למי שעוקב אחרי הפרקים שמשודרים בארהב

Nimst

New member
למי שעוקב אחרי הפרקים שמשודרים בארהב

(
) מישהו ראה את הםרק שהראה debate בין שני המתמודדים בסדרה בשידור ישיר?

לא מגלה, אבל כמה עובדות

אלן דג'נרס מנחה בפרק הנ"ל ומשתתפת גם ג'נין גרופלו. זה הפרק היחידי שרוב הצוות אינו מופיע בו. הפרק שודר/צולם פעמיים: בשעה 9 בחוף המזרחי וכעבור 3 שעות שוב בשעה 9 בחוף המערבי. בסקר שנערך בין צופי העימות 71% מהצופים אומרים שסנטוס (ג'ימי סמיתס) ניצח בו.

trilliane

Well-known member
מנהל
ספויילר בהודעה שמעלי

אגב, כיאה לפרק ספיישל הוא גם פרק ארוך מהרגיל (52 דק' בערך), כנראה בגלל שהם מדברים בו לאט מהרגיל
אגב, זה שג'נין גרופלו משתתפת בו זה לא משהו מיוחד, היא מופיעה בתפקיד אורח קבוע ברוב הפרקים שקדמו לו. דווקא בפרק הזה ההופעה שלה מינימלית ביותר ורואים אותה בסה"כ לכמה שניות.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני ראיתי (אין ספויילר בהודעות)

היה בהחלט מיוחד ושווה. לפני שבועיים קניתי את עונה 6 ב-DVD (זה היה לפני שידעתי שהיא תשודר בלווין, אבל לא משנה, בכל מקרה אין לי YES). טוב שקניתי ב-DVD, כך גם נהניתי מאיכות תמונה מצויינת וגם יכולתי לטחון את כולה במרתון (שהתפרש על פני שלושה סופ"שים) מה שהתגלה כחשוב בעונה שבה יש יותר מדי פרקים שמסתיימים בקליף-האנגר. כיוון שגם סוף העונה הסתיים בקליף האנגר, חרגתי ממנהגי והחלטתי שאני חייבת לראות את ההמשך, גם אם אין לי תרגום. תוך שעתיים היה לי את פרק 7X01 על המחשב, ותוך פחות מ-24 שעות סיימתי לצפות ב-7X07 (ועכשיו צריך לחכות עד 4.12!
). אז נכון, בלי תרגום אני מבינה הרבה פחות (במיוחד כשהם מדברים מהר בחדר המצב על מקומות וענייני צבא שאני לא מבינה בהם); למרבה המזל מאז שסורקין עזב הם מדברים קצת יותר לאט, באופן כללי. מהדיון (7X07) נהניתי הכי הרבה - כיוון שזה דיון טלוויזיוני הנסיבות חייבו אותם לדבר לעם, כלומר לאט, ברור ובלי מילים מסובכות מדי (אולי בגלל זה הפרק היה ארוך מהרגיל?) וסוף סוף ממש הבנתי הכל!
אגב, גם בהודעה שלך אין ספויילר - הפרק נקרא "הדיון" וזה ברור מתחילתו במה מדובר, זו לא הפתעה, כך שלהגיד שהיה בו דיון בין המתמודדים לנשיאות (כשמי שלא הגיע לעונה 7 בכל מקרה לא יודע במי מדובר) זה ממש לא ספויילר. כל מי שחי בארה"ב וחשוף לאמצעי התקשורת (או סתם עוקב אחרי ענייני טלויזיה) כבר שמע על הפרק לפני הצפיה, זה לא היה סוד או "הפתעה" (ומי שישן או היה מנותק הבין את זה בשניות הראשונות של ההקדמה לפרק).

Nimst

New member
תראי,

בתור אולטרא-רגישה לספוילרים, אני יכולה להגיד לך שאני לא אוהבת לדעת שום דבר על פרקים עתידיים. לא קו עלילה כללי, לא שחקנים או שחקני אורח (ולא משנה אם לא אומרים לי איזו דמות הם ישחקו) ואפילו לא אם הפרק ישודר בשידור חי או לא. אז בשבילי כל דבר שמכיל מידע לגבי פרק שעדיין לא שודר בארץ הוא ספוילר.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני שונאת ספויילרים, אבל יש גבול

