למי שמכיר את הבורגרים של טבע דלי

למי שמכיר את הבורגרים של טבע דלי

אם הבורגרים שלהם טבעוניים אז מאיפה השומן הרווי?
לא הצלחתי למצוא רשימת רכיבים או תמונה עם רשימת הרכיבים, לכן אם מישהו יוכל לעשות זאת כאן, אשמח

Ofericko

New member

יש שומן רווי גם במקורות צמחיים ולעומת זאת יש גם שומן לא רווי במקורות מן החי. במזון מן החי אחוז השומן הרווי הוא גבוה ואחוז השומן הלא רווי נמוך ולהיפך: במזון מן הצומח אחוז השומן הרווי נמוך והלא רווי - גבוה.
אאל"ט, בשמן קוקוס ובשמן דקלים (וגם אולי באגוזים?) יש שומן רווי גבוה מהממוצע הנמוך שבמזון הצמחי.

ועכשיו גידי מוזמן לבוא ולתקן את דברי

תודה על ההסבר

האמת שהסיבה ששאלתי את זה היא כי אני מודה שהשבוע חוויתי איזשהו משבר קטן ביחס לשווארמה הצמחונית בראשל"צ, כשעד עכשיו חשבתי שהם מכינים את הבורגרים שלהם במקום ורק עכשיו התברר לי שהם מזמינים אותם מטבע דלי. מה שאומר שאם עד עכשיו חשבתי שאני אוכלת משהו בריא, מתברר שאכלתי סתם ג'אנק תעשייתי.
פשוט חיפשתי את הרכיבים כדי לראות עד כמה זה באמת "נורא" מבחינה בריאותית. (מבחינת חומרים משמרים וכו')

עד עכשיו

לפעמים אכלתי פעמיים-שלוש בשבוע (לא תמיד). עכשיו, כשאני כבר יודעת, אני אולי לא אתנזר מזה אבל פשוט אדע לאכול לעיתים יותר רחוקות. בכל אופן זה משהו שחשוב לדעת לידע כללי, למרות שאני לא אובססיבית על אוכל בריא אבל משתדלת שרוב התזונה שלי תהיה בריאה וטבעית ולא אוכל תעשייתי/מעובד.

Ofericko

New member
מסכים עם המגמה. ללא ספק.

אבל אני בטוח שאם תפנקי את עצמך עם איזה המבורגר כזה מושקע פעם או פעמיים בשבוע, לא יקרה לך כלום...

vegetalien

New member
האם כבודו יודע

מהי הבעיה העיקרית עם "פעם ב-"? שיש יותר מדי דברים שאוכלים "פעם ב-".

ביום ראשון אוכלים את המלאווח פעם ב-.
ביום שני דופקים את הצ'יפס המלוח עם קטשופ פעם ב-.
ביום שלישי אוכלים את פאי הפקאן של המנהלת ונאמר פעמיים ב- כי טוב.
ביום רביעי מרביצים בורקס תרד פעם ב-.
ביום חמישי שותים את המשקה החריף פעם ב-.
ביום שישי יורדים על הפיצה הטבעונית של דומינוס פעם ב-.
וביום שבת צמים, כי צריך גם לרזות פעם ב-.

fergiG

New member
קטע.. כי באמת הכנתי כזה לפני

יומיים והיה לזה בול טעם של השווארמה הצמחונית..
פתרת לי את התהייה

27182

New member
תיקון

יש שומן מהחי עם אחוז נמוך של שומן רווי (למשל שומן סלמון), וכמו כן יש שומן מהצומח עם אחוז שומן רווי גבוה. בשומן קוקוס יש למשל כ-90% שומן רווי (יותר מכל שומן מהחי).

RSPA

New member
ראוי היה לציין גם את הכולסטרול שבסלמון

לעומת האין-כולסטרול בקוקוס.
שהרי ברורה לך מטרת השאלה המקורית.

27182

New member
השאלה המקורית הייתה מהיכן מגיע השומן הרווי

להמבורגר. השאלה לא הייתה מה ההשפעה הבריאותית של השומן הרווי בהמבורגר.

RSPA

New member
הענין הבריאותי הוא לב השרשור

ורווי לא-רווי הוא אך מבוא לשם.
קרא שוב את הכל.

בהזדמנות אשמח לשמוע דעתך מה יותר בריא: מאכל עם הרבה שומן רווי וללא כולסטרול או מאכל עם מעט שומן רווי אבל שיש בו כולסטרול ?

27182

New member
שאלה כללית מדי

מה זה "הרבה שומן רווי" ומה זה "יש בו כולסטרול" ?

RSPA

New member
כמו בדוגמא של סלמון מול קוקוס

מתייחס ל100 גרם:
סלמון - 3 גרם שומן רווי ; 55 מ"ג כולסטרול.
קוקוס - 30 גרם שומן רווי ; 0 (או קרוב לו) כולסטרול.

27182

New member
תשובה

אני נשווה שמן סלמון (20 ג' רווי, 485 ג' כולסטרול ל-100 גרם) מול שמן קוקוס (87 ג' רווי, 1 ג' כולסטרול).
השאלה היא מה זה בריא? אני מניח שהחשש שלך משומן רווי וכולסטרול הוא בשל העובדה שהם מעלים LDL. אז מבחינה זו, שמן הסלמון כנראה לא מעלה LDL ביחס לפחמימה (כי למרות שיש בו שומן רווי וכולסטרול, יש בו גם הרבה שומנים לא רווים שמורידים LDL ביחס לפחמימה).
שמן הקוקוס לעומת זאת מעלה LDL (כנראה, בערך ביחידה אחת לכל 2 גרם שמן).
אני אציין ש-LDL הוא לא המדד שצריך להסתכל עליו אלא ApoB. את ההשוואה לפי ApoB אני לא יכול לבצע כי אני לא יודע את ההשפעה של כולסטרול על ApoB.

כמובן שהתשובה למעלה מתעלמת מהשפעות אחרות שיכולות להיות לרכיבים השונים בשני השמנים.

למעלה