למי שמחזיקים "מניות של אוצר מפעלי ים בע"מ"

למי שמחזיקים "מניות של אוצר מפעלי ים בע"מ"

מידע שקבלתי מבית המשפט העליון בתגובה לשליחת פקס בו אנחנו מבקשים להסתלק מהסכם הפשרה עד 18.03.3018, מצורף.

הודעה נוספת שקבלתי במייל מכמה אנשים שמחזיקים במניה

"לאור ההתפתחות הרצ"ב מאת XXX, אני מבקש שהועד יברר מה הוא מצבנו
" מחזיקי המניות שרוצים לפרוש " הנוכחי לגבי הסכם הפשרה ותקפותו לגבינו. כן לקבל בהקדם ח"ד משפטית –מקצועית מעוה"ד הדין שמטפלים בנידון שתופץ ע"י הועד לכולנו.
אם אכן המצב הינו כפי שמנוסח ע"י עו"ד שפירא מהעליון, אזי אולי אין מקום להמשיך במאבק שלנו ובהתנגדותנו "
----------------
תגובה של הוועד מיום 22.02.2018
"הועד יברר (למרות שהוא יודע) ויביא את דברי עורכי הדין .
מה שהוועד יודע בוודאות, שניתן להסתלק מהסכם הפשרה של עו"ד לויט וכן
כי ב 27 בדצמבר הוגש ע"י עורכי הדין תביעה ייצוגית חדשה.
הנתבעים בתביעה הזו קיבלו זמן עד ה-1.4.2018 לתגובה. אז בית המשפט המחוזי בתל אביב, יחליט לגבי ההמשך ".
לידיעתכם.

ועדת החוקה חוק ומשפט אישרה היום (ד') את צו תובענות ייצוגיות

<table> <tbody> <tr> [TD]
</td> </tr> </tbody> </table>
ועדת החוקה אישרה את הצו המעניק לרשות מקרקעי ישראל הגנות בתובענות ייצוגיות</h2>
</h3>

21 בפברואר 2018, ו' באדר תשע"ח, בשעה 12:10
</p>
משרד המשפטים: רמ"י היא הגוף הראשון אך בכוונתנו לאשר הסדר דומה לגופים נוספים ובהם תאגידי המים וקופות החולים</p>
</p>
ועדת החוקה חוק ומשפט אישרה היום (ד') את צו תובענות ייצוגיות (תיקון התוספת השנייה לחוק), התשע"ז–2017. הצו יאפשר להגיש תובענה ייצוגית נגד רמ"י על כל סוג של גבייה כספית שנעשתה שלא כדין ולצד זאת יעניק לה את ההגנות שיש בחוק במקרה של תביעה כנגד "רשות", כמו אי-אישור תובענה ייצוגית נגדה במקרה שבו הודיעה רמ"י על חדילה מהגבייה שלא כדין. הצו יחול בתוך 30 יום מיום פרסומו ולא יחול על בקשה לאישור תובענה ייצוגית ועל תובענה ייצוגית שתלויים ועומדים.
לכתבה באתר הכנסת כאן 21.02.2018
</p>

[/TD]

f3awb

New member
כדי לוודא שאני מבין (ואני לא)

היתה תביעה ובית המשפט החליט/הושגה פשרה ועכשיו אתם מנסים לתבוע שוב ?

אם הושגה פשרה מדוע אתם תובעים שוב ?

כמה הייתם אמורים לקבל עבור כל מניה או ליתר דיוק בכמה הוערכה החברה לצורך התשלום לבעלי המניות ?

צהרים טובים

אני במצבך אם יש לך מניות.
יש וועד שמנהל בהתנדבות את הטיפול. עורכי הדין סוכובולסקי ומנע מנהלים את הנושא.
הנדלניסט מהבקעה העלה לכאן באדיבותו,את כל הפרטים הידועים לו כך התגלגל לידי. אני מנסה להעביר את הידוע לי.
בית המשפט למיטב ידיעתי פסק 426.63 ש"ח למניה .
בפועל יש שהעריכו שהשווי שלה כ-20,000 ש"ח אולי יותר.
לא נוהגת לפרסם פרטים של אנשים, שלח לי מייל אוכל לשלוח לך מה שקבלתי. הרוב מצוי כאן. למעט פרטים אישיים של הוועד והמייל.
חשוב, ניתן לפרוש עד 18.03.3018 ,
ותתקים אספה של מחזיקי מניות ב26.02.2018 בשעה 16:00 בנמל תל אביב
הנגר 22. המידע על בג"צ פורסם באותיות נאנו בעיתון, כך התוודעתי למרבית המידע.
תודה למי ששלחו לי את המידע.

f3awb

New member
שלום,אין לי מניות בחברה הזו ,יש לי בחברה שנמצאת במצב דומה

ונקראת "החברה לפיתוח ת"א" ,גם שם בעלי המניות לא מקבלים כלום ואפילו אין תביעה,אין מי שיארגן.
לחברה לפיתוח ת"א יש 60 דונם על חוף הים בצפון ת"א ליד שפך הירקון היכן שבעבר הרחוק (שנות ה30) היה יריד המזרח אם אני לא טועה.