יש איזשהו גבול סביר, כמו למשל מידע שיוצרי הפרק לא טורחים לשמור בסוד או לא מנסים להפוך אותו להפתעה, והם בהחלט בונים על זה שרוב האנשים ידוע לפני הצפיה בפרק, למשל השם שלו (ומקפידים ששמות הפרקים לא יהיו ספויילר, ובפרט בבית הלבן הם גם מופיעים בתחילת כל פרק, אז זה לא שאפשר לא לדעת אותם) או העובדה במקרה הזה שמדובר בפרק שמשודר חי, שמי שאיכשהו הצליח לפספס את זה בפרומואים וכו' הבין את זה כשלפני הפרק היתה הקדמה של אלן דג'נרס, וזה היה בערך המשפט הראשון שהיא אמרה. אז אני למשל לא ידעתי שזה הולך להיות חי, וגיליתי את זה כשאלן דג'נרס פתאום הופיעה לי על המסך לפני תחילת הפרק ואמרה את זה. האם זה היה משנה לי לשמוע את זה מפי אלן או לקרוא את זה באינטרנט / לשמוע על זה בתקשורת? לא, כיוון שזה לא חלק מהפרק עצמו, וזה לא סוד ולא הפתעה וכלום לא נפגם בידיעה שלי אם הייתי שומעת על זה לפני זה ואומרת לעצמי "וואלה?" או ששמעתי על זה עכשיו מאלן ואז אמרתי לעצמי את אותו "וואלה?" בדיוק. אגב, אני חושבת שרוב הצופים בארץ ידעו שאלי דנקר עומד להופיע בתחילת עונה 6 כיוון שזה דבר שסוקר בהרחבה בתקשורת. זה פרט שולי ולא מהותי, ואני באמת מתקשה להבין איך הוא יכול לפגום בהנאה מהפרק באיזשהו אופן. אגב, אאל"ט השם שלו מופיע כשחקן אורח עוד לפני שרואים אותו בפרק, כך שגם יוצרי הסדרה בחרו לפרסם זאת מראש ולא שמרו על המידע הזה כעל "הפתעה" מיוחדת. מי שזה פוגם לו בהנאה צריך כנראה לחיות בהסגר, אחרת באמת אני לא רואה אפשרות למנוע מעצמך מידע כזה. גם לגבי שחקנים אורחים, בבית הלבן לא מנסים לשמור עליהם בסוד - הם תמיד מופיעים בכתוביות בהתחלה, ואם לא שם אז בפתיח (שמכיל לפעמים רמזים גסים מאד לדמויות שעומדות להיות קבועות), ואפילו לפני הפתיח לרוב מספיק לראות את ה"בפרקים הקודמים" כדי להבין באילו נושאים הפרק הולך להתמקד ואילו דמויות הולכות להופיע בו... יש כמות מינימלית של מידע שאפשר לאזכר כדי לשמור על האפשרות לקיים איזשהו דיון. מי שלא רוצה גם בדיון הכי מינימלי בעולם כי אפילו לדעת את שם הפרק זה מבחינתו ספויילר, ויודע שהוא עד כדי כך רגיש, יכול פשוט להדיר את רגליו מהפורומים או לא להיכנס להודעות שברור מכותרותיהן שהן מדברות על פרקים/עונות בהם הוא טרם צפה. אל תבקשי ממני למנוע משאר האנשים שלא סובלים מרגישות מוגזמת למידע טריוויאלי את האפשרות להיכנס ולקרוא הודעות שלא מפריעות להם בכל מקרה.

Nimst

New member
ספוילרים

לך זה אולי לא היה משנה לשמוע מראש או לשמוע מאלן דג'נרס - אבל יש אנשים שזה כן משנה להם. כמו שאמרתי, אני מאוד רגישה לספוילרים, אבל אני בהחלט לא היחידה. הקביעה של ספוילר, מבחינתי, לא הולכת לפי מה שיוצרי הסדרה בחרו לפרסם - אני לא צופה בפרומואים, למשל, כי הרבה פעמים הם ממש נותנים את כל הנקודות העיקריות של העלילה. ושוב, אני מכירה הרבה אנשים שעושים את אותו הדבר. סביר להניח שיוצרי הסדרה פרסמו מראש שהפרק יכלול דיון נשיאותי לייב מהסיבה הפשוטה שזה יביא רייטינג. זה לא שזה היה קריטי לצפיה בפרק - עובדה שהם טרחו לציין את זה בהתחלה למי שפספס את הפרסום הקודם. כמובן שאי אפשר לשים ספוילר לכל פרט הכי קטן שקשור לפרק, צריך למצוא איזשהו שביל זהב באמצע שירצה פחות או יותר את שני הצדדים.

