למי שקרא את אתגר קרת?

purple

New member
למי שקרא את אתגר קרת?../images/Emo45.gif

אז אני אחרי צינורות עם כאבי בטן נוראים של צחוק! חוץ מהומור מופרע הדימיון והמקוריות בסיפוריו מפתעים כל עמוד מחדש אז מי כותב באותו סגנון / אותו תיחכום מה אתם יכולים להמליץ? ניסיתי לקרוא סופר ישראלי אחר(אני מעדיף לא לציין שם כדי לא לפגוע) מייד אחרי זה מממ... וזה ניראה לי כל כך טפל אז אשמח לשמוע המלצות על סופר בסגנון יום טוב לכולנו סגול

jewell

New member
לדעתי

אין בארץ אף אחד שכותב באותו סגנון ומצליח לא להיות מזעזע :) גם אני חיפשתי, אך לא לעומת זאת לאתגר קרת יש עוד ספרים רבים (געגועי לקיסינג´ר, הקייטנה של קנלר, ועוד) שאתה יכול בהחלט להנות מהם. מכמה מהסיפורים שלו אגב, נעשו סרטים קצרים ("לשבור את החזיר" למשל, שהוקרן לא מזמן בערוץ 4) גיל הראבן אגב, כותבת גם היא סיפורים קצרים.נובלות מצויינות, למקרה שאתה מעוניין להרחיב את הרפרטואר שלך... אני ממליצה בחום על "ארוחת צהריים עם אמא" שהוא קובץ סיפורים, ועל "שאהבה נשפי" שהוא רומן. ג´ול

purple

New member
כמובן שקראתי את השאר

אך צינורות הוא אסופה מוצלחת ביותר תודה על שאר ההמלצות!

KATCHA

New member
לדעתי! לדעתי! לדעתי! בלה.

חמדתי, יקירי. חידה לי אליכם - מה פסול במשפט הבא : "לאתגר קרת יש עוד ספרים רבים (געגועיי לקיסינג´ר, הקייטנה של קנלר, ועוד) שאתה יכול בהחלט להנות מהם." [רמז, "ועוד".] ניחשתם נכון רבותיי, לאתגר מכובדנו אין עוד ספרים. הבעיה בהחלט לא בו, אלא בסגנון הצגת הדברים (הרי לא הוא ´אשם´ שאין לו יותר משלושה ספרים). אז אולי זה מוסיף לך עוד ארבע נקודות במבחן בספרות ג´ולה, אבל באמת שאיו צורך למרוח ולייצר יש מאין. --- ועכשיו, רגע בנסיון לעזור בלי ביקורת. אמנם למר קרת יצאו שלושה ספרים עד עתה, אבל באתר של ´במה חדשה´ הוא התגלמות האלוהים על פני האדמות ואנשים מנסים להדמות אל סגנון הכתיבה שלו. די בהצלחה, עושה זאת ארז רונן (דמות מוכרת בבמה?), ואם תחפש, אני בטוחה שתמצא עוד (לא טרחתי במיוחד). קצ´ה.

galahead

New member
המממ... לדעתי (בלי סימן קריאה)

אתה אומר שאתגר קרת נתפס באיזשהו מובן (או באיזשהו מקום) כ"התגלמות האלוהים על פני האדמות"? טוב, הגיע הזמן אם כך לפתוח בשליחות מיסיונרית לקידום האתאיזם... אה, תודה על החידה... גל

jewell

New member
קצ´ה, בחור מקסים שכמותך

סתם לידיעתך, אני את הבגרות בספרות סיימתי לפני הרבה זמן, וכנראה שבהצלחה, כיוון שהתקבלתי אפילו למוסד האוניברסיטה המכובד! אני מציעה שתבחן את עצמך ואת ניסוחיך הכה שובי-לב ומקסימים, ותתחיל תהיזהר בלשונך, כי חכמולוגיות אינה תכונה אהודה. ג´ול

KATCHA

New member
ג´ול, כלי עולם, גבר.

אני שמחה שסיימת את הבגרות בספרות. כמה יחידות? אולי נדון על כך בשיטת המסרים, או אפילו על כוס קפה בביתי או בביתך. אם אכן כך, בוודאי הצלחת להבחין שרסקולניקוב (אני בטוחה שלא על זה אתם נבחנים שם באוניברסיטה, כמובן) הוא זכר, אך לא כל אדם בו תפגשי במהלך חייך יהיה כזה. מה לעשות, נוצרתי בצלם חוה. אבל בואי נעזוב את התפל וניגש לעיקר (אולי לא כמו שעשית את בהודעתך, אבל אני כאן בכדי לשמש דוגמא ומופת לבית ישראל) - התעקשת להתמרמר על אופן ניסוח דבריי, אם היית מתעלמת מצורת הכתיבה, היית מגלה שהביקורתיות על מריחת-תשובות, במקומה היא. לאוניברסיטה, ווא-הו. מי המרצה שלך? אולי נדון על כך בשיטת המסרים, או אפילו על כוס קפה בביתי, בביתך או בביתו. חכמולוגיה אינה תכונה אהודה? ומה לגבי ציניות זולה?

