למי שסקרנית מה נגמר עם הבישול

למי שסקרנית מה נגמר עם הבישול

שבוע ראשון של מבצע בישול דווקא הסתיים לא רע בכלל... כאמור הקציצות התפרקו, אבל זכו למחמאות על הטעם, ויש לי עוד ארבע קפואות לשבוע הבא. ואז אני אעשה עוד קצת ובתקווה זה יצא טוב יותר. אח"כ עשיתי עוף עם ירקות לקוסקוס, שיצא מאוד טעים והגבר אהב אבל המרק קצת רטוב מדי. אז סיננתי קצת נוזלים, ובכל מקרה הקפאתי שתי בוכטות לשבוע הבא. את הלקח למדתי - כששמים ירקות קפואים, צריך להקטין את כמות הנוזלים במרק... ובאיזה ערב אילתרתי חביתה עם נקניקיות כמו שהצעתן פה ושוב קיבלתי מחמאות, וארוחת בוקר של אחרי תורנות הייתה בורקסים... אז אני מתחילה להשתלט על העסק, טפו טפו טפו... אם אני אצליח לבשל פעמיים-שלוש בחודש, ולהקפיא בין לבין ולאלתר כמו שהצעתן על בסיס אורז ופסטה ופשטידות אני אהייה בסדר. מה גם, גיליתי שאמא של החבר של אחותי עושה להם משלוחי אוכל קבועים, שלהם כבר נמאסו כי זה חוזר על עצמו, אבל הגבר בטח יאהב... אז אני אנסה להתחנף, להציע להכין להם פשטידה או משהו בתמורה לאורז וכאלה... מגניב, לא ?
 
הילה, מה זה השעות האלו?!?../images/Emo35.gif

שמונה בבוקר יום שבת??? את ממש משכימת קום!
 

אופה3

New member
הילה היקרה, משהו קטן על מנת לעזור

אורז נשמע מאוד מאוד מסובך להכנה והאמת זה הכי קל שיש, תראי יש שתי שיטות תבחרי לך מה הכי נוח. הכמות המדוברת היא שתי כוסות אורז לבישול, זה מספיק בהחלט לזוג. השיטה הראשונה היא, להרתיח בסיר טפל, תקני את הסיר הזה, האורז יוצא מעולה מכל סיר, מניסיון כבר של שבע שנים אני אומרת. לשפוך שני כוסות אורז לתוך מסננת ולשטוף בהרבה הרבה מים, בהתחלה זה יוצא לבן, בגלל צבעו של האורז אחר כך , זה נהפך למים רגילים, להרתיח שלוש כוסות מים בתוך סיר הטפל, שמגיע לרתיחה, לשפוך כף שמן רגיל, ואת האורז, לתת רתיחה , ולהנמיך את האש, אחרי שתי דקות לתת עירבוב קל עם כף מעץ, ולעזוב את האורז, עד שאת רואה שהמים שמבעבעים לא מבעבעים יותר, כל זה לוקח בערך 10-15 דקות, לכבות את האש, ואחרי עשר דקות, לערבב את כל האורז, ככה האורז לא נהיה גוש אחד שקשה להפריד אותו, אחרי שמכבים את האורז, הוא ממשיך להתבשל מעצמו, וזה הכי טוב. שיטה שניה, לקחת בצל, לטגן אותו קלות, את האורז כמובן לשטוף כמו בשיטה הראשונה, , להרתיח שלוש כוסות מים בקומקום חשמלי, אחרי שהבצל קצת מזהיב, להוסיף את האורז, לתת טיגון קל של דקה, להוסיף את המים הרתוחים, וכף שמן, ושוב כמו בשיטה הראשונה, לתת עירבוב אחרי דקה, להנמיך את האש, וזהו אותו הדבר. אם את רוצה לגוון, בזמן שהמים רותחים, בשני השיטות את יכולה להוסיף שני כפות מרק בטעם עוף, זה משנה את הטעם וזה מאוד טעים, וברתיחה אחרי הנחת האורז אפשר גם להוסיף אפונה וגזר מקופסאת שימורים. לפי הטעם שלכם, אני לפעמים עושה רק עם מרק עוף, ולפעמים מוסיפה גם גזר וואפונה. שיהיה בתאבון. האופה
 
תודה !

כשאגיע הביתה (אני עכשיו אצל אבאמא) אעתיק את זה למסמך המתכונים שהכנתי )שהכיל את כל הטיפים שלכן משבוע שעבר)... ואיישם את זה אפילו בימים הקרובים... שוב תודה.
 

daldan

New member
הילה את יכולה להוסיף קישור

להמלצות והטיפים שקיבלת אני לא מצליחה למצוא את זה
 
אני בכלל טיפוס מוזר...

בעיקרון אני תמיד קמה מוקדם... אבל היום זה בגלל הגבר, שעות ההשכמה הן נוראיות - 06:00 ביום של עבודה, והיום הוא היה תורן, אז קמתי איתו וכו´... גם תמצאי אותי כאן הרבה פעמים בלילה כשהוא תורן, כי אני לבד... אבל עכשיו מתחילה שנה"ל ו-3 ימים בשבוע אני מתחילה ב-08:00, אז גם אני אהיה עסוקה... או כשאני יושבת מול המחשב (המון- הרצאות, חיפוש חומר, כתיבת תרגילים...) אני מעלה את האינטרטנטנט ברקע.
 
כל הכבוד!

אם אני רוצה להיות ערה בשש עדיף שלא אלך לישון... אפרופו מתכונים קלים, יש את הספר "בישול בקלי קלות" (של רות סיקיס). אחלה מתכונים ובאמת קלים.
 
למעלה