למי שעושה השנה בגרות בספרות...

Wing Chan

New member
למי שעושה השנה בגרות בספרות...

אהלן לא יודע איפה לשאול את זה אז אני שואל פה אז אם יש פה י"בניקים שעושים השנה בגרות בספרות כמוני (ואני מניח שיש) אז בבקשה שיעזרו - הבנתם לעזעזל מה וכמה צריך לבחור בבגרות? יצא המיקוד, סבבה, יש לי את החומר שצריך ללמוד. אבל כוסעמק מה צריך לבחור? כול פעם שהמורה ניסתה להסביר דיברתי\ישנתי\סתם הייתי מחוץ לשיעור כי היא זונה פאשיסטית. מי הבין? נגיד בפרק 1 יש 9 שירים (3 ימי ביניים, 3 ביאליק, 3 שירה מודרנית) - כמה צריך לבחור? שיר אחד מכול נושא? ובפרקים הבאים מה צריך לבחור? :\ חוץ מפרק 5 ששם זה סיפור שלא נלמד וצריך לנתח אותו (ז"א לחרטט ולהרגיש חכמים ומבינים). תודה מראש לעוזר\ת\ים

הרי:

יש חמישה פרקים: שירה, סיפור קצר, דרמה, רומן ונובלה, אנסין. הרומן ונובלה והאנסין הם פרקי חובה, ומבין שלושת הפרקים האחרים אתה בוחר שניים. ככה שאתה עושה שני פרקי חובה ושני בחירה. הבנתי שלא בדיוק שואלים אותך לגבי שיר מסויים, אלא אתה בוחר שירים מאלו המוצעים לך ומשתמש בהם בתור דוגמאות, ודברים בסגנון, בתוך התשובה שלך לשאלה כללית. אה, ואתה לא יכול להשתמש פעמיים בשיר של ביאליק או פעמיים בשיר מהמאה ה-20 או פעמיים מימי הביניים, אלא צריך לשלב. נראה לי. בפרק של השירה 2 שאלות, בסיפור קצר בחירה 1/3, בדרמה בחירה 1/3. בפרק של הרומן יש שאלה אחת אבל נראה לי שאתה יכול לבחור לגבי איזה מהרומנים לענות עליה.

תגובה

עשיתי את הבגרות שנה שעברה, כמו שאמרו - יש לך בחירה בשירים חלק מהשאלות בשירים הן כלליות, והן טובות לכל השירים בנושא מסויים, למשל ישאלו אותך משהו על מערכת יחסים, או על מישהו שאיבד משהו קרוב אז אני משער שלמדת כל מיני שירים שזה יתאים להם יש גם שאלות ספציפיות לשירי חובה כמובן עצה שלי, תוריד שאלונים ישנים מהאינטרנט, ותסתכל על המבנה, ממה שאני מבין הוא אותו דבר כמו בשנה שעברה ובשנה לפני

Wing Chan

New member
מקפיץ עם עוד שאלה או שתיים

1. אפשר למשל לבחור בפרק א'+ג' ? ז"א לעשות את פרק השירים (א'), ואת פרק הדרמה במקום הסיפור הקצר. אמנם שיפרה זה סיפור קל אבל שיפרהת היה רק שאלה אחת ולכו תדעו על מה תהיה השאלה השנייה (הבנתי שיש שתיים ואחת על שיפרה בטוח)...בפרק השלישי יש את ילדי הצל ואנטיגונה ונראה לי שתהיה שאלה אחת רק על אחד מהם, לא? כי את ילדי הצל אני יודע טוב. 2. בפרק א' צריך לבחור שתי שאלות? ז"א שני שירים מנושאים שונים? נגיד באחד ביאליק ואחד ימי הביניים? כי אז בעצם לא צריך ללמוד את כול שלושת הנושאים אלא רק שניים, אז בעצם אם אני לומד ביאליק (שזה קל, כול שיר כמעט אותו דבר) וימי הביניים (את כול ה-3 בכול קטגוריה) אז אני מכוסה מבחינת פרק א'? כי שירה מודרנית לא למדתי בכלל ויש לי חומר רק על שיר אחד משם. תודה

Wing Chan

New member
*שאלה אחת רק על אחד מהם = בחירה

בין שתי השאלות (שאלה על אנטיגונה ושאלה על ילדי הצל).

In Vain

New member
תשובות:

1 - כן, אפשר. 2 - שתי שאלות, כל אחת נושא שונה. נגיד, אי אפשר לענות 2 שאלות רק על ביאליק...

למעלה