jewell

New member
קצ´ה, בחורה עדינה וגברית שכמוך

באמת פלא שפספסתי את נשיותך.... הרי רק נשים מסוגלות לכזו כמות רוע לב. אני במקרה הצלחתי שלא להגיע ללימודי ספרות באוניברסיטה, כיוון שהפסיכומטרי שלי עלה על 400 כפי שאני בטוחה שגם שלך. את אמנם ללא שום ספק בחורה אינטליגנטית, אבל אני בספק רב אם ה EQ שלך מגרד אפילו את סף הממוצע הכללי. (כל זאת כמובן, מתוך הנחה שאת יודעת מהו EQ)... דוגמא ומופת את יכולה אולי לשמש במקום אחר אם לא אכפת לך. אנחנו לא פה בחיפוש אחר עצמינו ומודלים שונים, אלא כדי להתדיין בנעימות על ספרים, מה שאת מסרבת משום מה לעשות. "מריחת התשובות" כפי שאת מכנה אותה, היתה בסה"כ תשובה תרבותית ונסיון לעזור למישהו (אכן, לעזור לאדם אחר. אני מניחה שזהו לא קונספט מוכר לך). לגבי כוס הקפה, אני אאלץ לסרב בנימוס. ודרך אגב, הציניות שלי לא רק שאינה זולה, אלא שהיא שווה הרבה יותר מנסיונותיך לפגוע ולהעליב אנשים בלי שום סיבה נראית לעין. בואי ואתן לך רמז - ישנן דרכים יותר אפקטיביות להרגיש טוב עם עצמך מלנסות לדכא אחרים. מצד שני מי יודע מאיזה רקע מקסים את מגיעה, בהתחשב שיכולת הביטוי הכה נעימה ומושכת שלך... את בוודאי מגנט לגברים. ג´ול

KATCHA

New member
אויש. נו. ב´מת.

אין לי כוח לזה, ב´מת ב´מת שלא. אני לא כאן כדי להביע את רשעותי, להרגיש טוב יותר עם עצמי, לנסות לדכא אחרים, ובייחוד לא להתנצח איתך. כדי להוכיח לך, וכדי שלא תהיה לך סיבה להמשיך להתמרמר, לא אכתוב יותר בתגובה לת´רד הזה. דיל? וואו. אני (כאילו) מסתכלת על ההודעה (המקסימה) שלך, ו(כזה)ממש לא יודעת מאיפה להתחיל... אז אני לא אטרח. כי זה לא מספיק מספק אותי. ציניות זולה. לא אהבתי. הא כן, וזה IQ. יומטוב!

jewell

New member
יקירתי צר לי..

אבל IQ ו EQ הם שני דברים שונים לחלוטין. בואי ואעשיר את עולמך, ואגלה לך ש EQ הינה האינטליגנציה הרגשית, שרובינו בורכנו במשהו ממנה.... אני לא ממש בטוחה לגבייך, אבל אני אופטימית. בזה סיימתי גם אני את דבריי, כיוון שאת ממילא לא מבינה מילה ממה שאני אומרת. ג´ול

galahead

New member
המממ...כן, טוב

אני מניח שקראת גם את געגועי לקיסינג´ר שלו ואולי גם את הקייטנה של קנלר... אם לא קראת יותר, אני מציע לך לעצור כי אתגר קרת לא מצליח לייצר משהו מעניין ושווה קריאה (לדעתי, לכל האורך זו דעתי) מאז... ולמען האמת גם הקייטנה של קנלר די טפלה בהשוואה להברקות האמיתיות שלו בגעגועי לקיסינג´ר וצינורות. אם אתה מחפש סגנון דומה (ואני אכן מודע לכך שמעטים ביותר, עד כדי לא קיימים, הם הסופרים בארץ שמצליחים לכתוב כמו בגעגועי וצינורות בלי להיות מביכים במיוחד) נסה אולי את אגור שיף. לא מפורסם, לא מכר הרבה, ולמען האמת אינני יודע אם הספרים שלו כ"כ נפוצים בחנויות, אבל הוא די שווה את ההשקעה. have fun גל

joker man

New member
לא רוצה להשתחצן

אני לא רוצה להשתחצן אבל אניכותב בסיגנון שלו...

galahead

New member
באמת? ואללה?

ברכותיי אם כך, אתה ה- wannabe המיליון ואחד! מקווה לקרוא אותך בקרוב בהודעות בעלות קצת יותר תוכן, גל

purple

New member
תשתחצן תשתחצן!

אז איפה אפשר לקרוא משהו? זה לא הזמן להיות ביישן! שתיהיה לך שנה טובה & פוריה סגול

jewell

New member
אם אתה כותב בסגנון שלו..

אז בשביל מה בכלל צריך אותך? יש כבר אותו. למה להסתפק בחיקוי זול כשיש מקור פורה ויצירתי? לחקות סגנון ספרותי כל טמבל עם אוצר מילים מספק יכול. כל החוכמה היא לשים משהו משלך בכתיבה. המילה הנכונה לתאר מה שאתה עושה היא copycat ולא כותב.

מדוע אהבתי את הספרות של אתגר קרת

משום שהיא עוסקת בשאלות מרכזיות בעולמו של היהודי העירוני בישראל (ואני כזה), ומשום שיש בה שנינות וטוב לב, שקשה למצוא אצל יוצרים אחרים בעברית (למאיר שלו יש את זה, אבל הספרות שלו מתרחשת בכפר או במדבר, לא בעיר). גם העברית שלו מעניינת ומעוררת למחשבה. אומרים שאתגר קרת הוא חקיין של ריימונד קארבר, אבל אני חושב שזה לא נכון.

purple

New member
אני מסכים

מעבר לזה יש לו רעיונות מקוריים מבריקים שילובים משוגעים ומפתעים שאולי נחלשים יותר או פחות בספריו האחרים אך עדיין הוא ראשוני (להערכתי) לא יודע מי זה ריימונד קארבר אך חיקוי היא מילה קשה לדעתי אך עדיין סגנון כתיבה יכול להיות מושפע מאחר...

ריימונד קארבר

סופר אמריקני בן המאה העשרים, כתב סיפורים קצרים, שמתעדים את הווי העיירה האמריקנית בעידן שאחרי וויאטנם. תורגם לעברית בצורה אינטנסיבית. מומלץ.

למעלה