן מידי אבל בסופו של דבר מתרגלים. הסיבה שזה לא משנה, אם את רוצה הסבר, היא פשוטה מאוד: כשמציירים על דף ניתן לשלוט בהרבה הרבה יותר דיוק על מיקום העפרון\עט\מכחול\מחק. בנוסף, הכלים האלה משאירים צלקות על הדף מה שעוזר עוד יותר למקם את הכלי על קו, במידה ורוצים לחזור עליו שוב ושוב כדי לחזק אותו וכו'. בלוחות הגראפיים, אין צלקות על הפלסטיק, אין אפשרות להסתכל עם העין על היד שלך ועל השפיץ של העט או העפרון, או המחק וכו', ולכן זה מעט יותר קשה לדייק בקווים ספציפיים. מה שזה יוצר, זה את הצורך לעבוד עם ZOOM גבוה על פרטים קטנים כדי להגיע לתוצאות. עבודה בZOOM גבוה נדרשת גם עם A6 וגם עם A5 וגם עם כל לוח אחר שקיים לצורך העניין. עכשיו השאלה היא, האם כשאת מציירת את משתמשת בקווים גדולים וארוכים, או קצרים וקטנים? אני למשל מצייר בקווים קטנים וקצרים, ולכן הA6 מספיק לי, כי לא יוצא לי לצייר קווים ארוכים מידי, וכשכן, אני פשוט עושה ZOOM OUT לכמה רגעים. אז בשורה התחתונה, A6 יספיק לך, ויום אחד, אם תרצי, בטוח תוכלי להרשות לעצמך אחד יותר גדול, ואפילו מדגם יותר מתקדם. עד אז, תאמיני לי שהA6 יספיק. בנוגע לרזולוציה - זה מאוד מאוד מאוד חשוב. הGRAPHIRE עדיף בהרבה על הVOLITO.

limoranima

New member
ה"ווליטו" הוא צעצוע. חבל על הכסף שלך (מנסיון)

ולדעתי- A6 קטן מידי. זה אמנם מאוד אינדיווידואלי אבל עדיין- גם אם את מציירת בתנועות מפרק קטנטנות ה-A6 לא מותיר שום מרחב תנועה. A5 זה ממש בסדר. אם תשאלי אותי- עדיף להשקיע במשהו שישרת אותך כמו שצריך :) (בזמנו קניתי "אינטאוס" חדש בגודל A5 ולמרות שלקח לי חצי שנה לשלם עליו אני מרוצה ברמות.) שיהיה בהצלחה ותהני.

למעלה