trilliane

Well-known member
מנהל
ואני חושבת שזה בדיוק שביל הזהב

ולכן לא סימנתי ספויילר; מי שרגיש לכל פיסת מידע הכי קטנה שיש, יודע שהוא כזה, ולכן מראש יודע להיזהר (למשל לא להיכנס לפורום שבו דנים בסדרה, או פשוט לא להיכנס להודעות בפתילים שמדברים על פרקים שהוא לא ראה). אני יכולה להעיד על עצמי שזה בדיוק האופן בו נהגתי במקרים דומים, כשבאמת לא רציתי לדעת כלום על פרק או סרט מסויים. אבל זה שאני לא רוצה לדעת כלום לא צריך להיות העונש של האחרים; במקרים אחרים כן עניין אותי לדעת פרטים מסויימים שאין "ספויילר" מהותי, ולכן נכנסתי להודעות שדנו בפרקים/סרטים מסויימים שטרם ראיתי כל עוד לא היה בהן ספויילר.

Nimst

New member
אז אנחנו לא מסכימות בעניין

לכל מנהל יש שיקול דעת להפעיל, וזו הבחירה שעשיתי. ניסיתי להסביר לך את ההיגיון, אבל מעבר לזה אני לא רואה טעם להמשיך ולהתווכח.

trilliane

Well-known member
מנהל
לכל מנהל יש זכות

אבל מנהל טוב יודע להיות קשוב לאנשים אותם הוא מנהל. הפורום הזה גם ככה קטן ומצומצם, ופרט אלייך לא ראיתי אף אחד שמביע רגישות עד כדי כך גבוהה לכל שביב מידע הכי קטן. אני מאמינה שכדאי להתאים את הפורום למשתתפיו ולא רק למה שמתאים באופן אישי למנהלת. גם אני לא רואה טעם להמשיך להתווכח, ולמעשה אני גם לא רואה טעם להמשיך לכתוב בפורום בו הפחד מספויילר הוא כ"כ גדול שהוא מייד מסרס כל דיון הכי תמים. אני מאד אנטי ספויילרים בעצמי, ואני מכבדת את רצונו של הזולת לא להיחשף למידע מספיילר, אבל אני גם מאמינה שספויילר הוא כשמו - מידע שמקלקל את חווית הצפיה, ולא כל מידע שהוא לגבי פרק הוא כזה. מי שרגיש במיוחד יכול להימנע מראש מכניסה לפתילים עם כותרות המבהירות שמדובר בפרקים/עונות שהוא טרם צפה בהן (ואני יכולה להעיד על עצמי שאני טורחת ליידע על נושאים כאלה מראש) או אולי עדיף לו להישמר ולהתרחק בכלל מפורומים. אם אני צריכה להתחיל לחשוב ששם פרק שטרם שודר הוא ספויילר, או שהנשיא השתעל בפרק זה ספויילר, או לחזור על משהו שנאמר בשניה וחצי הראשונות של הפרק ובכל הפרומואים שלו הוא ספויילר... באמת שאני נהיית עייפה רק מלחשוב על זה, אני מעדיפה כבר לא לכתוב וזהו. אז כדי להקל עלי לכתוב וכדי להקל עלייך לנהל, אני פשוט אעזוב את הפורום ואמצע פורום אחר שבו אפשר לנהל דיון סביר. No hard feelings.

Nimst

New member
זו בחירה שלך

מבחינתי מספיק בהחלט לשים איקון ספוילר בראש שרשור שמדבר על פרק שעדיין לא שודר בארץ, ולא להתחיל לברור איזו אינפורמציה בפרק היא ספוילר ואיזו לא. זה נשמע לי סביר, כך עשיתי תמיד. חבל לי לשמוע שזה מה שיגרום לך לעזוב את הפורום, אני לא חושבת ששווה לעזוב מקום שנותן לך במה לכתוב ולשמוע על סדרה שאת אוהבת רק בגלל דבר כזה, שאני לא מאמינה שבאמת ישנה את חווית הגלישה בפורום. אם תחליטי בכל זאת לעזוב - המשך גלישה מהנה בתפוז, ושיהיו לך חיים נעימים

למעלה