תודה
יצחק

הייתי שמחה לעזור

התודות מגיעות לנדלניסט שבזכותו הגיע עלי מידע בנושא.
רב הנסתר על הגלוי.
יש באתר ארכיון המדינה רשימות של מחזיקי המניות.
ייתכן שתמצא עוד אנשים שיש להם מניות?
אנחנו מצאנו הרבה מוכרים ויידענו אותם אישית.
מכעיס שהודעות על מפרסמים לגיל השלישי ובכלל באותיות נאנו
ומי שאיננו קורא עיתונים ואין לו אינטרנט כלל איננו מודע.
כך מסבנים את הציבור.
עצוב מאוד שהציונים שלא היה להם אוכל למחיה נתנו את שהיה להם לקמת המדינה ועכשיו היא מפקירה אותם או את הצאצעים.
אני לא צדברת על הכסף
מדברת על כך שאיש לא דואג לשמור על זכרם.
יש ברשימות חברי כנסת, ועוד אנשים יקרים שהקדישו רבות למדינה.
עצוב מאוד.

f3awb

New member
את צודקת ,התאור מדויק אבל יש לזה סיבה טובה מאוד

השווי של עשרות דונם על חוף הים של ת"א הוא גדול מאוד (אינני יודע מה שווי
המדויק של דונם כזה אבל יכול להעריך) .

במקרה של החברה לפיתוח ת"א מספר בעלי המניות הוא יחסית קטן,מספר המניות
כנ"ל (כ 10,000),יש בין בעלי המניות אנשים שמצבם הכלכלי הרבה יותר טוב משלי
והם בחרו שלא לנהל הליך משפטי אז כנראה שכך זה יסתיים.
גם במקרה של החברה לפיתוח ת"א היתה מודעה קטנה באותיות בגודל של נמלים
קטנטנות במיוחד .

כך גם לגבח מניות אוצר מפעלי ים בע"מ

מזל שישנם אנשים טובים שמיידעים.
אם תהיה לי תשובה עניינית אאשלח לך מסר.

סיפורו של נמל מיותר וקרקעות שמעולם לא היו בבעלותו.

סיפור הקמתו של נמל ת"א היה שנוי במחלוקת מתחילתו, הקמתו נבעה מהצורך לייצא ולשנע תפוזים מפרדסי א"י כאלטרנטיבה לנמל יפו שהיה בשליטה ערבית.

כידוע חופי א"י [אז ועכשיו] מוצפים בחול מהנילוס ומי החופים רדודים, לכן מלכתחילה אוניות להובלת פרי היו עוגנות בלב ים [במרחק של מאות מטר מהחוף ללא כל מעגן והעלאת הפרי היתה פרמיטיבית ע"י סירות ומנוף האוניה, העמסת הפרי היתה איטית והיא גזלה המוני סבלים ולדעתי היתה מאוד לא ריווחית.

באם תבדקו את חברי הדירקטוריון של חברת "אוצר מפעלי ים" שכולם היו אנשי מנגנון "מפלגתי" [מה שקרוי היום מקבלי ג'ובים] למעט מנהל הנמל כול חברי הדירקטוריון היו אנשים מטעם, המנגנון הלך והסתאב ולאחר הקמת המדינה הוא באמת הפך מיותר.

החברה והנמל מעולם לא היו ריווחיים ותמיד נדרשו תקציבי מדינה כדי להחזיקו ולא לטבוע, החברה העסיקה כמעט אלף איש שיוצגו ע"י ההסתדרות [תעודה אדומה למי שאינו מכיר] הנמל סבל מלא מעט שביתות,ושוב המנגנון היה מסואב.

מהיות חברת "אוצר מפעלי ים" חברת מניות שקיבלה תמיכה היסטורית מהמון "יהודים טובים", ארגוני עובדים, גופים ציבוריים גדולים, ויהודים מחו"ל [אירופה וארה"ב] הכסף שבהם נרכשו המניות נבלע בתפעול הלקוי של הנמל , אנשי המנגנון דאגו לחלוקת מניות יסוד ושליטה לתפעול הנמל ולמנוע מהמשקיע הקטן השפעה כל שהיא על רכושו והפעלתו את הנמל.

