למי שמעוניין

אריק7554

New member
למי שמעוניין../images/Emo91.gif

הערב ב-yes3 בשעה 22 הסרט סאנשיין אפוס על משפחה יהודית בהונגריה של המאה ה-19 עד לנפילתה במאורעות הקשים של המאה ה-20. שחקנים:רייף פיינס וויליאם הארט במאי:אישטוון סאבו הונגריה 1999

דרדרית

New member
הסרט בהונגרית?

שמחה שהתחברת להוויה ההונגרית. עוד נגלה שבאחד הגילגולים הקודמים היית משלנו

אריק7554

New member
לא יודע אבל יש תרגום../images/Emo9.gif

ואם אין אז אקרא לך ותתרגמי לי טוב????

ok45

New member
סרט מצויין ומומלץ

הסרט באנגלית, משחק ובימוי מצויינים והוא ממש מעוגן במציאות שהייתה וזאת מעדות של אמא שלי שזוכרת את המאורעות שהסרט עוסק בהם. הסרט איפשר לי הצצה אל העולם בו חיי אבי בבודפסט בתחילת המאה ומאורעת שחוותה אימי בימי טרום ומלחמת העולם השנייה. לא מחוברת ללויין אבל מקווה שההקלטה של הסרט ששודר לפני יותר משנתיים בכבלים שרדה את מעללי ילדי, זה כנראה הזמן לברר ולשוב לצפות.

ברק 188

New member
היי לא ראיתי את ההמלצה פה אבל...

במקרה ראיתי אתמול את הסרט,סרט חובה לכל בני "תרבות הונגריה" אני משער שניתן להשיג בספריות ה DVD וידיאו.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif לגבי הסרט סנשיין

תודה לממליצים. בקשתי מחתני שיקליט לי אותו, כי לי יש ערוצי זהב, ואני כבר מחכה לראות אותו. חתני הרוויח, כי בשל ההקלטה, כבר נשאר לראות, ומאד נהנה. (אין לו קשר למוצא הונגרי). ולגבי הסרט שבזמנו המלצתי עליו (תיבת הנגינה), וכתבתי לכם שבקשתי מערוצי זהב להקרינו, שלחתי להם גם פקס לפני כמה ימים, ובקשתי שוב. וגם בקשתי, שאם אפשר, שישתדלו להקרין בערוץ שכולם, גם אלו שאין להם דיגיטלי או שמנויים על יס, יוכלו לראות, ומאותה סיבה, שלא יקרינו בבוקר (כי יש אנשים עובדים), ולא בשישבת (כי יש דתיים). אולי, אם עוד כמה מכם יבקשו, הם יתרצו יותר, ויסכימו להקרין את הסרט. בינתתים, לא קבלתי מהם תשובה. evike

עב

New member
מצטרפת לברק 188

באמת סרט חובה. כל כך דומה למציאות של המשפחה שלי - פשוט מדהים! הבורגנות, ההתנצרות כתנאי להתקדמות בסולם החברתי כלכלי, הגאווה להשתייך להונגריה, השבר הגדול של השואה ואחריה וההתמכרות לקומוניזם עד שהתפכחו גם מהחלום הזה... המשפחה שלי בהונגריה הפכה להיות משפחה עם "ליבה יהודית" בלבד. עצוב (לי) לומר, אבל לא מצאתי צעירים יהודים מתחת לגיל 20 במשפחה שנותרה שם!!! אם מותר לשאול: איך זה אצל המשפחות שלכם?

ok45

New member
המשפחה שלי בהונגריה

במסגרת חיפושי השורשים שלי התמקדתי בשלב זה (וגם הוא תקוע) במשפחת סבי מצד אבי שלא היה לי קצה של מושג עליה, אבי נפטר כשהייתי בת 16 והוא מעולם לא סיפר על משפחתו. מצאתי אצל אמי כתובת של אדם בהונגריה שהציג עצמו כבן דוד של אבי, הכתובת הייתה אצלה שנים והיא לא יצרה איתו קשר. אני אזרתי עוז וכתבתי מכתב באנגלית וחיכיתי לתשובה, היא הגיעה כעבור זמן רב באנגלית עם המון פרטים על המשפחה שמעולם לא ידעתי, לא זה המקום לספר על הגילויים המשפחתולוגיים אבל...הפתעה גדולה הייתה העובדה שבן הדוד נשוי ליהודיה ולהם 2 בנים שהם יהודים האחד אפילו נשוי ליהודיה והם מצפים לילדם הראשון. הצעיר הוא זה שאני מתכתבת איתו בדוא"ל בהתמדה רבה (הוא האחראי על התכתובת באנגלית) וממנו אני לומדת גם על חיי הצעירים היהודיים בבודפשט. מסתבר כי הם הולכים לבית כנסת חוגגים חגים יהודיים הוא לומד עברית בבית ואלנברג ומאד מעורה ומתעניין בארץ. ההורים גרים ב"בולושוגיורמוט" ושם הם מקיימים אזכרה שנתית לקרבנות השואה בהשתתפות אנשי הקהילה. מקווה מאד לפגוש אותם השנה וסוף סוף להרכיב עוד כמה חלקים בפאזל הענק והמורכב של משפחתי.

ok45

New member
תיבת הנגינה - סרט נפלא

לקראת יום השואה כדאי לעורר שוב את חברות הכבלים והלווין לשדר אותו, הוא חובה ולא רק לנו ה"הונגרים".

עב

New member
באלאשג'יארמט עיר ואם

משפחתו של אבי גרה בכפר בסביבה ואבא שלי למד שם בגימנסיה...אבל זה היה מזמן, נדמה לי שהוא סיים את חוק לימודיו ב - 1938.

למעלה