למי שקרא Thief of time ו-Small Gods

DviRincewind

New member
למי שקרא Thief of time ו-Small Gods

הדמות של Lu tze הופיעה בשני הספרים (אני די משוכנע שהוא הופיע ב-Small gods, אלא אם כן הזיכרון שלי ממש התעוות). אבל ב-Small gods הוא היה סתם, שומר היסטוריה זוטר. מה קרה פתאום? ואגב, אזהרת ספוילר, מי שלא קרא Thief of time שלא ימשיך: הייתי ממש מופתע מהחזרה הפתאומית של איגור! פראצ´י באמת אמר בראיון שיהיה קאמבק של אחת הדמויות המשניות מהספרים הקודמים, אבל בחיים לא שיערתי שזה יהיה איגור האהוב מ-Carpe Jugulum! אני פשוט מת על המבטא שלו! Yeth, marther וכל השאר... אגב, מי שמגיב להודעה, שיעשה את זה בבקשה בלי ספוילרים על TOT כי אני די בהתחלה...

Kodachi

New member
../images/Emo58.gif אתה יודע שלא היה זה

אותו איגור, אלא רק עוד איגור. ממבחר רחב של איגורים.

לכל היצורים האלה קוראים איגור

אחד מופיע בקארפה גו´גולום, אחד בגנב הזמן, וכמה בפיל החמישי, שמתרחש במולדתם, אוברוואלד. בקשר ללו-טצה, גם בגנב הזמן הוא בעצם מטאטא זוטר אבל מתייחסים אליו בכבוד, פראצ´ט סך הכל פיתח את הדמות שלו ונתן לו יותר רקע.אני לא רואה שום סתירה ממשית בין שני הספרים.

DviRincewind

New member
טוב...

כנראה זה חור בהשכלה בגלל שלא קראתי את The fifth elephant... בכל אופן הוא נראה כמוהו ומדבר כמוהו, אז מבחינתי הם יכולים להיות אותו אחד...

Fingertip

New member
אתם יודעים ש"גנב הזמן" היה אמור

להיות תת-סיפור של "האמת"... כל הספר הזה הוא פיתוח של הדמויות המשניות... אהד.

אתה יודע שממש לא...

אין בכלל דמויות משותפות...מוות לא נחשב, הוא מופיע בכל ספר, וחוץ ממנו אני לא זוכר עוד דמות שמופיעה בשניהם.

Fingertip

New member
גנב הזמן התחיל בתור תת סיפור של

ה"אמת". אבל הסיפור נהיה כל כך גדול, שטרי הפך אותו לספר בפני עצמו. זה לא הכרחי שיהיו להם דמויות משותפות... אהד.

Fingertip

New member
למה? תסתכל עליו שוב, הוא באמת נראה

טיפה כמו תת-סיפור. בהשוואה לכמה מהסיפורים האחרים של פראצ´ט, הוא קורה בכמעט רק רמה אחת... אהד.

DviRincewind

New member
לא הבנתי אותך

לעלילה של Theif of time אין שום נקודת חיבור בשום מקום ל-The truth. שלא לדבר שהעלילה דווקא כן די מורכבת ומספרת על שלושה מישורים - סוזאן ומוות, לו צה ולוסבאנג, וג´רמי ואיגור. אז איפה פה התת סיפור?

Fingertip

New member
אז אני ל יודע... אבל אני בטוח שזה

היה תת סיפור... חיפשתי במשך /המון/ זמן את המקור, אבל לא מצאתי. בכל מקרה, שאלתי ב-Discworld MUD ורוב המצ´טטים שם מסכימים איתי. הקירוב הכי טוב לציטוט שלנו היה ה-Discworld Monthly. לא הצלחתי לאתר שם את המקור, אבל אתם מוזמנים לנסות. אני בינתיים צריך לנום... ודרך אגב, זה לובסאנג... אהד. נ.ב. אה, כן. המישור של סוזן לא כזה משולב. היא נמצאת טיפה בהתחלה, וטיפה בסוף. שים לב שגם מבחינה עלילתית לא קורה יותר מדי. רוב הסיפור מתרכז במה שהנזירים עושים...

DviRincewind

New member
אוי, נכון, זה באמת לובסאנג ../images/Emo13.gif

בכל אופן עדיין לא הבנתי על מה מתבסס הקטע הזה של תת סיפור...

Fingertip

New member
אוקי...

טרי פראצ´ט כתב את "האמת". הוא תיכנן לשים שם תת-עלילה קטנה שתסביר את כל הסתירות שיש בין הספרים. אבל העלילה הזו נהייתה יותר מדי גדולה בשביל להיות סתם תת-עלילה, אז הוא הוציא אותה מהסיפור, וכתב אותה בתור ספר נוסף. אני לא זוכר בדיוק איפה המקור לזה, אבל אני די בטוח שזה איפהשהו ב-Discworld Monthly. אולי כדאי לשאול ב-AFP. אהד.

למעלה