מדינת ישראל דאגה להגדיל את שטח הנמל ע"י הקצאת שטחים מקק"ל ורשות הפיתוח [אדמות נפקדים] אך מעולם לא העבירה את הבעלות באותם קרקעות, הם ידעו כבר אז שיבוא יום ובעלי מניות המיעוט ידרשו את כספם, ולכן מעמד הקרקעות היה כל השנים לא ברור ושווי החברה לא כלל בתוכו את שווי הקרקעות שהלך והאמיר עם השנים.

כשהחלו תביעות לקבל תמורה על המניות [כפי שפרסמתי כאן] כבר בשנות ה-60, ניתנה תמורה של כ-200 לירות לערך על כל מניה, והמוני מניות נמכרו כבר אז על ידי בעליהם.

והאחרים תובעים היום את שווי הקרקעות ששייכים לכאורה לחברת "אוצר מפעלי ים" , בתי המשפט אמרו את דברם באופן סופי ומוחלט, בעלי המניות יקבלו סך של כ- 400 ש"ח למניה וכאן החשבון נסגר.

ראו מה אמר כבוד השופט גרוניס בנדון :
כיום מחזיקה החברה במתחם של כ-90 דונמים ברצועת החוף בצפון של תל אביב (להלן – שטח הנמל). החברה עוסקת בהשכרה של שטחים ומבנים בשטח הנמל, וכן בתחזוקה ובפיתוח של שטח זה.
לטענת המדינה, שאינה שנויה במחלוקת, תמונת הזכויות המשתקפת כיום ממרשם המקרקעין היא כדלהלן:
על שם החברה רשומים 3 דונמים בלבד משטח הנמל. [מזחים ושטחי ימי]
רוב שטח הנמל רשום על שם המדינה. כמו כן, רשומים חלקים מהשטח על שם הקרן הקיימת לישראל, עיריית תל אביב וגורמים פרטיים.

לגבי חלק מהמקרקעין הנמצאים בבעלות המדינה או הקרן הקיימת לישראל נחתם חוזה חכירה בין החברה לבין מינהל מקרקעי ישראל (להלן – המינהל). יתרת השטח מוחזקת על ידי החברה ללא הסכם כתוב.

כדי למנוע כל אפשרות מבעלי המניות לתבוע זכויות בעתיד בוצעה הפקעה.
בשנת 1973 פורסמה הודעה על הפקעה לגבי שטחים רבים באזור הנמל על ידי החברה הממשלתית "אתרים", וזאת מכוח הרשאה שניתנה לה על ידי שר האוצר לפי סעיף 22(2) לפקודת הקרקעות (רכישה לצורכי ציבור), 1943. בשטח שהופקע נכלל, בין היתר, שטח הנמל, כולו או רובו. ההפקעה התבצעה לצורך הוצאתו לפועל של פרויקט שנודע בשם "עיר ימים" או "מרינה סיטי"...

אחת הסוגיות המרכזיות הנמצאות בלב ההליך היא שאלת זכויותיה של החברה על המקרקעין הנכללים בשטח הנמל. בעניין זה מציגים הצדדים עמדות מנוגדות. לשיטת המדינה, הרישום במרשם המקרקעין משקף באופן מלא את תמונת הזכויות על שטח הנמל. היינו, החברה היא בעלים של שלושה דונמים משטח הנמל בלבד. כמו כן, יש לה לחברה זכות חכירה במקרקעין שלגביהם נחתם חוזה חכירה עם המינהל. באשר ליתרת השטח המנוהל על ידי המינהל, סבורה המדינה כי על החברה לשלם למינהל דמי שימוש ראויים בגין השימוש בו לאורך השנים

לסיכום...
אין כל סיכוי לכל תביעה חדשה אם תבוא, זו המציאות.

כתבה שהתפרסמה ב-2001 בנושא מניות הנמל בגלובס

כאן[URL]http://http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=536342[/URL]

המנכ"ל לשעבר של אוצר מפעלי ים ומזכירת החברה לשעבר מואשמים בגניבת מניות במאות אלפי שקלים
המדינה: "מאשה בן-ישי היתה הרוח החיה בגניבות, שנעשו חלקן בידיעתו של יגאל טביב; המניות נמכרו ליואל לוביאנקר, העומד לדין גם הוא"
14/11/2001, 17:09 יצחק דנון

למעלה